© Istockphoto

På anderledes kulturtur i hovedstaden

Vi har samlet fem skønne steder i København, der i dén grad fortjener et visit.

Det oversete København

Cyklisterne indtager, helt ubekymrede, cykelstierne. Grønne arealer og attraktive åndehuller popper op med dages mellemrum i vores skønne hovedstad, København.
Det er intet under, at turisterne strømmer hertil. Danmarks største by er et paradis for den kulturinteresserede og for den, der blot ønsker at kombinere storbyferie med ren afslapning. Nationalmuseet, Rundetårn og Tivoli er ekstremt velbesøgte og utroligt populære turistattraktioner. Har du allerede sat flueben ved alle de store seværdigheder, skal du se med her, hvor vi har fundet fem, knapt så turistede perler.

Cisterne - en underjordisk perle

© Christina Capetillo

Under Søndermarken, men på toppen af Valby Bakke, ligger en hengemt skat.
Hvad der før i tiden var et kæmpestort vandreservoir på Frederiksberg, er nu kunst- og udstillingssted med en helt særlig atmosfære og arkitektur. Cisterne, der desuden huser Danmarks eneste drypstenshule, bliver i dag benyttet til specielle events, som eksempelvis kræver specifikke akustiske eller arkitektoniske forhold, eller et helt særligt klima.

Udstillingerne i Cisternerne varierer, men har alle det tilfælles, at de er af særlig kunstnerisk karakter. Vi vil uden tvivl aflægge toppen af Frederiksberg et visit.

For mere information, besøg www.cisternerne.dk
Adresse: Søndermarken, Roskildevej 28
2000 Frederiksberg

Medicinsk Museion - lægevidenskabens sandfærdigheder

© Medicinsk museion

Har du nogensinde undret dig over, hvordan den menneskelige krop er sat sammen, helt ned til allermindste molekyle? Eller måske har du en interesse i 1800-tallets lægevidenskaber og dødbringende epidemier?
På Medicinsk Museion, tæt ved Designmuseum Danmark, kan du blive klogere på tidens medicinske og biologiske landvindinger. I form af fotografier, særudstillinger og spændende samlinger kan du få nysgerrigheden på den dybe lægevidenskab stillet. Særudstillingerne varierer på månedlig basis, men tager alle udgangspunkt i biologiens, genetikkens eller sygdommens dybere liggende lag.

Yderligere information kan findes på www.museion.ku.dk
Adresse: Bredgade 62, 1260 København K

Søfortet Trekroner - søslag og kanoner

© trekronerfort

Akkurat ved indsejlingen til Københavns havn ligger Søfortet Trekroner. Det gamle fort gemmer på mange spændende fortællinger om stærke søslag og store bombardementer. I dag er øen fredet og byder på alt fra kasemat-besøg til gourmetmad, et under af en udsigt, og en masse ufortalte hemmeligheder.

Har du din første tur med vandbus til gode, kan du ligeledes slå to fluer med ét smæk. Der er noget af en historisk oplevelse i vente!

Yderligere informationer findes på www.trekronerfort.dk
Adresse: Trekroner 1, 1259 København K, Danmark

Cinemateket - et univers af spænding

© Kino.dk

Som en del af det danske filminstitut findes der på Gothersgade i indre by et kulturhus i særklasse. Cinematekets biograf viser nøje udvalgte danske og udenlandske film, som ikke er en del af det ellers kendte repertoire i de danske biografer. I Cinemateket udbredes filmhistoriens aller største værker, i én af de fire sale. Cinemateket lægger desuden hus til adskillige Københavnske filmfestivaller.

Cinemateket kører meget i temaer, dvs serier af film, som opererer med samme, overordnede tematik. Der er adskillige særarrangementer, såsom månedens film, søndagsmatiné og Danish on a Sunday.

Cinemateket fortjener helt sikkert lidt af din opmærksomhed.

Yderligere informationer findes på www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket
Adresse: Gothersgade 55, 1123 København K

Det Kongelige Biblioteks Have - idyllisk pusterum i storbyen

© slks

Har du brug for en fredfyldt, afslappet og stemningsfyldt pause fra Københavns fart og tempo? Så tag forbi Søren Kierkegaards Plads på Slotsholmen, i hjertet af København. Her findes en hengemt skat. Med springvand og yderst velholdte blomsterbede, byder Det Kongelige Biblioteks Have velkommen til alle, som sætter pris på lidt fredfyldt idyl i en ellers fortravlet hverdag. Nyd din frokost på en af havens mange bænke eller tag en slentretur på stien forbi fontænen og det gamle bibliotek.

Stedet er lige pt overrendt med aktive Pokemon-jægere, men forhåbentlig kun for en kort periode. Så snart Pokémonræset stilner af, kan idyllen igen nydes i parken.

Adresse: Proviantpassagen 1, 1218 København K