frugtkurv
© depositphotos.com

3 tips til at øge din madkreativitet

Når madkreativiteten er på sit laveste, kan det være fristende at bestille mad ude, men et tomt køleskab kan faktisk invitere til, at man begynder at tænke lidt ud af boksen. Det får du tips til her!

Vi kender det alle - maven rumler, men man bliver mødt af en slatten agurk og en halv karton mælk, når vi åbner køleskabet. Men før du griber knoglen og ringer ned til det lokale pizzeria, kan du tage nogle forbehold. Sådan bliver du mæt uden at skulle bruge for mange penge på takeaway:

1. Spis efter årstiden

Det lyder banalt, men hvis du gerne vil sørge for, at du altid har mad på køl, kan det være en god idé enten at planlægge forud eller at benytte dig af en madordning. FrugtKasser til private leveret til døren er en ordning, hvor du kan få leveret årstidens grøntsager som vinterens kål og græskar eller sommerens squash eller majs uden at skulle løfte en finger. Og er du lidt mere kræsen med dine grøntsager, kan du lave din egen form for bland-selv-kasse. Det er nærmest som at stå i en slikbutik!

Sørg også for at have snacks såsom nødder liggende i skabet. Levering af frugt, grønt og nødder - Erhverv & Privat vil også spare dig penge på længere sigt, fordi du ikke skal løbe ned i supermarkedet og ender med at bukke under for alle de søde fristelser. Det er både godt for din sundhed og din pengepung.

2. Smag på verden med lækre krydderier

Det her er et råd, du skal skrive ned: I begyndelsen af måneden skal du på storindkøb ved krydderihylden og saucer i supermarkedet. For skifter du dine typiske krydderier ud med nye, vil du opdage, hvor mange nye smage, du kan få ud af et måltid.

Efter det skal du forbi hylden med ris, pasta og linser. Du ville blive overrasket over, hvor mange opskrifter, du kan støve op ved bare at have en pose ris og linser eller pasta og mel liggende. For med en pose mel og lidt gær, kan du lave et lækkert grydebrød. Tilføjer du lidt kogte kartofler og olivenolie til mel, kan du lave gnocchi, som er en lækker pasta. Så selv om du ikke måtte have et fyldt køleskab med grøntsager, kan du alligevel få bikset et lækkert måltid sammen.

3. Opgradér de klassiske retter

Når du har de basale nødvendigheder, handler det i virkeligheden om at opgradere mange af de klassikere, du allerede kender. Havde du tænkt dig at lave en omelet ud af de resterende æg i dit køleskab, kan de i stedet blive til en asiatisk version af røræg med soja og ingefær ved siden af en omgang kogte ris, som du købte tidligere på måneden. Og har du ingredienserne til en portion pandekager om morgenen, kan du lave en saltet version af dem og gemme dem til frokosten, så du kan lave en wrap. Som du måske allerede har regnet ud, er det faktisk ikke raketvidenskab at tænke lidt kreativt.

Her er for eksempel en opskrift, som består af få ingredienser, som du helt sikkert har i dit køleskab, hvis du køber de basale nødvendigheder.

  • Indisk daal
  • Røde linser
  • Ris
  • Hvidløg
  • Ingefær
  • Hakkede tomater