Rekordmange fotos indsendt til årets fotokonkurrence

En fordobling af billeder er indsendt til Fang din by 2020, du kan se nogle udvalgte her.

Fang din by 2020
© Wilfred Gachau

Landets fotoentusiaster har haft travlt

Hos Dansk Arkitektur Center (DAC) har man i den seneste tid været vidne til en stor stigning i antallet af indsendte billeder til den populære fotokonkurrence Fang din by 2020.

Alle danskere, der har haft lyst til at hive kameraet frem, har kunne sende deres bud på hverdagens magi ind til konkurrencen - og det har næsten dobbelt så mange gjort sammenlignet med sidste år!

Fang din by 2020
© Theo Schintz

En ny virkelighed

I alt er der blevet indsendt 5.532 billeder, der i den grad afspejler danskernes virkelighed i de seneste måneder.

Fotokonkurrencen faldt sammen med, at Danmark gik en helt speciel tid i møde, og grundet corona, blev der vendt op og ned på den normale hverdag.

Fang din by 2020
© Bodil Svansoe

Anderledes drejning

Dette årets tema var hverdagsmagi med fokus på arkitekturen, som værende med til at en skabe en ramme for hverdagen både i hjemmet og ude i byens rum.

– Årets deltagere har indkapslet deres hverdagsmagi i motiver, der dokumenterer en palle-alene-i verden-stemning med tomme gader, fysisk distance og andre måder for socialt samvær, fortæller Tanya Lindkvist, programchef i DAC.

DAC ændrede undervejs årets tema til Fang din Corona-by, fordi hverdagen de seneste måneder, har set markant anderledes ud end før.

Fang din by 2020
© Ib Fagerlund

Konkurrencens videre forløb

Da fristen for at sende billeder ind er udløbet, indtræder den næste fase af konkurrencen. Hvor det fra den 25. juni til 7. oktober 2020, vil være muligt at komme ud og se udstillinger med udvalgte billeder.

Fotoudstillingen vil få liv på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center, Københavns Hovedbanegård, Valby station og andre steder i byrummet.

En skarp jury har nu voteret billederne, og ved udstillingsåbningen den 25. juni. vil vinderne blive offentliggjort.

Billederne er blevet bedømt af juryen ud fra kriterierne:

  • Årets tema tydeligt er indarbejdet
  • Der er interaktion mellem de fysiske rammer og mennesker
  • En spændende billedekomposition

Du kan læse mere om konkurrencen, dommerne og præmierne her.