Fotokonkurrence: Skal du tage årets hverdagsbillede?

Er der en fotograf gemt i dig, og har du en passion for at fange det gode billede? Så er det tid til at finde kameraet frem.

Fotokonkurrence: Fang din by
© Julie Vinding

Få dit eget billede udstillet

Fotokonkurrencen "Fang din by" bliver afholdt for femte år i træk af Dansk Arkitektur Center. Her skal du vise din by, lige som du oplever den.

Til sommer vil de bedre fotografier blive udstillet for offentligheden på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center i København.

Hverdagsmagi

Årets tema er Hverdagsmagi. Hverdagen er noget, som vi alle sammen kender, og som vi alle har et nært forhold til. Her kan du fotografere alt fra cykelturen til arbejdet, dine indkøb i det lokale supermarked, turen gennem parken, til et evnet eller blot ved aftensmaden med familie, venner eller alene. Budskabet er, at hverdagen er unik for os alle.

Fotokonkurrence: Fang din by
© Lene Berg

Til din indre fotonørd

Når du skal ud og tage dine billeder, skal du sammen med andre fotonørder i Danmark forsøge at få din linse til at fange det, som du finder helt særligt ved hverdagen.

Foruden det, skal du også vise, hvordan arkitekturen er med til at en skabe ramme for hverdagen både i hjemmet og ude i byens rum.

Dansk arkitektur i højsædet

Dansk Arkitektur Center afholder også deres signaturudstilling Hello Danmark, hvilket Fang din by læner sig nært opad.

Begge udstillinger har nemlig dansk arkitektur i fokus og ser på, hvordan arkitekturen kan være med til at omkredse et godt hverdagsliv.

Fotokonkurrence: Fang din by
© Line Perlmutter

Konkurrencens forløb

Konkurrencen løber fra d. 5. marts til d. 19. april 2020. Efter voteringen kulminerer det hele d. 5 juni, hvor der vil være en udstillingsåbning, og den endelige vinder bliver kåret ved præmieoverrækkelse.

Efterfølgende vil de mange af billederne blive udstillet i perioden d. 6. juni til d. 29. September 2020.

Billederne bliver bedømt ud fra kriterierne:

  • Årets tema tydeligt er indarbejdet
  • Der er interaktion mellem de fysiske rammer og mennesker
  • En spændende billedekomposition

Du kan læse mere om konkurrencen, dommerne og præmierne her.

Fotokonkurrence: Fang din by
© Rikke Duus