Brombær-trifli
© Anders Schønnemann

Sortblå, sødmefulde brombær i skøn dessert-trifli

Med bare 15 min. i køkkenet plus tid til afkøling af creme og kompot, er denne dessert supernem og altid et hit hos gæsterne!

Brombær-trifli

Hvis du ikke kan finde friske brombær, kan du bruge frosne bær til denne kompot.

Til 4 personer

Ingredienser:
brombær 400 g
vand 3/4 dl
sukker 3/4 dl
kartoffelmel 1 tsk
sødmælk 1 1/2 dl
æggeblommer 2
majsstivelse 1 spsk
korn fra 1/2 vaniljestang
piskefløde 1/4 l
småkager, gerne chokolade med appelsinsmag 2

Fremgangsmåde:
• Kom bær, vand og sukker i en gryde, og lad det simre i 2-3 minutter.

• Rør kartoffelmel ud i vandet og hæld i tynd stråle i den hede kompot, imens du rører. Tag straks fra komfuret, det skal ikke koge. Afkøl helt.

• Kom mælk, æggeblommer og majsstivelse i en lille kold gryde.

• Knus vaniljekorn og sukker sammen med bagsiden af en ske og kom i gryden.

• Pisk sammen og stil på ganske svag varme. Rør rundt, indtil cremen tykner.

• Hæld op i en skål og dæk med film, så der ikke dannes skind. Afkøl helt.

• Pisk fløden til skum og knus småkagerne.

• Læg alle ingredienser i lag. Stil på køl, hvis de ikke serveres direkte.