Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sortblå, sødmefulde brombær i skøn dessert-trifli

Med bare 15 min. i køkkenet plus tid til afkøling af creme og kompot, er denne dessert supernem og altid et hit hos gæsterne!

Brombær-trifli

© Anders Schønnemann

Brombær-trifli

Hvis du ikke kan finde friske brombær, kan du bruge frosne bær til denne kompot.

Til 4 personer

Ingredienser:
brombær 400 g
vand 3/4 dl
sukker 3/4 dl
kartoffelmel 1 tsk
sødmælk 1 1/2 dl
æggeblommer 2
majsstivelse 1 spsk
korn fra 1/2 vaniljestang
piskefløde 1/4 l
småkager, gerne chokolade med appelsinsmag 2

Fremgangsmåde:
• Kom bær, vand og sukker i en gryde, og lad det simre i 2-3 minutter.

• Rør kartoffelmel ud i vandet og hæld i tynd stråle i den hede kompot, imens du rører. Tag straks fra komfuret, det skal ikke koge. Afkøl helt.

• Kom mælk, æggeblommer og majsstivelse i en lille kold gryde.

• Knus vaniljekorn og sukker sammen med bagsiden af en ske og kom i gryden.

• Pisk sammen og stil på ganske svag varme. Rør rundt, indtil cremen tykner.

• Hæld op i en skål og dæk med film, så der ikke dannes skind. Afkøl helt.

• Pisk fløden til skum og knus småkagerne.

• Læg alle ingredienser i lag. Stil på køl, hvis de ikke serveres direkte.

Relaterede Artikler