Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Cheesecake med rabarber og hvid chokolade

No-bake ostekage med det søde og det syrlige i skøn harmoni.

I de senere år er cheesecake blevet en populær spise ... Og med god grund! Den fløjlsbløde creme og den sprøde bund passer godt sammen. Det syrlige fra rabarberen står i fint modspil til den ellers søde kage og giver den kant, mens den hvide chokolade tilfører kagen en rund og blød smag.

Cheesecake med rabarber og hvid chokolade

Bund:

  • 300 g digestivekiks
  • 125 g smør

Creme:

  • 350 g hvid chokolade
  • 2 blade husblas
  • 150 g flormelis
  • 4 dl piskefløde
  • 400 g neutral flødeost
  • 2 1/2 dl creme fraiche (18%)
  • 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker

Rabarber-curd:

  • 200 g rabarber, skåret i stykker på 2-3 cm
  • 100 g sukker
  • 1/2 dl vand
  • 3 blade husblas

Pynt:

  • Ca. 100 g flormelis

Bund:

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Smør en springform på 24-26 cm.
  • Smelt smørret og knus kiksene fint (brug en foodprocessor eller knus kiksene i en frysepose med en kagerulle).
  • Bland smør og kiks til en ensartet masse.
  • Tryk kiksemassen i bunden af springformen.
  • Bag cirka 10 min. Bunden skal være gylden, men ikke brun.

Creme:

  • Smelt chokoladen over et vandbad ved svag varme.
  • Når chokoladen er smeltet tages den af varmen og afkøles.
  • Læg 2 husblas i en skål med koldt vand.
  • Rør flødeost, creme fraiche, flormelis og vanilje sammen til blandingen er ensartet.
  • Hæld den afkølede hvide chokolade i blandingen og rør til den er glat.
  • Klem husblassen for vand og smelt den over et vandbad og vend den derefter i blandingen.
  • Pisk fløden til let skum og vend den i blandingen.
  • Hæld blandingen over kiksebunden og sæt kagen på køl i 3-4 timer eller natten over.

Rabarber-curd:

  • Læg 3 blade husblas i en skål med koldt vand.
  • Varm rabarberne op med vand og sukker til de er møre. Sigt saften fra.
  • Køl saften ned så den er fingervarm, der skal være ca. 3/4 - 1 dl saft.
  • Klem vandet fra husblassen og rør det i saften til det er opløst.
  • Hæld geléen over kagen og lad den sætte sig i mindst 1 time i køleskabet.
  • Pynt med de resterende rabarber, vaniljeis og spiselige blomster efter ønske.

Pynt:

  • Smelt flormelis i en gryde til den er gylden.
  • Sæt klatter af massen på et stykke bagepapir og stryg klatterne tyndt ud med en paletkniv.
  • Lad dem størkne og anret dem på kagen.

Relaterede Artikler