© Anders Schønnemann Dessert Chokoladetærter med havsalt Fantastisk fin lille sød kage med sprød kiksebund og en lækker chokoladeganache. Af Lone Kjær — 01. marts 2015 Chokoladetærter med havsalt Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 små tærter + Dej 10 g digestive fuldkornskiks 20 g hvedemel 10 g flormelis 20 g smør ¼ æggeblomme små tærteforme med løs bund (ca. 6 cm diameter) 4-6 stk. Chokoladeganache ½ dl piskefløde 20 g honning 40 g mørk chokolade 70% 8 g smør 20 g afskallede hasselnødder flagesalt Sådan gør du Dej Knus kiksene godt og kom dem i en skål sammen med hvedemel og flormelis. Ælt smørret i melblandingen og saml dejen med lidt æggeblomme. Tryk dejen ned i de små smurte forme. Prik dejen med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over hver tærtebund og tyng dem med keramiske tærtekugler eller tørrede bønner. Bag tærtebundene ved 180 grader i ca. 12 min. Dejen skal være gylden. Fjern tærtekugler og bagepapir og afkøl bundene. Chokoladeganache Kom fløde og honning i en gryde og varm op til kogepunktet. Honningen skal smelte.Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld fløden over og rørt godt til chokoladen er smeltet og cremen er ensartet. Tilsæt smørret og rør til cremen er smeltet. Stil cremen i køleskabet i ca. 1 time, til den er arbejdsklar. Fyld tærtebundene med chokoladeganache og dekorer med afskallede hasselnødder. Stil kagerne i køleskabet et par timer. Lige før servering drysses kagerne med salt. Relateret Dessert Pocherede pærer med misoparfait og hasselnøddepraliné Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Dessert Chokolademoussekage med knasende kiksebund Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas Dessert Tærte med blodappelsin og marengs Dessert Frossen cheesecake med brændt margens og rabarbersirup