
6 tegn på at jordbærrene i bakken er modne og velsmagende
Lad dig ikke narre af synet, når du er ude at købe jordbær. Det er en helt anden sans, du skal købe ind med.
Af — 22. juni 2016Jagten på det modne jordbær
Det er ikke til at vide med sikkerhed, om et jordbær smager godt, før man har sat tænderne i det. Det siger sig selv.
Står du med en bakke jordbær i supermarkedet eller hos grønthandleren, så er du dog langtfra på herrens mark, hvis du vil sikre dig, at bærrene er modne. Der findes nemlig flere gode tommelfingerregler, der kan minimere risikoen for, at du får kedelige jordbær med hjem.
Et par af disse husmodertricks kræver, at du laver et forsøg eller to med jordbærrene i bakken. Det er der muligvis nogle brugsuddelere, der vil rynke på næsen over. Men tænk sådan på det, at jordbærsælgerne jo heller ikke bryder sig om utilfredse kunder. Og i øvrigt har de sandsynligvis også selv testet jordbærrene, før de købte dem på engrosmarkedet.
6 tegn på at jordbærret er modent
- Et modent jordbær skal have en skinnende overflade.
- Bærret skal fremstå med en smuk rød farve både indvendigt og udvendigt.
- Stilken skal have en frisk grøn farve og ikke hænge slapt ned.
- Trækker du stilken ud af et jordbær, skal den hvide kerne i jordbærret let kunne komme med ud.
- Jordbærret skal smage godt. Ja, det lyder dumt, men det kunne være rart at have testet smagen, inden man køber jordbærrene. Prøve at smage på et lille jordbær i bunden af bakken. Disse skal smage lige så godt, som de store paradejordbær i toppen. Er bærrets smag ikke tilfredsstillende, bør du gå videre til den næste butik.
- Det allervigtigste og mest effektive trick til at bestemme om jordbærret er velsmagende er: BRUG NÆSEN! Vi kender alle den dybe duft af jordbær med associationer til vores fortryllede barndom. Den duft skal emme ud af bakken. Jo længere snuden skal ned i bakken for at aflokke disse duftnoter, jo dårligere et tegn er det.