Rejseguide: Oplev Amsterdams kulørte og eventyrlige design og arkitektur

Amsterdam byder på et hav af eventyrlige arkitektur- og designattraktioner. Hvis du drømmer om en rejse til den hyggelige storby, giver vi dig her en kort guide til de seværdigheder, du ikke må snyde dig selv for.

Amsterdam
© George Pachantouris

Amsterdam-guide

Den hollandske storby er rig på fantasifuld, legende, farverig og imponerende arkitektur. Overalt er byen krydret med fantastiske bygninger og broer, som er med til at skabe den helt specielle stemning, som følger med et besøg i den hollandske hovedstad. Vi nævner her nogle af dem.

Keukenhof - verdens største blomsterpark

Blomstrende tulipanmarker er indbegrebet af Holland - og i Lisse syd for Amsterdam har verdens største blomsterpark Keukenhof gjort en dyd ud af løgplanter. Oplev smukke blomster så langt som øjet kan række.

Silodam - arkitektonisk malerpalette

På den vestelige del af Amsterdams havn ligger det urbane boligbyggeri Silodam. Det bemærkelsesværdige byggeri, der ligger på vandet, er designet af arkitekterne fra MVRDV. Boligblokken er yderst karakteristisk på grund af facadens tilsyneladende tilfældige miks af forskellige design, stilarter og farver, som afspejler og udtrykker beboernes diversitet og individualitet. Det iøjnefaldende design byder i øvrigt også på både en lille marine og en offentlig balkon, hvorfra beboere og besøgende kan nyde en fantastisk udsigt over River IJ.

Python Bridge - den røde slange

Python Bridge, som også er kendt under navnet High Bridge, er en af Amsterdams mest usædvanlige broer. Den er designet af Adriaan Geuze fra det hollandske arkitektfirma West 8 og går over kanalen mellem Sporenburg og Borneo Island. Med sin røde slyngende struktur er den med til at sætte kulør på bybilledet.

The Rock - leg med struktur og materiale

Det 90 meter høje tårn fra 2009 er designet af Erick van Egeraat. Bygningen udmærker sig i form af sin rå struktur, der er sammensat af et nævneværdigt miks af glas, aluminium, sten og betonelementer. The Rock adskiller sig designmæssigt fra andre tårne, ved at synes tungest i toppen, nærmest som om der løber en stenmasse ud over siden på glasbygningen.

ARCAM - byens arkitektoniske krydderi

Har du en fascination for arkitektur, så er ARCAM det oplagte sted at starte din fordybelse. På ARCAM kan du opleve både udstillinger, lektioner, ekskursioner og debatter og fordybe dig i alt omkring hovedstadens arkitektur eller som byen selv kalder det - byens krydderi.

FOAM – en verden af fotografier

Fotografimuseet FOAM ligger ved en af Amsterdams mange centrale kanaler. På museet kan du opleve en bred vifte af stillbilleder og multimedievisninger fra nogle af verdens største navne inden for feltet. Udover de store verdenskendte kunstnere er museets oplyste lokaler fyldt med spændende værker fra up-coming talenter, som regelmæssigt skiftes ud.

Inntel Hotel - legende arkitektur

Inntel Hotel i Zaandam er en af byens mest fotograferede bygninger. Det er arkitektfirmaet Miller and van der Winden, der har tegnet hotellet, og inspirationen kommer fra områdets gamle træhuse i den lokale Zaanse stil.

Moco Museum - museum for moderne kunst

Nyt, interessant og moderne. Moco-museet er et ungt museum med et unikt koncept. Det kombinerer moderne og nutidig kunst med musik og en vild 3D-effekt - bestemt et besøg værd!

Moooi Amsterdam – ekstraordinært legende showroom

Mooi betyder smuk på hollandsk, og det er lige præcis det, du kan forvente hos Moooi Amsterdam. I showroomet kan du lade dig imponere og inspirere af de glamourøse udstillinger med usædvanlige, ekstraordinære og legende objekter i forskellige størrelser og kompositioner. Moooi Amsterdam byder på en autentisk, sjov og levende brandoplevelse i Mooois univers, kreativitet og stil, som er den oplagte inspirationskilde for designelskere.

LÆS OGSÅ