© Loving Vincent

Ny dokumentar: Derfor blev miraklet van Gogh kun 37 år

"Vi kan kun tale gennem vores malerier," sagde geniet Vincent van Gogh. Derfor bliver den sande historie om malerens liv og død nu malet. Se den overrumplende smukke trailer her.

Malet dokumentar: Begik van Gogh selvmord?

Han satte selv et punktum for sit dramatiske og forpinte liv, da han skød sig selv d. 29. juli 1890. Kun 37 år.
Det vil sige - de fleste historikere og kunsteksperter er enige om, at det var selvmord, da Vincent van Gogh døde af skudsår, men der er stadig fans, som mener, at han blev myrdet på grund af sit kontroversielle væsen.

En skare af kunstnere og fans har besluttet at undersøge sagen og samtidig hylde manden, der ændrede måden at bruge pensler og farver på for evigt.

Projektet 'Loving Vincent' er en dokumentarfilm, som med udgangspunkt i 800 af van Goghs breve, udelukkende males i den post-impressionistiske stil.

En polsk kunstner, Dorota Kobiela og filmskaberen, Hugh Welchman, er i gang med at forme filmen, der udelukkende fortælles med animerede malerier. De foreløbige resultater kan ses på den overrumplende smukke trailer her.

Som Huffington Post skriver: Her bringes hans univers af absinth-drikkende, skumle typer og strålende landskaber til livs på en måde, man aldrig har set før.
Det hollandske geni var pioner inden for post-impressionisme, og hans betydning for de kommende generationer af kunstnere er umådelig stor.

Har du talent til at blive van Gogh-maler?

Som så mange andre begavelser blev van Gogh dog ikke forstået af sin samtid, og skuffelsen parret med psykisk sygdom gjorde malerens liv turbulent og mørkt. Han præsterede dog at skabe mere end 2000 kunstværker på en meget kort årrække, og de kreative udladninger var intet mindre end overjordiske. Ingen havde udtrykt sig sådan før.

Folkene bag 'Loving Vincent' rekrutterer i disse dage talentfulde malere til at skabe billederne til dokumentaren. Er du interesseret, kan du henvende dig her på sitet.
Filmoptagelserne til den sande historie om Vincent van Gogh vil foregå frem til august 2016 i Gdansk.