Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Citruscarpaccio med chokolade pizza

Desserten er et kunstværk i sig selv - men en nem opskrift at lave. Arrangér frugterne i den kreative mosaik, og forkæl med den sprødbagte butterdejspizza med chokolade på.

© Pia Enghild

Opskrift til 4 personer, en chokoladepizza deles af to

citrusfrugter 5-7 stk., fx pomelo, grape og blodappelsin
mango 1-2 stk., moden

Vaniljesirup
vand 2 spsk.
rørsukker 1 spsk.
vaniljestang 1 stk.

Chokoladepizza
butterdej 2 store ruller, ca. 450 g
smør 25 g
rørsukker 1 spsk.
piskefløde 4 spsk.
rå marcipan 140 g, i skiver
chokolade 80 g, mørk, 70 %
hvid chokolade 80 g
florsukker 1 spsk.
kakao 1 spsk.

Befri citrusfrugterne for skal og hvide hinder, og skræl mangoen. Skær frugterne i tynde firkanter af forskellig størrelse, og læg dem som en mosaik på 4 desserttallerkener.

Kom vand, sukker og kornene fra en stang vanilje i en lille gryde. Kog blandingen ved svag varme under omrøring til en konsistens som tynd sirup, og fordel den over citruscarpaccioen.

Varm ovnen op til 200°. Skær butterdejen ud i to cirkler (15-20 cm i diameter) – så de passer til desserttallerkenerne. Smelt smør og sukker, og pensl kanten på dejscirklerne to gange. Læg bundene på en plade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen i ca. 8 min.

Prik hul på de hævede kagebunde, giv dem et let tryk, og lad 2 spsk. fløde løbe ind i hver bund. Læg marcipanskiver på bundene, og bag dem i yderligere ca. 4 min. Fordel chokoladen, og bag de to bunde de sidste 2-4 min.

Drys de varme chokoladepizzaer med florsukker og kakao, og servér dem sammen med citrus- carpaccioen.

Fade fra Anne Black.

Relaterede Artikler