© Anders Schønnemann

Chokoladetærter med havsalt

Fantastisk fin lille sød kage med sprød kiksebund og en lækker chokoladeganache.

4-6 små tærter Digestive fuldkornskiks 25 g
Hvedemel 50 g
Flormelis 25 g
Smør 50 g
Æggeblomme ½
Små tærteforme med løs bund (ca. 6 cm diameter) 4-6 stk.

Chokoladeganache: Piskefløde 1 ½ dl
Honning 50 g
Mørk chokolade 70% 100 g
Smør 20 g
Afskallede hasselnødder ca. 50
Flagesalt

Knus kiksene godt og kom dem i en skål sammen med hvedemel og flormelis. Ælt smørret i melblandingen og saml dejen med lidt æggeblomme. Tryk dejen ned i de små smurte forme. Prik dejen med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over hver tærtebund og tyng dem med keramiske tærtekugler eller tørrede bønner. Bag tærtebundene ved 180 grader i ca. 12 min. Dejen skal være gylden. Fjern tærtekugler og bagepapir og afkøl bundene.

Kom fløde og honning i en gryde og varm op til kogepunktet. Honningen skal smelte.Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld fløden over og rørt godt til chokoladen er smeltet og cremen er ensartet. Tilsæt smørret og rør til cremen er smeltet. Stil cremen i køleskabet i ca. 1 time, til den er arbejdsklar.

Fyld tærtebundene med chokoladeganache og dekorer med afskallede hasselnødder. Stil kagerne i køleskabet et par timer. Lige før servering drysses kagerne med salt.