Chokoladekage med mousse

En silkeblød dessert med smag af mørk chokolade, som du kan overraske gæsterne med.

© Anders Schønnemann

Chokoladekage med mousse

Det skal du bruge:

Biskuitbund

  • 225 g mørk chokolade (med 60-70% kakao)
  • 75 g smør
  • 140 g æggehvider
  • 75 g sukker
  • 75 g æggeblommer
  • 25 g hvedemel

Chokolademousse

  • 335 g mørk chokolade
  • 150 g piskefløde
  • 60 g æggeblommer
  • 200 g æggehvider
  • 60 g sukker
  • Flormelis til pynt

Sådan gør du:

Biskuitbund

  1. Forvarm ovnen til 180°.
  2. Smør forme eller ringe (Ø 22 cm)med smør, og drys dem med sukker.
  3. Hak chokoladen fint, og smelt den sammen med smørret i en skål i et vandbad. Den smeltede chokoladeblanding skal være ca. 50°.
  4. Pisk æggehviderne skummende i en skål. Tilsæt gradvist sukker under piskningen. Pisk dem stive.
  5. Tilsæt æggeblommer og lidt af de piskede æggehvider i den varme chokolade-smør-blanding for at “blødgøre” blandingen.
  6. Tilsæt resten af æggehviderne, og vend dem hurtigt ind i chokolademassen. Sigt hvedemel i, mens der vendes med en gummidejskraber.
  7. Fordel dejen i formene eller ringene, og sæt straks kagerne i ovnen, og bag, til dejen er hævet og giver modstand, når man trykker let på overfladen, og kagens kant har trukket sig en smule fra formens kant. Dæk evt. med aluminiumsfolie, hvis kagens overflade bliver for mørk.
  8. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle helt af.
  9. Bagetid: 15-20 min.

Chokolademousse

  1. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
  2. Varm piskefløden op til tæt på kogepunktet.
  3. Hæld noget af fløden i chokoladen, og lav en emulsion med en gummidejskraber.
  4. Tilsæt resten af fløden, og rør blandingen blank. Brug evt. en stavblender for at samle blandingen.
  5. Tilsæt æggeblommerne, og vend dem i.
  6. Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under piskning. Pisk hviderne stive.
  7. Kontrollér, at chokoladeblandingen er 40-45°. Varm evt. blandingen op over et varmt vandbad.
  8. Vend først ¼ af hviderne i chokoladeblandingen. Vend derefter resten i.
  9. Stil chokolademoussen i køleskabet, så den kan sætte sig lidt.
  10. Sæt en kagering og et stykke plastikkantbånd over den afkølede kage.
  11. Fordel den nu lidt fastere mousse over bunden, og stil det hele i køleskabet, så det kan sætte sig.
  12. Drys med sigtet kakaopulver, og servér.