Dessert Chokolade-hindbærslices med brændt marengs De to smagsvarianter klæder virkelig hinanden. Den brændte marengs er prikken over i'et. Af Gitte Heidi Rasmussen — 02. juli 2021 Hindbær og chokoladeer to smage, der virkelig klæder hinanden, her serveret med marengs. © Stine Christiansen Chokolade-hindbærslice med brændt marengs Det skal du bruge: 4 past. æggeblommer 100 g sukker ½ liter sødmælk 250 g hakket mørk chokolade ¼ liter piskefløde 6 past. æggeblommer 200 g sukker ½ liter piskefløde 500 g hindbær 1 dl konc. hindbærsaft 125 g sukker 4 spsk. vand 60 g æggehvide ½ tsk. vin- eller citronsyre Sådan gør du: Pisk æggeblommer og sukker luftigt og skummende. Varm mælken op til kogepunktet. Hæld det langsomt og under piskning i æggene. Varm blandingen op under omrøring, til den er let cremet, ca. 80°. Den må ikke koge. Hak chokoladen, og smelt den i den varme creme. Rør fløden i, og sæt iscremen til afkøling. Frys iscremen i en ismaskine eller i fryseren i en skål under jævnlig omrøring. Kom chokoladeisen i en form, glat overfladen, og sæt den straks i fryseren. Pisk æggeblommer og sukkeret luftigt og skummende. Varm fløden op tilkogepunktet. Hæld det langsomt og under piskning i æggemassen. Varm blandingen op under omrøring, til den er let cremet, ca. 80°. Den må ikke koge. Blend hindbærrene med hindbærsaft, og passér det gennem en sigte, så kernerne sies fra. Rør hindbærpuréen i iscremen, og sæt den til afkøling. Frys iscremen i en ismaskine eller i fryseren i en skål under jævnlig omrøring. Kom hindbærisen oven på chokoladeisen i formen, glat overfladen, og sæt den straks tilbage i fryseren. Lige inden servering laves marengsen. Varm sukker og 4 spsk. vand op i en lille gryde, og lad det koge, til temperaturen når 110°, ca. 5-10 min. Pisk æggehvider luftige og stive i en skål. Tilsæt sukkersiruppen lidt adgangen, mens der piskes. Pisk i mindst 5 min., til marengsen er luftig og næsten kølet helt ned. Kom vinsyre i, og pisk endnu et par minutter. Kom marengsen i en sprøjtepose med tylle. Servering: Skær isen i skiver, og anret på tallerkener. Sprøjt marengsen langs kanten, og brænd den en anelse med en gasbrænder. Servér straks. Har du brug for mere inspiration? Find flere desserter med marengs her. Relateret Julemad Denne tranebærtrifli med mascarponecreme og portvin smager som en bid af julen Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Dessert Marengs med lemoncurd og hvid chokolade Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas Dessert Opskrift på hvid tiramisu med et syrligt twist Dessert Opskrift på bær-fool med hjemmelavet marengs