Nytårstorsk med korianderolie og lavasalt
Glem alt om den klassiske nytårstorsk, og prøv i stedet denne lille delikate anretning.
AfLone Kjær
Nytårstorsk med korianderolie og lavsalt
4 personer
Det skal du bruge:
Korianderolie
- 1 stort bundt koriander
- 1 tsk. flagesalt
- 1 dl. olivenolie
Nytårstorsk
- 3-400 g torskefilet uden skind og ben
- Citronsaft af 1 citron
Peber
1 stk. granatæble
- Lavasalt
Sådan gør du:
Forberedelse dagen før:
- Skyl koriander, og slyng den tør
- Hak korianderen
- Lun olien, den skal være fingervarm
- Hæld den i en blender sammen med koriander og salt
- Blend i ca. 2 min
- Hæld olien til afdrypning i en sigte med et kaffefilter, inden den hældes på en flaske
- Opbevar olien på køl
På selve dagen:
- Læg torsken i et smurt ovnfast fad, og dryp citronsaft over
- Krydr med peber, og bag fisken i ovnen ved 175 0 i ca. 10 min., til kødet deler sig i flager
- Halvér granatæblet, og pres kerner og saft ud
- Anret torsk i små skåle med korianderolie, granatæblekerner og krydr med lavasalt
Her finder du opskriften på de delikate hummershots. Se også hele nytårsmenuen med den perfekte tidsplan.