Nordens førende kunstbegivenhed har løftet sløret for årets tema og jury

Igen i år inviteres unge talenter til at byde ind med idéer til midlertidige pavilloner på Charlottenborg i anledning af kunstbegivenheden CHART Architecture, som er en 72-timers arkitekturkonkurrence. CHART har netop afsløret årets tema og jury, som du kan læse mere om her.

CHART Architecture 2022
© CHART

Nordens førende kunstbegivenhed

Hvordan kan natur og arkitektur leve i symbiose? Med temaet 'Bio Architecture' inviteres nyuddannede arkitekter, designere og kunstnere til at give deres bud på midlertidige, sanselige og biodiverse pavilloner. Som barer, sociale mødesteder og scener danner pavillonerne den arkitektoniske ramme for årets CHART 2022.

CHART er Nordens førende kunstbegivenhed, der i år foregår den 25. - 28. august på Charlottenborg i hjertet af København. Begivenheden samler lokale og internationale kunstprofessionelle og et bredt kulturinteresseret publikum om samtidskunsten.

CHART Architecture 2022
© CHART

Tværfaglig, international jury

Finalisterne i CHART Architecture udvælges af en jury med stærke, internationale profiler. Juryen er sammensat for at styrke den kunstneriske udvikling mellem arkitektur, design og kunst og for at understøtte nye kreative samarbejder.

Formanden for juryen er Bjarke Ingels, grundlægger og partner i BIG, der har været med i CHART Architecture fra begyndelsen. Derudover består juryen af den norske stjernearkitekt og partner hos Snøhetta Kjetil Trædal Thorsen; den norske kunstner Johanne Hestvold, der laver skulpturer af mycelium; kurator ved Future Material Bank Pleun van Dijk fra Jan van Eyck Academie i Holland, grundlægger af The Circular Way Ditte Lysgaard Vind samt designgallerist og ejer af Etage Projects Maria Foerlev.

CHART Architecture 2022
© CHART

Om juryen

Bjarke Ingels (DK) er arkitekt og grundlægger af Bjarke Ingels Group (BIG), som gennem de sidste to årtier har skabt banebrydende arkitektur over hele verden.

Kjetil Trædal Thorsen (NO) er arkitekt og medstifter af Snøhetta og står bag nogle af tegnestuens prestigefulde kulturprojekter, såsom Operahuset i Oslo, Bibliotheca Alexandrina og udbygningen af Ordrupgaard.

Johanne Hestvold (NO) er en af de nye store navne på den nordiske kunstscene. Hun arbejder bl.a. med mycelium som materiale og har udstillet på Sørlandets Kunstmuseum, Astrup Fearnley Museet og Stavanger Kunstmuseum.

Pleun van Dijk (NL) er kunstner, designer og kurator ved Future Material Bank, der formidler og forsker i bionedbrydelige og naturlige kunstneriske materialer.

Ditte Lysgaard Vind (DK) er grundlægger af The Circular Way, forfatter til flere ledelsesbøger inden for cirkulær design og økonomi og partnerskabsdirektør hos Lendager.

Maria Foerlev (DK) er grundlægger af et af Nordens førende designgallerier Etage Projects, der arbejder i krydsfeltet mellem kunst og design.

Læs mere om kunstbegivenheden her

LÆS OGSÅ