© Foto: Anders Schønnemann

Nytårstorsk med korianderolie og lavasalt

Glem alt om den klassiske nytårstorsk, og prøv i stedet denne lille delikate anretning.

Nytårstorsk med korianderolie og lavasalt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Korianderolie

  • ½ stort bundt koriander
  • ½ tsk. flagesalt
  • ½ dl olivenolie

Nytårstorsk

  • 200 g torskefilet uden skind og ben
  • ½ citron (saften)
  • peber

Topping

  • ½ tsk. granatæble
  • lavasalt 

Sådan gør du

Forberedelse dagen før

  1. Skyl koriander, og slyng den tør
  1. Hak korianderen
  1. Lun olien, den skal være fingervarm
  1. Hæld den i en blender sammen med koriander og salt
  1. Blend i ca. 2 min
  1. Hæld olien til afdrypning i en sigte med et kaffefilter, inden den hældes på en flaske
  1. Opbevar olien på køl

På selve dagen

  1. Læg torsken i et smurt ovnfast fad, og dryp citronsaft over
  1. Krydr med peber, og bag fisken i ovnen ved 175 0 i ca. 10 min., til kødet deler sig i flager
  1. Halvér granatæblet, og pres kerner og saft ud
  1. Anret torsk i små skåle med korianderolie, granatæblekerner og krydr med lavasalt

Her finder du opskriften på de delikate hummershots. Se også hele nytårsmenuen med den perfekte tidsplan.