Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Chokoladesoufflé

De mørke chokoladesouffléer titter lokkende frem af de små forme – denne opskrift er perfekt til at overraske gæsterne med.

© Frederikke Heiberg

mørk chokolade 300 g, gerne Guanaja 70%
sødmælk 300 g
maizena 25 g
past. æggeblommer 60 g
past æggehvider 200 g
sukker 80 g
smør til formene

Hak chokoladen, og smelt den over et vandbad.

Bring mælk og maizena i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, og rør den smeltede chokolade og æggeblommerne i.

Pisk æggehvider med sukker i en skål, til de danner bløde toppe. Vend først en smule af æggehviderne i chokoladeblandingen for at “lette” den, og vend derefter resten af hviderne i. Hæld dejen i velsmurte og sukkerstrøede forme, og bag souffléerne i en forvarmet ovn ved varmluft 190° i ca. 6-7 minutter.

Tip: Opbevar evt. de ubagte souffléer i køleskab et par timer før tilberedning eller
i fryseren i flere dage.