© Foto og styling: Stine Christiansen

Citron-mandelkage med hvid chokolade

En frisk og saftig kage med smag af citron, der får en dejlig sprød overflade fra de hakket mandler på toppen.

Denne mandelkage har dyb smag af citroner – en rigtig dessertkage, der kan serveres med en citronis eller lidt flødeskum.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 kage

  • 300 g flormelis
  • 200 g sukker
  • 12 æg
  • revet skal fra 2 citroner
  • 4 spsk. citronsaft
  • 500 g mandelmel
  • 60 g hvedemel
  • 60 g kartoffelmel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 400 g finthakket hvid chokolade
  • 200 g smeltet smør
  • 60 g mandelflager
  • flormelis

Sådan gør du

  1. Pisk flormelis, sukker og æg til en meget luftig og skummende æggesnaps, og pisk citronskal og saft i.
  1. Bland mandelmel, hvedemel, kartoffelmel og bagepulver, og vend det i dejen.
  1. Hak chokoladen meget fint – den kan evt. rives, inden den vendes i.
  1. Vend til sidst smeltet afkølet smør i dejen, og kom den i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter.
  1. Drys med mandelflager, og bag kagen i 40 min. ved 160° varmluft.
  1. Afkøl kagen helt, og drys let med flormelis inden servering.