London-villaen stod uberørt i 121 år - nu koster den 30 millioner

I al hemmelighed ventede det smukke hus på, at menneskene skulle komme tilbage. I 121 år. Da dørene endelig blev slået op til de gregorianske stuer, fandt man en skat - til 30 millioner kroner.

Ingen vidste, hvad der ventede i de gregorianske stuer

I 121 år har denne georgianske villa i London stået ubeboet. Dét i sig selv er måske ikke specielt interessant, snarere lidt trist. Men overraskelsen kommer, når man ser interiøret. Alt i Malplaquet House står som den dag, en bryggerfamilie hankede op i frakkeskød, hatteæsker og galoscher og forlod stedet i 1895. Siden da har rummene savnet mennesker ...

Gemt siden 1895: En af de fineste London-facader
© Right Move

Det er med andre ord en helt unik ejendom, der bliver kaldt 'en af Londons glemte villaer', for det er først indenfor de seneste år, at nogen har fattet interesse for huset igen. Men så gik det også stærkt. Nu er villaen fra 1741 sat til salg hos ejendomsselskabet Right Move – til godt 30 millioner kroner.

Helt uhørt, at villaer som denne står ubeboede
© Right Move

Ejendommen, Malplaquet House, ligger i East End, og på grund af en række tilfældigheder lå 1700-tals-villaen mennesketom i mere end et århundrede.
Det er ganske usædvanligt, for denne type arkitektur, den gregorianske, er eftertragtet og har været det længe.

Hver en detalje er ført tilbage til 1895
© Right Move

Husets karakteristiske elementer fra midten af 1800-tallet er bevaret, og ikke kun det – hver en detalje er nænsomt renoveret, så alt står, som det øjeblik, hvor de sidste beboere trådte ud på gaden.
Der var tale om en bryggerfamilie, som tilsyneladende kom i økonomisk uføre.
Herefter blev villaen kun anvendt som lagerrum, og i forhaven blev et par småbutikker opført.

Gravede i gamle arkiver

En fond til bevarelse af Londons arkitektoniske arv har sørget for, at småbutikkerne i forhaven blev revet ned, og herefter gik man i gang med at genoplive den fantastiske villa, centimeter for centimeter.
Under arbejdet blev der også gravet i historiske arkiver for at udføre restaureringen så tæt på sandheden som muligt.

Blåregn, klatreroser og vedbend reddet efter 121 år

Men det var ikke kun interiøret, som overraskede på den hemmelige adresse. Gårdhaven viste sig at være næsten ligeså magisk, og da man havde fjernet de værste slyngplanter, dukkede århundrede gamle blåregn og de fineste roser op.

De næste ejere køber en historie

Se flere fotos og læs mere på ejendomsmæglerens hjemmeside.