Seværdigheder i London
© iStockphoto

Rejseguide: Tag på en arkitektur- og designoplevelse i London

For den arkitektur- og designinteresserede er der masser af seværdigheder at tage fat på i London. Vi giver dig her en kort guide til de attraktioner, vi helt sikkert selv ville besøge, hvis vi skulle på storbyferie i den engelske hovedstad.

3 nye vilde bygninger

Den britiske hovedstad byder på en moderne kultur med en stærk historisk baggrund. Rundt i storbyens forskellige kvarterer kan man opleve et unikt samspil mellem Londons moderne arkitektur og historiske bygninger. Selv for de berejste, der allerede har set nogle af Londons største arkitektoniske attraktioner, som Westminster Abbey, St. Paul’s Cathedral, Tower Bridge og The Gherkin, er der stadig masser af ny fantastisk arkitektur, der er værd at opleve. Vi giver her tre forslag.

The Shard i London
© iStockphoto

The Shard (2013) - skyskraberen over dem alle

The Shard er en af Londons mest kendte skyskrabere. Den er designet af den italienske arkitekt Renzo Piano, som eftersigende var inspireret af Londons jernbanelinjer i sit design. Den gigantiske bygning er med de 309 meter den højeste bygning i Storbritannien, og udsigtsområdet i det delvis åbne galleri på 72. etage byder på et enestående syn.

The Cheesegrater (The Leadenhall Building) i London med The Gherkin i baggrunden.
© iStockphoto

The Cheesegrater (2014) - "Rivejernet"

The Leadenhall Building, også kaldet The Cheesegrater på grund af sin karakteristiske trekantede form, er en af Londons nyeste arkitektoniske værker. Tårnet er designet af Rogers Stirk Harbour + Partners, som skabte den tilspidsede form for at værne om udsigten over St. Pauls Cathedral.

The Walkie Talkie (20 Fenchurch Street) i London sammen med The Gherkin og The Cheesegrater.
© iStockphoto

The Walkie Talkie (2014) - det omvendte tårn

På 20 Fenchurch Street findes endnu en af de nyeste bidragsydere til Londons skyline, designet af arkitekten Raphel Vinoly. Det 155 meter høje tårn, der går under navnet The Walkie Talkie, adskiller sig fra mange skyskrabere ved at have sit bredeste punkt i toppen af bygningen frem for i bunden.

I bygningen kan du opleve Londons højeste offentlige park, Sky Garden, der er fordelt over tre etager og inkluderer både udvendig tagterrasse, restaurant og en 360 graders panorama over London.

3 steder du kan gå på jagt efter lækkert design

Udover de mange seværdigheder byder London også på fantastiske muligheder for inspirerende sightseeing efter nyt og lækkert design. Vi kommer her med tre forslag på steder du ikke må snyde dig og dit designhjerte for at besøge.

The Conran Shop i London med udsnit af deres møbler og boligtilbehør
© Flickr/挪威 企鵝

The Conran Shop - moderne og klassisk design

The Conran Shop er en af Londons mest luksuriøse designbutikker med både moderne og vintage designs. I butikken kan du finde et eftertragtet udbud af møbler, belysning og boligtilbehør fra nogle af verdens mest ikoniske designere samt helt nye upcoming kunstnere.

Sigmar - skandinavisk håndværk og design

Designeren Ebba Thott og møbelspecialisten Nina Hertig har siden 2005 specialiseret sig i skandinavisk møbeldesign i deres fælles forretning Sigmar. Med en kærlighed for håndværk og design tilbyder de fuld service indenfor designinteriør samt salg af moderne designmøbler fra det 20. århundrede.

The Islington Design District - design festivallens samlingspunkt

Skulle du være så heldig at være i London i september, forvandles byen i denne måned til et kæmpe designmekka med over 300 design events og udstillinger i forbindelse med den årlige design festival, The London Design Festival. Som en del af festivallen er en lang række designbutikker og showrooms gået sammen og dannet The Islington Design District i Islington området. Her kan man opleve udstillinger, aktiviteter og nye produkter fra blandt andet SMUG, Aria, Twentytwentyone, Present & Correct, Canvas Home, Adventures in Furniture og mange flere.

3 museer du ikke må gå glip af

London er en by fyldt med seværdigheder og kulturelle tilbud inklusiv diverse moderne og historiske museer og gallerier. Da det er umuligt at nå hele vejen rundt på blot en tur, har vi her udvalgt de tre museer, vi helt sikkert ville tage et smut forbi.

The Design Museum i London
© Flickr/Gary Bembridge

The Design Museum - en verden af moderne design

Fra November 2016 genåbner The Design Museum i nye bygninger med tre gange så meget plads som før. Designmuseet er stedet, hvor du kan fordybe dig og få inspirerende indsigt i en hel verden af moderne design. Museet byder på udstillinger inden for alt fra arkitektur, mode, møbler, grafik og produktdesign til transport og digital design.

The Switch House tilbygningen til Tate Modern i London
© iStockphoto

Tate Modern - nationalgalleri for moderne og international kunst

Tate Modern er Storbritanniens nationale galleri for international moderne kunst. Det er et af verdens største museer inden for moderne kunst. Ligesom det er gældende for de øvrige nationale museer, er der fri adgang for besøgende til hele galleriets faste udstillinger. Tate Modern har så sent som i juni 2016 åbnet op for en hel ny tilbygning, The Switch House, designet af Herzog & de Meuron, med nye internationale udstillinger og installationer.

John Madejskis have på bagsiden af The Victoria and Albert Museum i London
© iStockphoto

V&A - verdens største dekorative kunstsamling

The Victoria and Albert Museum lægger hus til verdens største samling af dekorativ kunst i form af keramik, skulpturer, portrætter og fotografier. Blandt højdepunkterne kan nævnes The British Galleries 1500-1900, hvor du kronologisk kan følge britisk designs historie fra Henry VIII til Queen Victoria.

3 imponerende steder at spise

Når sulten nærmer sig, er London fuld af enestående muligheder for at nyde dejlige forfriskninger i fantastiske omgivelser. Her er tre forslag på steder, vi helt sikkert gerne ville indtage lidt mad og drikke.

The Mason & Company - specialøl og streetfood

Arkitekterne Jaime Bishop og Richard Henson fra Fleet Architects står bag skabelsen af den raffinerede pub The Mason & Co. Pubben er indrettet med naturlige materialer og interiør af træ i lange baner, som skaber et unikt look.

Hos The Mason & Co. kan du i de fine omgivelser nye op til 20 forskellige specialøl tappet fra haner sammen med mad fra den italienske street food bod Capish?, kaffe fra Alchemy samt vin og spiritus fra diverse små producenter.

Heron Tower i London med The Gherkin og The Cheesegrater i baggrunden
© iStockphoto

Heron Tower - eksklusiv mad i 230 meters højde

Heron Tower er med sine 230 meter og 46 etager en af Londons højeste bygninger. På de øverste etager er der rig mulighed for en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige med den fantastiske udsigt i de to restauranter Duck & Waffle og SUSHISAMBA, der eksklusivt mikser det brasilianske og japanske.

No 1 Poultry i London
© Flickr/Alastair Rae

No 1 Poultry - farverig gårdhave og panoramaudsigt

Den postmodernistiske bygning No 1 Poultry, som er designet af arkitekten James Stirling, er med sin stribede facade, afrundede klokketårn og farverige gårdhave i sig selv et besøg værd. På taget af den legendariske bygning ligger restauranten Coq d’Argent, hvor gæster fra terrassen og den formelle have kan nyde panoramaudsigten over byen.

3 byggerier værd at holde øje med

London er en storby i konstant udvikling. Hele tiden dukker nye, store og banebrydende bygninger og seværdigheder op. Vi lister her tre spændende projekter, som forventes at udsmykke London indenfor den nærmeste årrække. Så er der en undskyldning for endnu en rejse om et par år.

Bystrups tegning til Nine Elms Pimlico Bridge
© Flickr/EG Fokus

Nine Elms Pimlico Bridge - dansk arkitektur

Den danske tegnestue Bystrup er arkitekterne bag den cykel- og fodgængerbro, som i fremtiden skal gå over River Thames ved Pimlico i London.

Rendering af The Scalpel
© Kohn Pederson Fox – KPF

The Scalpel - Londons nye skyskraber

I 2015 startede konstruktionen af endnu en stor skyskraber i London. Den 190 meter høje bygning går under navnet The Scalpel og forventes færdig i 2017. Bygningen, der er tegnet af Kohn Pedersen Fox, hører til de arkitektoniske værker i London, som har fået tilegnet sit navn grundet sin form – i dette tilfælde på grund af dens særlige kantede form.

The Garden Bridge - den flydende have

Ideen bag The Garden Bridge er at skabe en ny smuk have, som skal flyde over River Thames. Broen skal skabe en enestående oplevelse af natur og dyreliv midt på vandet.

Thomas Heatherwicks Garden Bridge i London
© Flickr/Forgemind ArchiMedia