Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Chokolade-hindbærslices med brændt marengs

De to smagsvarianter klæder virkelig hinanden. Den brændte marengs er prikken over i'et.

Chokolade hindbærslice med brændt marengs

© Stine Christiansen - Hindbær og chokoladeer to smage, der virkelig klæder hinanden, her serveret med marengs.

Chokolade-hindbærslice med brændt marengs

Det skal du bruge:

  • 4 past. æggeblommer
  • 100 g sukker
  • ½ liter sødmælk
  • 250 g hakket mørk
  • chokolade
  • ¼ liter piskefløde
  • 6 past. æggeblommer
  • 200 g sukker
  • ½ liter piskefløde
  • 500 g hindbær
  • 1 dl konc. hindbærsaft
  • 125 g sukker
  • 4 spsk. vand
  • 60 g æggehvide
  • ½ tsk. vin- eller citronsyre

Sådan gør du:

  1. Pisk æggeblommer og sukker luftigt og skummende.
  2. Varm mælken op til kogepunktet.
  3. Hæld det langsomt og under piskning i æggene.
  4. Varm blandingen op under omrøring, til den er let cremet, ca. 80°. Den må ikke koge.
  5. Hak chokoladen, og smelt den i den varme creme.
  6. Rør fløden i, og sæt iscremen til afkøling.
  7. Frys iscremen i en ismaskine eller i fryseren i en skål under jævnlig omrøring.
  8. Kom chokoladeisen i en form, glat overfladen, og sæt den straks i fryseren.
  9. Pisk æggeblommer og sukkeret luftigt og skummende.
  10. Varm fløden op tilkogepunktet.
  11. Hæld det langsomt og under piskning i æggemassen.
  12. Varm blandingen op under omrøring, til den er let cremet, ca. 80°. Den må ikke koge.
  13. Blend hindbærrene med hindbærsaft, og passér det gennem en sigte, så kernerne sies fra.
  14. Rør hindbærpuréen i iscremen, og sæt den til afkøling.
  15. Frys iscremen i en ismaskine eller i fryseren i en skål under jævnlig omrøring.
  16. Kom hindbærisen oven på chokoladeisen i formen, glat overfladen, og sæt den straks tilbage i fryseren.
  17. Lige inden servering laves marengsen.
  18. Varm sukker og 4 spsk. vand op i en lille gryde, og lad det koge, til temperaturen når 110°, ca. 5-10 min.
  19. Pisk æggehvider luftige og stive i en skål.
  20. Tilsæt sukkersiruppen lidt adgangen, mens der piskes.
  21. Pisk i mindst 5 min., til marengsen er luftig og næsten kølet helt ned.
  22. Kom vinsyre i, og pisk endnu et par minutter.
  23. Kom marengsen i en sprøjtepose med tylle.

Servering:

  1. Skær isen i skiver, og anret på tallerkener.
  2. Sprøjt marengsen langs kanten, og brænd den en anelse med en gasbrænder.
  3. Servér straks.