Cheesecake med rabarber og hvid chokolade
No-bake ostekage med det søde og det syrlige i skøn harmoni.
Af
— 22. november 2017
I de senere år er cheesecake blevet en populær spise ... Og med god grund! Den fløjlsbløde creme og den sprøde bund passer godt sammen. Det syrlige fra rabarberen står i fint modspil til den ellers søde kage og giver den kant, mens den hvide chokolade tilfører kagen en rund og blød smag.
Cheesecake med rabarber og hvid chokolade
Bund:
- 300 g digestivekiks
- 125 g smør
Creme:
- 350 g hvid chokolade
- 2 blade husblas
- 150 g flormelis
- 4 dl piskefløde
- 400 g neutral flødeost
- 2 1/2 dl creme fraiche (18%)
- 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
Rabarber-curd:
- 200 g rabarber, skåret i stykker på 2-3 cm
- 100 g sukker
- 1/2 dl vand
- 3 blade husblas
Pynt:
Bund:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Smør en springform på 24-26 cm.
- Smelt smørret og knus kiksene fint (brug en foodprocessor eller knus kiksene i en frysepose med en kagerulle).
- Bland smør og kiks til en ensartet masse.
- Tryk kiksemassen i bunden af springformen.
- Bag cirka 10 min. Bunden skal være gylden, men ikke brun.
Creme:
- Smelt chokoladen over et vandbad ved svag varme.
- Når chokoladen er smeltet tages den af varmen og afkøles.
- Læg 2 husblas i en skål med koldt vand.
- Rør flødeost, creme fraiche, flormelis og vanilje sammen til blandingen er ensartet.
- Hæld den afkølede hvide chokolade i blandingen og rør til den er glat.
- Klem husblassen for vand og smelt den over et vandbad og vend den derefter i blandingen.
- Pisk fløden til let skum og vend den i blandingen.
- Hæld blandingen over kiksebunden og sæt kagen på køl i 3-4 timer eller natten over.
Rabarber-curd:
- Læg 3 blade husblas i en skål med koldt vand.
- Varm rabarberne op med vand og sukker til de er møre. Sigt saften fra.
- Køl saften ned så den er fingervarm, der skal være ca. 3/4 - 1 dl saft.
- Klem vandet fra husblassen og rør det i saften til det er opløst.
- Hæld geléen over kagen og lad den sætte sig i mindst 1 time i køleskabet.
- Pynt med de resterende rabarber, vaniljeis og spiselige blomster efter ønske.
Pynt:
- Smelt flormelis i en gryde til den er gylden.
- Sæt klatter af massen på et stykke bagepapir og stryg klatterne tyndt ud med en paletkniv.
- Lad dem størkne og anret dem på kagen.