Chokolade-hindbærslices med brændt marengs

De to smagsvarianter klæder virkelig hinanden. Den brændte marengs er prikken over i'et.

Chokolade hindbærslice med brændt marengs
© Stine Christiansen

Hindbær og chokoladeer to smage, der virkelig klæder hinanden, her serveret med marengs.

Chokolade-hindbærslice med brændt marengs

Det skal du bruge:

  • 4 past. æggeblommer
  • 100 g sukker
  • ½ liter sødmælk
  • 250 g hakket mørk
  • chokolade
  • ¼ liter piskefløde
  • 6 past. æggeblommer
  • 200 g sukker
  • ½ liter piskefløde
  • 500 g hindbær
  • 1 dl konc. hindbærsaft
  • 125 g sukker
  • 4 spsk. vand
  • 60 g æggehvide
  • ½ tsk. vin- eller citronsyre

Sådan gør du:

  1. Pisk æggeblommer og sukker luftigt og skummende.
  2. Varm mælken op til kogepunktet.
  3. Hæld det langsomt og under piskning i æggene.
  4. Varm blandingen op under omrøring, til den er let cremet, ca. 80°. Den må ikke koge.
  5. Hak chokoladen, og smelt den i den varme creme.
  6. Rør fløden i, og sæt iscremen til afkøling.
  7. Frys iscremen i en ismaskine eller i fryseren i en skål under jævnlig omrøring.
  8. Kom chokoladeisen i en form, glat overfladen, og sæt den straks i fryseren.
  9. Pisk æggeblommer og sukkeret luftigt og skummende.
  10. Varm fløden op tilkogepunktet.
  11. Hæld det langsomt og under piskning i æggemassen.
  12. Varm blandingen op under omrøring, til den er let cremet, ca. 80°. Den må ikke koge.
  13. Blend hindbærrene med hindbærsaft, og passér det gennem en sigte, så kernerne sies fra.
  14. Rør hindbærpuréen i iscremen, og sæt den til afkøling.
  15. Frys iscremen i en ismaskine eller i fryseren i en skål under jævnlig omrøring.
  16. Kom hindbærisen oven på chokoladeisen i formen, glat overfladen, og sæt den straks tilbage i fryseren.
  17. Lige inden servering laves marengsen.
  18. Varm sukker og 4 spsk. vand op i en lille gryde, og lad det koge, til temperaturen når 110°, ca. 5-10 min.
  19. Pisk æggehvider luftige og stive i en skål.
  20. Tilsæt sukkersiruppen lidt adgangen, mens der piskes.
  21. Pisk i mindst 5 min., til marengsen er luftig og næsten kølet helt ned.
  22. Kom vinsyre i, og pisk endnu et par minutter.
  23. Kom marengsen i en sprøjtepose med tylle.

Servering:

  1. Skær isen i skiver, og anret på tallerkener.
  2. Sprøjt marengsen langs kanten, og brænd den en anelse med en gasbrænder.
  3. Servér straks.