Citronkage med marcipan

Kagen mindst lige så saftig og lækker i dagene efter.

© Anne au Chocolat

Citronkage med marcipan

Hvis det skulle lykkes at gemme lidt, er kagen mindst lige så saftig og lækker i dagene efter.

Til 6 personer

Det skal du bruge:

Citronkage

  • 100 g sukker
  • 50 g mel
  • 1 stk. citron skal, økologisk
  • 2 stk. æg
  • 100 g smør, blødt
  • 100 g marcipan, revet

Glasur

  • 2 spsk. pistacienødder
  • 1 stk. titron, saft
  • 150 g flormelis
  • 2 spsk. hindbær, frysetørret

Sådan gør du:

Citronkage

  1. Sæt ovnen på 180°.
  2. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt blødt smør under stadig piskning.
  3. Pisk æggene i et ad gangen. Vend fintrevet citronskal og mel i.
  4. Hæld dejen i en smurt springform, ca. 20 cm i diameter, med bunden beklædt med bagepapir.
  5. Bag kagen i ovnen ved varmluft, ca. 25 min.
  6. Køl kagen af, og vend den ud af formen og over på et fad.
  7. Rør glasur sammen af flormelis og citronsaft, og fordel den på kagen.
  8. Pynt med hakkede grønne pistacier og frysetørrede hindbær.

Tip: Tjek om kagen er færdigbagt efter 25 min. i ovnen med en strikkepind. Hænger der dej ved, skal den bage lidt mere.