Oyster Bar
© OysterBar / Neve Q

Restaurantguide: 17 steder i landet, hvor du kan nyde østers

Østers har været en yndet spise igennem hundredvis af år - og er det stadig. Her guider vi til 17 restauranter i Danmark, hvor den dekadente og sunde delikatesse bliver serveret.

Nogen elsker dem, andre hader dem, og så er der dem, der gør et ihærdigt forsøg på at lære at elske dem. Uanset hvilken kategori, man hører til, så er østers en sund spise, og ifølge myten også et udmærket afrodisiakum.

Vi har fundet frem til 17 steder i landet, hvor du kan nyde den delikate spise.

Skagen Fiskerestaurant, Skagen, Aalborg og København

Skagen Fiskerestaurant har serveret fisk og skaldyr i mere end 50 år fra restauranten i Thorvald Bindesbølls legendariske fiskepakhuse på Skagen Havn. Som navnet lyder, så er fisk det centrale element på menuen, og det inkluderer også østers. Tre styk fås til 150 kr. Restauranten har gennem årene udvidet og kan i dag også besøges på Budolfi Plads i Aalborg, på toppen af Illum i København og på Guldsmeden Hotel på Esplanaden i hovedstaden. Begge restauranter i København har fem østers til 100 kr. hver torsdag og fredag fra kl. 15.00-18.00.

Læs mere på deres hjemmeside.

Elle Belle, Aarhus

Elle Belle er en madbar placeret i centrum af Aarhus. Her er de specialiseret i småretter, der er inspireret af Middelhavets køkken med masser af frisk fisk, skaldyr og grøntsager. Stedet er lige så meget bar som restaurant, og man er altid velkommen til at kigge forbi til en drink. En østers med tabascoskum fås til 30 kr. stykket.

Læs mere på deres hjemmeside.

Mefisto, Aarhus

I det hyggelige latinerkvarter i Aarhus ligger Mefisto, der er kendt som en af byens bedste restauranter - og med god grund. Menukortet har fokus på fisk og skaldyr, og det betyder selvfølgelig også østers. Her serveres de enten au naturel eller dybstegte. Tre styk fås til 98 kr. og seks stykker koster 196 kr.

Læs mere på deres hjemmeside.

Havnær, Aarhus

Placeret på spidsen af Aarhus Ø med udsigt til vandet, finder man restaurant Havnær. Her skal du bare slappe af, være i nuet og glæde dig over, at være nær havet. Om aftenen serverer de tre retter for 400 kr., men man kan også vælge at kaste sig over a la carte-kortet, og her finder man østers. Tre østers på Havnær’sk, som de kalder det, koster 110 kr. Så får man én, der er marineret i kærnemælk og urter, én der er toppet med brunet smør, soya og mandler og én, der er gratineret. Menuen - og østers anretningen - ændres løbende.

Læs mere på deres hjemmeside.

Stockfleths Østers & Bobbelbar, Ebeltoft

Midt på fiskerihavnen i Ebeltoft ligger Stockfleth, der både har en restaurant og en Østers & Boblebar. Her er der fokus på fisk og skaldyr og gode råvarer, og udover østers og bobler kan baren blandt andet byde på hummer, jomfruhummer og caviar. Gillardeau østers koster 50 kr. stykket og bliver serveret med vinaigrette, syltet rødløg, tabasco og citron.

Læs mere på deres hjemmeside.

Kan du ikke få nok af østerssmagen, så prøv en Oyster Blanc til maden.

© Glyngøre Shellfish Oyster Bar

Glyngøre Shellfish Oyster Bar, Glyngøre

Placeret på Glyngøre Havn og med udsigt over Limfjorden, finder man Glyngøre Shellfish Oyster Bar. Her er den primære råvare Limfjordsøsters, som serveres både rå, røget, flamberet og dampet. En enkelt rå østers med citron fås til 45 kr. I Østersbaren kan du slukke tørsten med en Oyster Stout - en stout øl brygget på friske Limfjordsøsters fra Fur Bryghus. Eftersigende bidrager østers med en sofistikeret smag af mineraler og vild natur. Østersbaren har åbent i dagstimerne torsdag, fredag og lørdag - og efter aftale.

Læs mere på deres hjemmeside.

Restaurant Nordatlanten, Odense

Nordatlanten er en klassisk gourmetrestaurant med et nordisk touch placeret på Odense Havn. Som navnet ligger op til, så er her fokus på råvarer fra de nordatlantiske lande, og det betyder, at menukortet bl.a. byder på sager som rensdyrlaug, havtorn og islandsk lam. Her er også østers på menuen, og tre østers naturel med rødløgsvinaigrette koster 125 kr.

Læs mere på deres hjemmeside.

Røg Mad & Vinbar, Greve

På Mosede Havn i Greve ligger den hyggelig Røg Mad & Vinbar. Her serveres mad, vin, snacks og cocktails - og ikke mindst østers - i uformelle rammer. Tre Gillardeau østers serveret au natural, med urte olie og vinaigrette fås til 145 kr. I forlængelse af Mad & Vinbaren ligger Røg Strandbar med stor terrasse og petanquebane.

Læs mere på deres hjemmeside.

Kødbyens Fiskebar, København

Som navnet antyder, så er fisk i fokus hos Kødbyens Fiskebar. Der bliver dog ikke kun serveret fisk, men generelt alt godt fra havet og ikke mindst masser af østers. Her er både et udvalg af franske østers som Gillardeau, Poésie og Le Gall, men også de to danske østers: den invasive Gigas og den vilde Limfjordsøsters. Priserne starter ved 100 kr. for tre Gigas, ellers kan man kaste sig over en østerssmagning og nyde seks forskellige slags til 250 kr. eller 12 blandede østers for 425 kr.

Læs mere på deres hjemmeside.

Pastis, København

Pastis er en bistro i hjertet af København, der serverer klassiske franske retter som escargots, steak tartare og crème brûlée. Her er selvfølgelig også østers på menuen, og stopper du forbi restauranten på Gothersgade, kan du se frem til at nyde Poésie Oysters No. 3 - enten seks stk. for 195 kr. eller et dusin for 375 kr.

Læs mere på deres hjemmeside.

marchal
© Marchal

Marchal, København

Med udsigt til Kgs. Nytorv og placeret på landets mest fashionable hotel, finder man Michelin-restauranten Marchal. Her serveres delikatesser som Beluga caviar, sort hummer og champagne - og selvfølgelig østers. En Gillardeau østers med ørredrogn og peberrod fås til 90 kr. Til samme pris kan man også nyde to styk Le Garmén østers med ponzu, fingerlime og wasabi. Er vejret til det, så book bord udenfor på den skønne terrasse og oplev byens puls, mens du smager på de dekadente retter.

Læs mere på deres hjemmeside.

Krogs Fiskerestaurant, København

Krogs Fiskerestaurant er en institution, når det kommer til fisk og skaldyr. Restauranten åbnede på Gammel Strand i centrum af København i 1910 og lige siden, er her blevet serveret klassiske fiskeretter. Her byder de selvfølgelig også på østers og på menuen finder man bl.a. Fine de Claire, Gillardeau og Perle Blanche No. 2. Et udvalg på tre østers koster 235 kr. og seks østers fås til 455 kr.

Læs mere på deres hjemmeside.

Veranda, København

Veranda er en vinbar og butik på Griffenfeldtsgade i København, der serverer kaffe og frokost om dagen, og gode vine, drinks og lette retter om aftenen. Det søde personale bag baren sørger altid for en uformel og hyggelig atmosfære, og hver lørdag inviterer de til Oyster Saturday: Her kan du nyde østers med citron og vinegrette til bare 25 kr. stykket. Man kan ikke booke bord, så det er bare om at stikke hovedet forbi.

Læs mere på deres hjemmeside.

Rouge Oysters, København

Rouge Oysters på Gl. Kongevej er en hel bar dedikeret kun til østers. Her er altid østers på køl, som Gillardeau, Le Garmén, Gigas og Limfjordsøsters. Fire styk blandede østers fås til bare 115 kr., og ellers starter priserne ved en 20’er for en enkelt Le Garmén. Udover østers serveres her helt simple retter og altid gode vine.

Læs mere på deres hjemmeside.

Oyster Bar
© Neve Q
Oyster Bar
© Neve Q

OysterBar, København

OysterBar i Store Regnegade er en helt ny bar dedikeret til østers. Stedet åbnede som pop-up koncept i foråret 2022, men har besluttet sig for at holde permanent åbent. Her kan besøgende nyde lette retter, luksus dåsemad og østers i alverdens afskygninger. På kortet finder man bl.a. Le Petit Gamén, Papillon og Gillardeau og ikke mindst et stort udvalg af valgfri garniture. Prøv fx at toppe din østers af med fløde-ramsløg-ribs, Bloody Mary eller hvad med jordbær-mandel-passion?

Læs mere på deres hjemmeside.

Gården og Gaden, København

På Nørrebro i København finder du Gården og Gaden, hvor der altid er festlig stemning og et stort udvalg af naturvine. Her serveres også østers, og du kan vælge mellem Le Gall og Gillardeau. 3 stk fås til henholdsvis 125 og 135 kr., mens 12 stk. kan nydes for 445 og 475 kroner.

Læs mere på deres hjemmeside.

Bistro Grand Mère
© Bistro Grand Mère
Bistro Grand Mère
© Bistro Grand Mère

Bistro Grand Mère, Sønderborg

Franske delikatesser og pariserstemning er måske ikke lige det, de fleste forbinder med Sønderborg. Men ikke desto mindre er det lige netop, hvad man kan finde hos Bistro Grand Mère. Her serveres retter som chevre chaud, moules frites, boeuf bourguignon og ikke mindst østers. 3 østers med rødvinsvinaigrette og citron fås til 95 kr.

Læs mere på deres hjemmeside.