Citronkage med marcipan
Kagen mindst lige så saftig og lækker i dagene efter.
AfAnne au Chocolat
Citronkage med marcipan
Hvis det skulle lykkes at gemme lidt, er kagen mindst lige så saftig og lækker i dagene efter.
Til 6 personer
Det skal du bruge:
Citronkage
- 100 g sukker
- 50 g mel
- 1 stk. citron skal, økologisk
- 2 stk. æg
- 100 g smør, blødt
- 100 g marcipan, revet
Glasur
- 2 spsk. pistacienødder
- 1 stk. titron, saft
- 150 g flormelis
- 2 spsk. hindbær, frysetørret
Sådan gør du:
Citronkage
- Sæt ovnen på 180°.
- Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt blødt smør under stadig piskning.
- Pisk æggene i et ad gangen. Vend fintrevet citronskal og mel i.
- Hæld dejen i en smurt springform, ca. 20 cm i diameter, med bunden beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i ovnen ved varmluft, ca. 25 min.
- Køl kagen af, og vend den ud af formen og over på et fad.
- Rør glasur sammen af flormelis og citronsaft, og fordel den på kagen.
- Pynt med hakkede grønne pistacier og frysetørrede hindbær.
Tip: Tjek om kagen er færdigbagt efter 25 min. i ovnen med en strikkepind. Hænger der dej ved, skal den bage lidt mere.