Nytårstorsk med korianderolie og lavasalt

Glem alt om den klassiske nytårstorsk, og prøv i stedet denne lille delikate anretning.

nytårstorsk hummer
© Anders Schønnemann

Nytårstorsk med korianderolie og lavsalt

4 personer

Det skal du bruge:

Korianderolie

  • 1 stort bundt koriander
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 dl. olivenolie

Nytårstorsk

  • 3-400 g torskefilet uden skind og ben
  • Citronsaft af 1 citron
  • Peber

  • 1 stk. granatæble

  • Lavasalt

Sådan gør du:

Forberedelse dagen før:

  1. Skyl koriander, og slyng den tør
  2. Hak korianderen
  3. Lun olien, den skal være fingervarm
  4. Hæld den i en blender sammen med koriander og salt
  5. Blend i ca. 2 min
  6. Hæld olien til afdrypning i en sigte med et kaffefilter, inden den hældes på en flaske
  7. Opbevar olien på køl

På selve dagen:

  1. Læg torsken i et smurt ovnfast fad, og dryp citronsaft over
  2. Krydr med peber, og bag fisken i ovnen ved 175 0 i ca. 10 min., til kødet deler sig i flager
  3. Halvér granatæblet, og pres kerner og saft ud
  4. Anret torsk i små skåle med korianderolie, granatæblekerner og krydr med lavasalt

Her finder du opskriften på de delikate hummershots. Se også hele nytårsmenuen med den perfekte tidsplan.