© Thomas Dahl

Nem mad til dagen derpå, som du sagtens selv kan lave

Dagen derpå er overskuddet sjældent på sit højeste, men vi har samlet de lækreste opskrifter, der smager så meget bedre end en pizza fra den lokale.

Hjemmelavet selvforkælelse

Første januar er dagen derpå, og der er oftest brug for lækker mad i store mængder for at komme sig oven på nytårets udskejelser.

Mange vælger at springe madlavningen over og bare bestille noget hurtigt, nemt og snasket fra Just-Eat, men hvis du har overskud til det, kan du sagtens selv lave noget lækker tømmermændsmad.

Det behøver ikke være noget større projekt, og hvis du er den forudseende type, der køber ind dagen før, kan du hurtigt få smækket en god burger, pizza eller lignende sammen. Her er en oversigt over opskrifter på pizza, burger, lidt sødt og lidt sundt, så du kan pleje din festtrætte krop med det, den har brug for.

© Ulf Svane

Pizza

Pizza er hurtigt, lækkert og perfekt til en lidt doven dag. Her er tre opskrifter, som du hurtigt kan få bakset sammen, og de kan også sagtens laves dagen før og varmes, hvis du bedre kan se dig ud af det.

Den helt simple udgave er en lækker pizza med ricotta, spinat og tomater - og intet andet. Find opskriften her.

Er du mere til hvid pizza, kan du lave dejligt ostet pizza med manchego og oliven. Find opskriften her.

Mulighed nummer tre er en lidt alternativ pizza, nemlig en mexikansk pizza lavet på en bund af tortilla. Find opskriften lige her.

© Thomas Dahl

Burger

Første januar skal der gerne noget ordentligt mad til med saft, kraft, salt og vigtigst af alt, ost. En burger rammer alle de rigtige punkter, og vi har hele 10 velsmagende udgaver, som du kan se lige her.

© Anders Schønnemann

Den sunde

Hvis du ikke er så meget til junk, kan du kaste dig ud i nogle lækre, nemme opskrifter med masser af grøntsager.

Prøv for eksempel grillede mørbradbøffer med lynstegt grønt og fetacreme - nemt, hurtigt og lækkert. Se opskriften her.

Er du til en mere eksotisk ret med lidt spice, kan du lave nem og spicy kylling med stegt romanesco, rosiner, nødder og tahin. Du kan finde opskriften her.

En hakkebøf går man aldrig galt i byen med, og med grillede courgetter, gedeost og urtesauce bliver den lige en tand bedre. Find opskriften her.

© Pretty Simple Sweet

Den søde

Hvis du craver det søde mere end det salte, er her et væld af nemme, hurtige muligheder.

Skal det helst bare være nemt og ikke være for avanceret, er her en række opskrifter med maks. 3 ingredienser. Se opskrifterne her.

Er du vild med Oreos, så har vi 10 lækre, søde desserter, som du kan kaster dig ud i. Se opskrifterne her.