Chokolade-panna cotta med kirsebær

Et alternativ til risalamanden? Få opskriften på denne nemme italienske dessert, panna cotta, med chokolade og kirsebær.

chokolade-panna cotta med kirsebær

© Ulf Svane

Den skønne italienske dessert, panna cotta, er baseret på fløde og minder om en budding eller fløderand. Panna cotta'en er nem at lave og skal stå natten over, og derfor er den perfekt til festlige lejligheder, da den blot skal serveres på selve dagen.

Chokolade-panna cotta med kirsebær

4 personer

3 blade husblas

75 g hvid chokolade

500 g piskefløde

50 g sukker

kornene af 1 stang vanilje

Panna cotta:

  • Udblød husblasen i en stor skål med rigeligt koldt vand.
  • Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
  • Kom fløde, sukker og vaniljekorn i en gryde, og bring det i kog. Tag gryden af varmen, og tilsæt den knugede og udblødte husblas.
  • Rør nu ad tre omgange fløden i skålen med chokolade. Kør med en stavblender for at forfine blandingen.
  • Tag fire små skåle eller darioleforme, skyl dem i koldt vand, ryst det meste af vandet af, og fordel chokoladeblandingen i formene. Dæk dem til med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet natten over.
  • Når du skal servere panna cottaerne, kan du vælge at dyppe formene i varmt vand, og vende de små cremer ud på portionstallerkner – eller bare servere dem, som de er, sammen med kirsebærsaucen.

TIP

Du kan også lave panna cotta med 125 g mælkechokolade eller 100 g mørk chokolade.

Kirsebærsovs:

500 g ren kirsebærsaft

150 g sukker

50 g sukker 8 g pektin

  • Kom saften og 150 g sukker i en kasserolle, og varm den op til kogepunktet. Bland imens 50 g sukker med 8 gram pektinpulver. Drys det langsomt i saften under piskning med et piskeris.
  • Lad saften koge igennem ca. 1 minut.
  • Hæld den over en sigte i en tætsluttende beholder og opbevar den i køleskab indtil brug.
portræt af bo bedres dessertkok morten heiberg

© Ulf Svane

Relaterede Artikler