17 steder du skal besøge i 2016

Er du i tvivl om, hvor du skal rejse hen i år? Få inspiration i galleriet her, hvor vi deler 17 rejsedestinationer, du ikke må snyde dig selv for i 2016.

Colmar, Frankrig
© Alex Cretey-Systermans for The New York Times

Colmar er en gammel europæisk kulturby i Frankrig, som er kendt for dens charmerende huse af bindigsværk og dens fantastiske mad og vin. Takket være en nylig renovering af Unterlinden Museum er byen blevet Frankrigs nyeste destination for moderne kunst og arkitektur. Renoveringen medførte blandt andet en udvidelse af museet, som omfatter en ny fløj med moderne og nutidig kunst, hvor værker fra kunstnere som Picasso, Monet og Léger vises frem.

LÆS OGSÅ 21 forslag til, hvor du kan holde sommerferie i Europa.

Guizhou, Kina

Guizhou er en provins i den sydvestlige del af Kina. Provinsen har længe været en af Kinas mindst tilgængelige områder, men i dag er de begyndt at åbne op for mere turisme. Turen fra storbyen Guangzhou blev i 2014 reduceret fra mere end 20 timer til kun fire timer efter åbningen af ​​en højhastighedstogbane, som kostede 20 milliarder $. Og i 2015 tilføjede rejsearrangøren, Bike Aways flere ture til Guizho, herunder en vandretur til Miao Shaman Festival. Derudover er forskellige high-end hoteller begyndt at åbne i regionen, herunder Anantara Guiyang Resort, der åbnede i begyndelsen af ​​2016.

Barcelona, Spanien
© Pep Daudé/Basílica de la Sagrada Família

Barcelona er hovedstad i regionen Catalonien, der ligger i det nordøstlige Spanien ud mod Middelhavet. Storbyen er især kendt for sin storslåede arkitektur, som den verdenskendte arkitekt Antoni Gaudi var en stor del af. 2016 er et specielt år for byen, da det i år er 90 år siden, at Gaudí døde. For at hylde Gaudi åbnes Casa Vicens, der er hans første store værk, som et offentlig museum og færdiggørelsen af ​​Sagrada Família katedralen, hans mest ambitiøse værk, er endeligt planlagt til 2026.

Østkysten, Sri Lanka

Efter 30 års uroligheder i landet tilbyder Sri Lankas østkyst i dag en samling af nye charmerende hoteller og fantastiske naturoplevelser. Tag på safari og spot elefanter og leoparder, gør et forsøg som surfer på en af kystens skønne tropestrande eller udforsk områdets gamle hinduistiske templer.

Kansai, Japan
© Getty Images

Den gamle Kansai-region i Japan oser af historie og storhed med sine mange templer og japanske haver. Området har altid lokket rejsende, men i år findes der et par nye grunde til at besøge området. Kansai har blandt andet fået 19 nye resturanter med Michelin-stjerner i 2016, og er nu det område med flest Michelin-restauranter på verdensplan. Derudover åbner der et Four Seasons-hotel i Kyotos historiske bydel Higashiyama-ku i slutningen af 2016.

Vaud, Schweiz
© Lauryn Ishak

Vaud er en kanton i Schweiz, der omfavner den store Genevesø. Området har været et tilflutgssted for både Audrey Hepburn og Charlie Chaplin, hvilket er forståeligt med dets fantastiske naturoplevelser. Dette forår åbnes museumet Chaplin's World, hvor du kan få et indblik i Charlie Chaplins liv og værker.

Tamil Nadu, Indien
© Poras Chaudhary for The New York Times

Tamil Nadu er en tropisk delstat i det sydlige Indien. I staten kan du opleve overdådige paladser, fantastiske templer og traditionel indisk kultur og historie. Området byder samtidig på en lang kystlinie med charmerende små fiskelandsbyer og store nationalparker.

Saint Helena
© Getty Images

Saint Helena er en ø i Sydatlanten, som er tilknyttet Storbritannien som oversøisk territorium. I dag er øen kun tilgængelig via en fem dages skibsrejse, men til maj 2016 får øen sin første lufthavn, hvor flyselskabet Comair åbner ruter fra Johannesburg. Øen består af dramatiske landskaber og farvande fyldt med hvalhajer, delfiner og tun. Det er dermed et unikt tilflugtssted for vandrere, dykkere og lystfiskere.

Pyeongchang, Sydkorea
© Corbis

Pyeongchang ligger i den sydkoreanske Gangwon-provins. Byen skal være værtsby for Vinter-OL 2018, og efter dette vil området sandsynligvis blive en af verdens mest populære ski- og snowboarddestinationer. Det er altså en god idé, at besøge Pyeongchang før 2018, så du kan nyde de velpræparerede pister og den venlige service uden alt for mange turister ved din side.

Abu Dhabi, Forenede Arabiske Emirater

Abu Dhabi er hovedstanden i de Forenede Arabiske Emirater. Førhen var Abu Dhabi en lille fiskerby, men i dag er byen forvandlet til en verdensmetropol med et fascinerende miks af gammlet og nyt. I byen kombineres paladser og højhuse med traditionel arabisk kultur og historie.

Skåne, Sverige
© Andy Haslam for The New York Times

Den svenske region Skåne er et område med smuk natur og fantastisk mad. Her vil du opleve fantastiske kystlinjer, skove fyldt med svampe og hyggelige og farverige træhuse. Hvis du søger en udsædvanlig smagsoplevelse bør du besøge Talldungen Gårdhotel eller restaurent Daniel Berlin Krog.

Washington D.C., USA

USA's hovedstad Washington D.C. er spækket med seværdigheder og museer. Sidst på året vil The National Mall åbne dørerne for The Smithsonian National Museum of African American History and Culture. På museumet får du et indblik i afrikansk-amerikansk historie gennem kulturelle artefakter, illustrationer og personlige historier.

Viñales, Cuba
© Robert Rausch for The New York Times

Viñales, som er en cubansk kommune i Pinar Del Rio provinsen, er uden tvivl et besøg værd. Der er et utal af spændende naturområder i Viñales, hvor du blandt andet kan besøge de kridhvide sandstrande ud til det caribiske ocean eller tage på ridetur mellen tobaksplantagerne. Hvis du bor privat, er der også mulighed for, at nyde et lækkert hjemmelavet cubansk måltid - hvilket kaldes casa particulares.

Dalat, Vietnam
© David Hagerman for The New York Times

Dalat, som er en by i Vietnam, er et frodigt bjergområde fyldt med fyrretræer og lokalt dyrkede avocadoer, asparges, jordbær, kaffe artiskokker, roser og meget mere. Derudover har byen et godt ry for udendørsaktiviteter. Du kan blandt andet spille golf, prøve white water rafting, udfordre dig selv på mountainbike eller tage en svømmetur ved de smukke Elephant Falls.

Theodore Roosevelt National Park, North Dakota
© Janie Osborne for The New York Times

Theodore Roosevelt National Park er en nationalpark i delstaten North Dakota i USA. Parken er opkaldt efter Theodore Roosevelt, som var præsident i USA fra 1901-09. I parken kan du opleve fantastiske naturattraktioner, et rigt dyreliv og kulturhistorien om Roosevelts liv.

Hangzhou, Kina
© Eiichi Kano

Hangzhou, som er hovedstaden i Zhejiang-provinsen, er centreret omkring den maleriske sø, West Lake. Oplev historiske seværdigheder i verdensklasse og gå på opdagelse i teplantagerne, der omringer byen. En god måde at se flere steder på er at tage en sejltur på søen.

Virunga National Park, Demokratiske Republik Congo
© Christopher Kidd/500px

Virunga National Park er beliggende i den østlige del af den Demokratiske Republik Congo. I nationalparken får du mulighed for at opleve bjerggorillaer og aktive vulkaner, som er parkens største attraktioner. Midt i parken ligger Lake Albert, som er Afrikas syvende største sø og naturen veksler mellem savanne, lavasletter, sumpe og regnskov.

Kilde: The New York Times