© Pia Enghild

Citruscarpaccio med chokolade pizza

Desserten er et kunstværk i sig selv - men en nem opskrift at lave. Arrangér frugterne i den kreative mosaik, og forkæl med den sprødbagte butterdejspizza med chokolade på.

Opskrift til 4 personer, en chokoladepizza deles af to

citrusfrugter 5-7 stk., fx pomelo, grape og blodappelsin
mango 1-2 stk., moden

Vaniljesirup
vand 2 spsk.
rørsukker 1 spsk.
vaniljestang 1 stk.

Chokoladepizza
butterdej 2 store ruller, ca. 450 g
smør 25 g
rørsukker 1 spsk.
piskefløde 4 spsk.
rå marcipan 140 g, i skiver
chokolade 80 g, mørk, 70 %
hvid chokolade 80 g
florsukker 1 spsk.
kakao 1 spsk.

Befri citrusfrugterne for skal og hvide hinder, og skræl mangoen. Skær frugterne i tynde firkanter af forskellig størrelse, og læg dem som en mosaik på 4 desserttallerkener.

Kom vand, sukker og kornene fra en stang vanilje i en lille gryde. Kog blandingen ved svag varme under omrøring til en konsistens som tynd sirup, og fordel den over citruscarpaccioen.

Varm ovnen op til 200°. Skær butterdejen ud i to cirkler (15-20 cm i diameter) – så de passer til desserttallerkenerne. Smelt smør og sukker, og pensl kanten på dejscirklerne to gange. Læg bundene på en plade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen i ca. 8 min.

Prik hul på de hævede kagebunde, giv dem et let tryk, og lad 2 spsk. fløde løbe ind i hver bund. Læg marcipanskiver på bundene, og bag dem i yderligere ca. 4 min. Fordel chokoladen, og bag de to bunde de sidste 2-4 min.

Drys de varme chokoladepizzaer med florsukker og kakao, og servér dem sammen med citrus- carpaccioen.

Fade fra Anne Black.