© Frederikke Heiberg

Chokoladesoufflé

De mørke chokoladesouffléer titter lokkende frem af de små forme – denne opskrift er perfekt til at overraske gæsterne med.

mørk chokolade 300 g, gerne Guanaja 70%
sødmælk 300 g
maizena 25 g
past. æggeblommer 60 g
past æggehvider 200 g
sukker 80 g
smør til formene

Hak chokoladen, og smelt den over et vandbad.

Bring mælk og maizena i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, og rør den smeltede chokolade og æggeblommerne i.

Pisk æggehvider med sukker i en skål, til de danner bløde toppe. Vend først en smule af æggehviderne i chokoladeblandingen for at “lette” den, og vend derefter resten af hviderne i. Hæld dejen i velsmurte og sukkerstrøede forme, og bag souffléerne i en forvarmet ovn ved varmluft 190° i ca. 6-7 minutter.

Tip: Opbevar evt. de ubagte souffléer i køleskab et par timer før tilberedning eller
i fryseren i flere dage.