© Anders Schønnemann

Chokoladetærter med havsalt

Fantastisk fin lille sød kage med sprød kiksebund og en lækker chokoladeganache.

Chokoladetærter med havsalt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 små tærter

Dej

  • 10 g digestive fuldkornskiks
  • 20 g hvedemel
  • 10 g flormelis
  • 20 g smør
  • ¼ æggeblomme 
  • små tærteforme med løs bund (ca. 6 cm diameter) 4-6 stk.

Chokoladeganache

  • ½ dl piskefløde
  • 20 g honning
  • 40 g mørk chokolade 70%
  • 8 g smør
  • 20 g afskallede hasselnødder
  • flagesalt

Sådan gør du

Dej

  1. Knus kiksene godt og kom dem i en skål sammen med hvedemel og flormelis.
  1. Ælt smørret i melblandingen og saml dejen med lidt æggeblomme.
  1. Tryk dejen ned i de små smurte forme.
  1. Prik dejen med en gaffel.
  1. Læg et stykke bagepapir over hver tærtebund og tyng dem med keramiske tærtekugler eller tørrede bønner.
  1. Bag tærtebundene ved 180 grader i ca. 12 min.
  1. Dejen skal være gylden.
  1. Fjern tærtekugler og bagepapir og afkøl bundene.

Chokoladeganache

  1. Kom fløde og honning i en gryde og varm op til kogepunktet.
  1. Honningen skal smelte.Hak chokoladen og kom den i en skål.
  1. Hæld fløden over og rørt godt til chokoladen er smeltet og cremen er ensartet. Tilsæt smørret og rør til cremen er smeltet.
  1. Stil cremen i køleskabet i ca. 1 time, til den er arbejdsklar.
  1. Fyld tærtebundene med chokoladeganache og dekorer med afskallede hasselnødder.
  1. Stil kagerne i køleskabet et par timer.
  1. Lige før servering drysses kagerne med salt.