Chokoladekage med anisfrø og pistaciekerner © Frederikke Heiberg

Chokoladekage med anisfrø og pistaciekerner

Prøv denne opskrift - en kold efterårsaften smager et varmt stykke chokoladekage dejligt til kaffen.

Opskrift:
marcipan 500 g
æg 7 stk.
grønne anisfrø 5 g
mørk chokolade 300 g, min. 65 % kakao
smør 150 g
hvedemel 100 g
bagepulver 15 g
grønne, usaltede pistaciekerner 50 g
blød nougat 200 g
lidt smør og sukker til formen

Forvarm ovnen til 180°. Pluk marcipan i mindre stykker, og kom dem i en skål. Tilsæt æggene ét ad gangen under kraftig piskning. Massen skal være ensartet. Sæt skålen i vandbad eller over svag varme, og varm blandingen op, til den er fingervarm.

Kom anisfrøene i, og pisk blandingen skummende. Hak chokoladen fint, og smelt den forsigtigt sammen med smørret. Samme vandbad som før kan evt. bruges.

Vend en smule af marcipanblandingen i den smeltede chokolade, og hæld blandingen over i resten af marcipanmassen. Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen med pistaciekernene.

Hæld dejen i den smurte form. Smelt nougaten forsigtigt i en skål i vandbad. Kom den i en lille frysepose, og klip et lille hul i det ene hjørne.

Sprøjt nougaten ind i kagedejen 4-5 steder, og bag kagen i ca. 1 time, eller indtil kagen er hævet op på midten, og den føles let fast og fjedrende, når du trykker forsigtigt på den.

Tag kagen ud, og afkøl den på en rist. Kagen kan holde sig i nogle dage, hvis du pakker den ind i husholdningsfilm.