Blåbær-macaron-iskager

De lækre macaron-iskager kan med fordel laves i god tid.

© Stine Christiansen

Blåbær-macaron-iskager

Ca. 12 små iskager

Det skal du bruge:

Is

  • 4 past. æggeblommer
  • 75 g sukker
  • ½ stang vanilje
  • 1½ dl sødmælk
  • 100 g hvid chokolade
  • 200 g blåbær
  • 3 dl piskefløde

Macarons

  • 100 g mandelmel
  • 150 g flormelis
  • 75 g æggehvide
  • 50 g sukker
  • 1 spsk. blåbærpure

Sådan gør du:

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn luftigt.
  2. Varm mælk og fløde op til kogepunktet.
  3. Hæld det langsomt og under piskning i æggemassen.
  4. Varm blandingen op under omrøring, til den er let cremet. Den må endelig ikke koge. Si den evt.
  5. Hak chokoladen, og smelt den i den varme creme.
  6. Sæt den til afkøling.
  7. Mos blåbærrene, brug en stavblender, og rør blåbærmosen i iscremen, gem 1 spsk. til kagerne.
  8. Frys iscremen i en ismaskine.
  9. Pisk æggehviderne luftige, næsten stive, tilsæt sukker og pisk, til æggehviderne er stive.
  10. Bland mandelmel og flormelis, og vend det i æggehviderne.
  11. Slå samtidig lidt af luften ud af hviderne, indtil massen er ensartet.
  12. Kom makronmassen i en sprøjtepose med en ca. 10 mm tylle, eller brug en plasticpose, og klip et hul på 10 mm i diameter.
  13. Sprøjt makronerne ud til små runde kager på en bageplade med bagepapir, 24 stk.
  14. Lad makronerne tørre mindst 20 min., og bag dem ca. 20 min. ved 140 °.
  15. Lad dem hvile et par minutter, inden de pilles af bagepapiret.
  16. Par dem størrelsesmæssigt, samtidig med at de lægges til afkøling på bageristen.
  17. Læg makronerne sammen med små iskugler, og opbevar dem i fryseren, indtil de skal spises. Drys evt. med lidt blåbærstøv.