Dessert Bærtærte med hyldeblomst-hibiscuscreme Imponer dine gæster med denne sommerlige tærte. Af Gitte Heidi Rasmussen — 25. juni 2020 #Tærte © Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen Bærtærte med hyldeblomst-hibiscuscreme og mandelmørdej 10-12 stykker Det skal du bruge: Mandelmørdej 225 g hvedemel 75 g mandelmel 75 g sukker ¼ stang vanilje eller ½ tsk. vaniljepulver 200 g smør 1 æggeblomme Creme 3 dl piskefløde 1 spsk. tørret hibiscus 300 g hakket hvid chokolade ½ dl hyldeblomstkoncentrat ½ stang vanilje ¾ kg blandede bær – fx jordbær, hindbær, blåbær, brombær og ribs Sådan gør du: Bland mel, mandelmel, sukker og vaniljekorn. Smuldr smør i blandingen, og saml hurtigt dejen med æggeblommen. Læg dejen i køleskabet i ca. 30 min., rul den derefter ud, og læg den i en tærteform. Gem den overskydende dej til små mørdejsblomster. Dæk tærtebunden med bagepapir, og fyld op med tørrede bønner eller linser, så siderne holdes på plads under bagningen. Bag tærtebunden 15 min. ved 175°. Fjern papir og bønner, og bag yderligere 5 min., til bunden er sprød og gylden. Afkøl tærtebunden. Varm fløde op til kogepunktet sammen med hibiscus, og lad det trække lidt. Si fløden, varm den op igen, og tilsæt hakket chokolade. Rør rundt, til chokoladen er helt smeltet, og cremen er blevet blank. Smag cremen til med hyldeblomstkoncentrat og vaniljekorn, og fyld den i tærtebunden. Sæt tærten koldt, til cremen er fast. Rul tærtedejen, der blev i overskud, ud, og udstik små, forskellige blomster. Læg dem på en bageplade, og bag dem sprøde og gyldne. Pynt kagen med masser af friske bær og mørdejsblomsterne. Servér straks. Relateret Dessert Den lækreste islagkage med blåbær, hindbær og jordbær Dessert Sommerbær med koldskålscreme Dessert Dansk video har gjort citronfromage til sommerens mest hypede dessert Opskrifter Bruschetta med parmaskinke, ricottacreme, jordbær og balsamico Dessert Suppe a la rødgrød og hjemmelavet vaniljeparfait Dessert Blue cheese-tærter med brombær