Erik Rimmer

Mine sommerfavoritter med BO BEDREs chefredaktør

Om sommeren må man godt tage livet lidt let, mener BO BEDREs chefredaktør Erik Rimmer. Han peger på Vesterhavet som et af de steder, alle burde besøge – og så skal man huske at spise hindbær!

Erik Rimmer, chefredaktør for BO BEDRE og Scandinavian Living, nyder de gode danske råvarer om sommeren og lader batterierne op i hængekøjen i sommerhuset i Tisvildeleje. Chefredaktøren deler sine favoritter til den danske sommer.

For mig er det ikke rigtig sommer uden…

Nattergalen. Jeg er så heldig at bo et sted, hvor hele tre nattergale kæmper om at få territoriet, og i al fald indtil 1. juli er der fuld gang i nattergalenes sang.

Hvor slapper du bedst af om sommeren?

I min hængekøje i mit sommerhus i Tisvildeleje. Den er spændt ud mellem to birketræer. Selv på kølige dage kan jeg sagtens finde på at tage et tæppe med og så skal der læses aviser, magasiner eller bøger – eller lyttes til musik eller en podcast. Kombinationen af træernes grønne blade og fordybelse er genial. Og måske tager jeg undervejs en morfar.

Hængekøjen i Tisvildeleje
© Privatfoto / Erik Rimmer

Hvor finder du det bedste sommermåltid – og hvad er det?

Jeg nyder selv at lave mad i sommerhuset, og Danmark har fantastiske råvarer om sommeren – rabarber, jordbær, nye kartofler, men min yndlings ingrediens er hindbær, som lige nu er i verdensklasse. De kan bruges både i det salte og søde køkken.

Hvis jeg skal spise på restaurant vil jeg køre til Fasangårdens pop up-restaurant i Lynæs Havn ved Hundested. Her har man indtil 7. august en taverna med et virkelig skønt spisekort. Grækenland i Nordsjælland er en perfekt sommerkombination, især hvis vi får en lun sommeraften.

Hvilket sted i Danmark synes du, at alle burde kende?

Vesterhavet, fordi det er et rigtigt hav. Voldsom nogle gange og ellers altid afkølende selv på en varm sommerdag.

Bovbjerg Strand

Vesterhavet, Bovbjerg Strand

© Nicolas Jægergaard

Hvad er dit bedste tip til at redde sommerstemningen?

Måske synge den mest kendte sang fra Gershwins Porgy and Bess, Summertime, som handler om, at om sommeren skal man tage livet let. Lægge uret fra sig og lade timerne glide let over i hinanden. Måske kommer man for sent i seng, og hvad så ...