Kjær & Sommerfeldt anbefaler bobler til nytår

Når gæsterne ankommer, skal der åbnes for en flaske bobler – men hvilken? Vi har fået Kjær & Sommerfeldt til at pege på de bedste valg i forskellige prisgrupper.

Champagne, cava, crement eller spumante?

Champagne er per definition festligt, eksklusivt og dyrt. Eller hvad? Faktisk ikke, lydet det fra vinforretningen Kjær & Sommerfeldt. Man kan sagtens få bobler af høj kvalitet, også selv om man køber ind på budget. Ikke mindst hvis man går udenom ægte champagne og i stedet vælger cava, spumante eller crement.

Vi har fået vinforretningen til at pege på de bedste mousserende vine i de forskellige prisgrupper.

Vil du vide mere om forskellen på champagne og de øvrige mousserende vine, så læs vores guide til at servere de rigtige bobler nytårsaften.

Bobler til under 200 kr.

Opale, Spumante Brut
Marche, Italien

Vinen er fremstillet udelukkende på tidligt høstede Verdicchio-druer, som derfor stadig har et relativt højt indhold af syre. Dejlige små bobler, livlig og frugtagtig og et så typisk eksempel på Spumante: veltillavet, lækker og elegant italiensk mousserende vin. Opale’s fine små bobler og frugtagtige smag gør vinen velegnet til aperitif eller som ledsager til pastaretter med grøntsager eller fisk.

Pris: 99 kr.

Raimat, Chardonnay Brut
Cava, Spanien

Raimat Brut Chardonnay er Raimat’s prestige Cava. Farven er bleg gylden med et grønligt skær. Bouqueten er intens med citrusfrugt, grønne æbler og abrikos. Smagen, der er elegant, tør og raffineret, understøttes af mange små fine bobler. Tør elegant Cava med mange fine små bobler.

Pris: 145 kr.

Anna de Codorniu, Cava Brut
Cava, Spanien

Anna de Codorníu er en livlig og fin Cava. Som foreskrevet i Méthode Traditionelle har vinen gennemgået den fra Champagne så kendte anden gæring på flaske i minimum 9 måneder. Strågul farve med dejlige bobler. Tydelig bouquet af Chardonnay-druen giver vinen en helt unik karakter. Balancen mellem syre og restsukker gør den elsket af Brut-fans.

Pris: 155 kr.

Léonce Bocquet, Crémant de Bourgogne
Bourgogne, Frankrig

Crémant de Bourgogne er fremstillet efter Champagne-metoden med anden gæring på flaske. Dejlig forfriskende vin, der fremstår med et væld af fine små bobler, når den hældes op i glasset. Lysgylden farve med en bouquet af gule frugter kombineret med tørret frugt. Velbalanceret smag, der virker behagelig med sin friske frugt.

Pris: 155 kr.

Bobler til over 200 kr.

Sorelle Bronca,"Particella 68", Prosecco
Prosecco, Italien

Navnet Particella 68 henviser til en speciel registreret vinmark på en skråning i den centrale del af Colbertaldo. Området regnes for det bedste for produktion af Prosecco. Particella 68 er fremstillet af 90 % Glera-druer (tidligere kendt som Prosecco), 5 % Bianchetta og 5 % Perera. Farven er strågul med et strejf af grønligt skær. Vinen har mange små fine bobler, en bouquet af modne ferskner og abrikos, der går igen i den fyldige og elegante smag. Velegnet som aperitif, til tørre kager eller tærter med frugtfyld.

Pris: 215 kr.

Philippe Prié, Archange
Champagne, Frankrig

Cuvée Archange (oversat: Ærkeenglens Cuvée). Champagne med power og meget tydelig personlighed, sofistikeret, lidt parfumeret næse og på paletten perfektionistisk rundhed, der indrammer den stringente syre. Fin mousse af mange bittesmå, men insisterende bobler og friske, grønne æbler, appelsin, pærer og lidt krydderi i perfekt harmoni med det svagt cremede udtryk. Dette er top kvalitets-Champagne med imponerende power, mineralitet og lang eftersmag, der gør den fantastisk som madledsager, naturligvis ikke mindst til udsøgte fisk og skaldyrsretter. Champagnens flotte kompleksitet kommer blandt andet fra syv års lagring på bundfaldet, dernæst seks måneder inden frigivelse.

Pris: 415 kr.

Nicolas Feuillatte Brut, Réserve Exclusive
Champagne, Frankrig

Franskmændenes foretrukne Champagne-mærke. Champagnen er fremstillet af 20 % Chardonnay, valgt for dens elegance og finesse, 40 % Pinot Noir for struktur og krop samt 40 % Pinot Meunier, der giver vinen dens frugtagtige karakter. Champagnen har lagret i tre år og fremstår som en meget elegant vin med fine perler. Elegant og lækker Champagne med klassiske Champagne-noter af toast, sprøde, grønne æbler og citrus.

Pris: 829 kr. Fås også i magnumflaske til 4239 kr.

LÆS OGSÅ