Cheesecake med rabarber og hvid chokolade

No-bake ostekage med det søde og det syrlige i skøn harmoni.

I de senere år er cheesecake blevet en populær spise ... Og med god grund! Den fløjlsbløde creme og den sprøde bund passer godt sammen. Det syrlige fra rabarberen står i fint modspil til den ellers søde kage og giver den kant, mens den hvide chokolade tilfører kagen en rund og blød smag.

Cheesecake med rabarber og hvid chokolade

Bund:

  • 300 g digestivekiks
  • 125 g smør

Creme:

  • 350 g hvid chokolade
  • 2 blade husblas
  • 150 g flormelis
  • 4 dl piskefløde
  • 400 g neutral flødeost
  • 2 1/2 dl creme fraiche (18%)
  • 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker

Rabarber-curd:

  • 200 g rabarber, skåret i stykker på 2-3 cm
  • 100 g sukker
  • 1/2 dl vand
  • 3 blade husblas

Pynt:

  • Ca. 100 g flormelis

Bund:

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Smør en springform på 24-26 cm.
  • Smelt smørret og knus kiksene fint (brug en foodprocessor eller knus kiksene i en frysepose med en kagerulle).
  • Bland smør og kiks til en ensartet masse.
  • Tryk kiksemassen i bunden af springformen.
  • Bag cirka 10 min. Bunden skal være gylden, men ikke brun.

Creme:

  • Smelt chokoladen over et vandbad ved svag varme.
  • Når chokoladen er smeltet tages den af varmen og afkøles.
  • Læg 2 husblas i en skål med koldt vand.
  • Rør flødeost, creme fraiche, flormelis og vanilje sammen til blandingen er ensartet.
  • Hæld den afkølede hvide chokolade i blandingen og rør til den er glat.
  • Klem husblassen for vand og smelt den over et vandbad og vend den derefter i blandingen.
  • Pisk fløden til let skum og vend den i blandingen.
  • Hæld blandingen over kiksebunden og sæt kagen på køl i 3-4 timer eller natten over.

Rabarber-curd:

  • Læg 3 blade husblas i en skål med koldt vand.
  • Varm rabarberne op med vand og sukker til de er møre. Sigt saften fra.
  • Køl saften ned så den er fingervarm, der skal være ca. 3/4 - 1 dl saft.
  • Klem vandet fra husblassen og rør det i saften til det er opløst.
  • Hæld geléen over kagen og lad den sætte sig i mindst 1 time i køleskabet.
  • Pynt med de resterende rabarber, vaniljeis og spiselige blomster efter ønske.

Pynt:

  • Smelt flormelis i en gryde til den er gylden.
  • Sæt klatter af massen på et stykke bagepapir og stryg klatterne tyndt ud med en paletkniv.
  • Lad dem størkne og anret dem på kagen.