© Getty

Weekend i London: Få BIG-arkitektens tips til, hvad du skal se, opleve og spise

Eva Seo-Andersen har boet mange spændende steder, men én by har en særlig plads i hendes hjerte. Ifølge den anerkendte arkitekt er London hele verden samlet på ét sted – blandt andet på grund af kulturlivet og arkitekturen. Læs med, og få hendes insider-tips til, hvad du skal opleve i den britiske hovedstad.

Gå på opdagelse i det berømte kunstmuseum Tate Modern.

© Getty

Find den smukke bro Sackler Crossing i Kew Gardens.

© Getty

Hvilke steder i London er i dine øjne undervurderede?

“Horniman Museum er et lille kuriositetskabinet af et museum, som meget få kender – quirky og ‘oh so British!’. Loppe- og antikvitetsmarkedet Sunbury Antiques Market er også helt fantastisk! Londons antikvitetshandlere handler selv på markedet, så kom ved åbningen kl. 6:30. De første sælgere begynder allerede at lukke ned ved 8-9-tiden.

I Danmark har vi ikke som sådan tradition for blomsterfestivaler, men den mest dekadente af slagsen, Chelsea Flower Show, kan opleves i London i midt maj. Her konkurrerer havekunstnere om prisen for årets Show Garden, og der bliver ikke sparet på hverken stråhatte, linen suits, Pims eller champagne.”

Dit bud på den perfekte weekend i London?

“Primrose Hill Farmers Market om lørdagen med smuk udsigt over London. Gåtur på Hampstead Heath, en slentretur gennem Hampstead village og italiensk is hos Venchi på Hampstead High Street. Morgenmad på markedet Brixton Village, shopping i Labour and Wait, som har et fint udvalg af traditionelt håndværk i minimalistisk design, og tapas med venner på José Tapas Bar på hjørnet af Bermondsey Street.”

Se den spektakulære loftkonstruktion på King's Cross Station.

© Getty