Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Chokoladetærter med havsalt

Fantastisk fin lille sød kage med sprød kiksebund og en lækker chokoladeganache.

© Anders Schønnemann

4-6 små tærter Digestive fuldkornskiks 25 g
Hvedemel 50 g
Flormelis 25 g
Smør 50 g
Æggeblomme ½
Små tærteforme med løs bund (ca. 6 cm diameter) 4-6 stk.

Chokoladeganache: Piskefløde 1 ½ dl
Honning 50 g
Mørk chokolade 70% 100 g
Smør 20 g
Afskallede hasselnødder ca. 50
Flagesalt

Knus kiksene godt og kom dem i en skål sammen med hvedemel og flormelis. Ælt smørret i melblandingen og saml dejen med lidt æggeblomme. Tryk dejen ned i de små smurte forme. Prik dejen med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over hver tærtebund og tyng dem med keramiske tærtekugler eller tørrede bønner. Bag tærtebundene ved 180 grader i ca. 12 min. Dejen skal være gylden. Fjern tærtekugler og bagepapir og afkøl bundene.

Kom fløde og honning i en gryde og varm op til kogepunktet. Honningen skal smelte.Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld fløden over og rørt godt til chokoladen er smeltet og cremen er ensartet. Tilsæt smørret og rør til cremen er smeltet. Stil cremen i køleskabet i ca. 1 time, til den er arbejdsklar.

Fyld tærtebundene med chokoladeganache og dekorer med afskallede hasselnødder. Stil kagerne i køleskabet et par timer. Lige før servering drysses kagerne med salt.

Relaterede Artikler