
Sortblå, sødmefulde brombær i skøn dessert-trifli
Med bare 15 min. i køkkenet plus tid til afkøling af creme og kompot, er denne dessert supernem og altid et hit hos gæsterne!
AfBrombær-trifli
Hvis du ikke kan finde friske brombær, kan du bruge frosne bær til denne kompot.
Til 4 personer
Ingredienser:
brombær 400 g
vand 3/4 dl
sukker 3/4 dl
kartoffelmel 1 tsk
sødmælk 1 1/2 dl
æggeblommer 2
majsstivelse 1 spsk
korn fra 1/2 vaniljestang
piskefløde 1/4 l
småkager, gerne chokolade med appelsinsmag 2
Fremgangsmåde:
Kom bær, vand og sukker i en gryde, og lad det simre i 2-3 minutter.
Rør kartoffelmel ud i vandet og hæld i tynd stråle i den hede kompot, imens du rører. Tag straks fra komfuret, det skal ikke koge. Afkøl helt.
Kom mælk, æggeblommer og majsstivelse i en lille kold gryde.
Knus vaniljekorn og sukker sammen med bagsiden af en ske og kom i gryden.
Pisk sammen og stil på ganske svag varme. Rør rundt, indtil cremen tykner.
Hæld op i en skål og dæk med film, så der ikke dannes skind. Afkøl helt.
Pisk fløden til skum og knus småkagerne.
Læg alle ingredienser i lag. Stil på køl, hvis de ikke serveres direkte.