
Chokoladetærte med frugtsalat
Fantastisk lækker tærte med chokoladeganache og forskellige frugter på toppen. Perfekt til chokoladeelskeren! Find opskriften her.
AfLone Kjær
Opskrift på chokoladetærte med frugtsalat
Til 12 personer
Uhm ... det her er tærten for chokoladeelskeren! Top tærten smukt med forskellige frugter. Er du frisk på at udfordre smagsløgene endnu mere, så smag chokoladeganachen til med lidt tørret chili.
Mørdej
- hvedemel 150 g
- flormelis 50 g
- smør 100 g
- æggeblomme 1 stk.
Chokoladeganache
- piskefløde 2 dl
- mørk chokolade 200 g
- smør 20 g
Pynt
- hasselnøddeflager 2 spsk.
- friske figner 1 stk.
- druer 50 g
- appelsin 1 stk. økologisk
- flormelis til drys
Sådan gør du
- Kom hvedemel i en skål sammen med sigtet flormelis. Smuldr smørret heri, og saml dejen hurtigt med æggeblommen.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 min., før den rulles ud.
- Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform ca. 24 cm i diameter. Fordel dejen i en smurt tærteform – meget gerne med løs bund. Skær overskydende kanter af.
- Prik bunden med en gaffel, og læg et stykke bagepapir over dejen.
- Fyld med keramiske tærtekugler eller tørrede bønner, og bag bunden i midten af ovnen ved 180° i ca. 15 min.
- Fjern tærtekugler og bagepapir. Er bunden for lys i kanten, bages den yderligere et par minutter.
- Kom fløden i en gryde, og varm op til kogepunktet.
- Hak chokoladen, og kom den i en skål. Hæld fløden over, og rør godt, til chokoladen er smeltet, og cremen er ensartet.
- Rør smørret i cremen, til den er ensartet, og fordel den på den forbagte tærtebund.
- Lad kagen stå på køl mindst et par timer.
- Rist hasselnøddeflagerne, til de er gyldne, og afkøl.
- Skær fignen i kvarte og appelsin i skiver.
- Fordel frugten på tærten, og drys med hasselnøddeflager og sigtet flormelis.