© Frederikke Heiberg

Chokoladekage med pære og fennikel

Prøv denne spændende opskrift på en klassisk chokoladekage.

Opskrift til 8 pers.
pærer 3, faste, men modne
mørk chokolade 200 g, med et kakaoindhold på ca. 70%
piskefløde 1,5 dl
fennikelfrø 2 tsk., hele
æggeblommer 3 stk.
maizena 1 spsk. (med top)
mandelmel 100 g
kakaopulver 1 spsk.
æggehvider 3 stk.
sukker 3 spsk.
flormelis 2-3 spsk.
mandelflager ca. 2 spsk.

Forvarm ovnen til 180°. Smør en springform (24 cm i diameter) med smør, og drys den med sukker. Hæld det overskydende sukker væk. Stil formen til side.

Skræl pærerne, del dem i kvarter, fjern kernehuset og skær pærerne i grove stykker. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring piske­fløde og fennikelfrø i kog, og hæld dette over den finthakkede chokolade. Pisk det sammen. Tilsæt æggeblommer og maizena, og pisk det hele sammen. Kom mandelmel og kakaopulver i.Pisk æggehviderne med sukker, indtil de danner bløde toppe. Vend først lidt af hviderne i dejen, tilsæt derefter resten.

Hæld dejen i den klargjorte springform. Fordel pærestykkerne i et jævnt lag oven på hele overfladen. Sigt med flormelis, og drys med mandelflager. Lad kagen bage på en plade midt i ovnen i ca. 40 minutter.

Opbevar kagen ved stuetemperatur, da den bliver tør af at stå i køleskab.