
BO BEDREs kulturkalender: De bedste aktuelle events, du ikke vil misse
Oplevelser i Danmark findes der masser af, men overblikket kan det hurtigt halte med! Hold dig ajour på de største og bedste begivenheder på tværs af landet med BO BEDREs kulturkalender, der - selvfølgelig - opdateres løbende.
AfOpdateres løbende
Velkommen til BO BEDREs kuraterede kulturkalender, der giver dig det forkromede overblik over oplevelser, udstillinger, arrangementer og events rundt omkring i Danmark.
Uanset om du foretrækker feministisk kunst, teknologiske installationer, design og arkitektur, store eller små museer eller en blanding af det hele, kan du finde inspiration til din næste kulturelle oplevelse her.
Det sker i København og på Sjælland
DET SKER I KØBENHAVN: Mystiske, fascinerende værker af Melchior Lorck
Melchior Lorck er en af de mærkeligste kunstnere fra 1500-tallet — og en af de mest fascinerende!
Statens Museum for Kunst viser en omfattende udstilling med en af de største grafikere i dansk kunst: Den omkringrejsende Melchior Lorck. Man ved i dag ikke meget om den dansk-tyske kunstner Melchior Lorck (1526-1583), og hans kunstværker er omgivet af mystik og spekulationer om, hvordan de skal forstås. Fælles for dem er dog deres stærke evne til at fascinere os.
Glæd dig til at opleve en udstilling, der dykker ned i Lorcks kunst og viser, hvordan hans forskellige opholdssteder, arbejdsgivere og samtidens konflikter satte præg på hans kunst. Udstillingen følger også Lorcks rejse til Istanbul og undersøger, hvordan hans billeder derfra har været med til at forme vores nutidige opfattelser af andre kulturer.
I udstillingen vises blandt mange andre værker et berømt 11 meter langt bybillede af Istanbul, som aldrig før har været udstillet samlet. Herudover kan du opleve et stort udvalg af hans grafik, tegninger og mageløse træsnit.
HVOR & HVORNÅR
Statens Museum for Kunst, København K
09.11.23-03.03.24

DET SKER I KØBENHAVN: Udstilling af et af de største stjerneskud på den danske kunsthimmel
Hvad har engle og arbejdsliv med hinanden at gøre?
Til oktober åbner den danske kunstner Hannah Toticki sin største udstilling i Skandinavien, Gudernes Lager, skabt særligt til Copenhagen Contemporary (CC).
Gudernes Lager tager både humoristisk og alvorligt livtag med tilværelsens helt store spørgsmål i en tid uden noget fælles helligt. Med skytsengle, arkiverede drømme og bidrag fra mere end 300 mennesker åbner udstillingen op for en samtale om, hvordan individet i dag står alene med ansvaret for at skabe mening i et fravær af noget større guddommeligt. Mød bl.a. Skytsenglen for husarbejde, Skytsenglen for de socialt akavede, Skytsenglen for nattehimlen, Skytsenglen til min spiseforstyrrede niece og mange flere – og gæsterne inviteres til at bidrage med deres egen tekst om en savnet skytsengel – og meget mere.
HVOR & HVORNÅR
Copenhagen Contemporary, Refshaleøen
13.10.23-01.09.24

DER SKER I KØBENHAVN: Blomster, kunst og kager
To af Danmarks dygtigste håndværkere har i tæt samarbejde skabt en eventyrlig oplevelse med konditori- og blomsterkunst. Udstillingen er skabt med sans for detaljer, stil og stemning fra dengang og nu.
Gamle kagedage møder moderne blomsterkunst. Rammen om udstillingen er Conditori La Glace – grundlagt i 1870 –, der på trods af sin høje alder er et konditori, der til stadighed følger med tiden.
Bo Bulls unikke evne til at kreere et stærkt og stemningsfuldt udtryk går flot i spænd med chefkonditor Lars Juuls skulpturelle arbejde og detaljerigdom. Sammen formår de at skabe fire yderst forskellige oplevelser. Bo Bulls blomsterværker er fremstillet på hans studio, fotograferet og placeret i store rammer, der danner baggrund for chefkonditorens kagekreationer.
I det røde vindue mødes de små himmelske Maracons med roser og bonderoser i smukt afstemte røde nuancer. Netop de franske makroner, Macarons, er chefkonditorens egen signatur, og Lars Juul var blandt de første, der præsenterede danskerne for de små franske delikatesser.
HVOR & HVORNÅR
La Glace, København
6.9.23 – 29.10.23

DET SKER I DRONNINGMØLLE: Ann Linn Palm Hansens intense beskæftigelse med forholdet mellem farve og form
Munkeruphus åbner en omfattende udstilling med værker af Ann Linn Palm Hansen. Værkerne, der er skabt over en årrække, viser forskellige sider af kunstnerens virke i forskellige materialer og med forskellige teknikker.
Det er mængden og tidsligheden af disse værker, der refererer til udstillingens titel, For det meste, der i ordenes betydning er en mængde
af tid, men også undtagelsen af tiden. Tid, der serielt forbinder værkernes teorier og systemer, for samtidig at lade disse nedbryde og opstå som en anden sandhed på et andet tidspunkt.
Udstillingen viser bl.a. hele den omfattende billedserie Series of 134, løbe igennem hele bygningen og samtidig vises nye værker som undersøgelser i form af bl.a. digitale vævninger, flettede papirværker, glas-objekter og andre materialer. Udstillingen ledsages af en formidlingsfilm, omvisninger, oplæsninger og andre tilknyttede events, der annonceres løbende i kommende nyhedsbreve.
HVOR & HVORNÅR
Munkeruphus, Dronningmølle
20.8.23 – 22.10.23

DET SKER I KØBENHAVN: Rumlige installationer og lysobjekter
Frederik Gustavs arbejde ligger i spændingsfeltet mellem design og arkitektur og træder dermed på fineste vis ind i det rum, skaberne bag til:værks arbejder for.
HIGH WIRE er en dynamisk udstilling med rumlige installationer og lysobjekter, der leger med funktion, komposition og materialitet. Fundamentet for udstillingen bygger på et flerårigt studie i statiske og dynamiske kræfter - et studie der udgør en bærende del i duoens praksis.
Frederik Gustavs praksis krydser forskellige funktioner, skalaer og discipliner og skaber objekter og installationer, der forener design, arkitektur og kunst. De bruger håndværket som et fortællende element, der enten er i dialog med et sted, et princip eller blot demonstrerer en skønhed i materialet eller håndværket selv. Processen i hvert projekt igangsætter det næste, hvilket skaber et stærkt strukturelt og æstetisk sprog på tværs af deres arbejde.
Frederik Gustav har tidligere deltaget på Ukurant (2023) The Mindcraft Project (2022), Snedkernes Efterårsudstilling (2021 og 2022), og Biennalen for Kunsthåndværk og Design (2021).
Udstillingen HIGH WIRE er Frederik Gustavs første soloudstilling og viser helt nye værker produceret unikt til til:værks.
HVOR & HVORNÅR
til:værks, Østerbro
24.8.23 – 7.10.23

DET SKER I KØBENHAVN: Moderne folkedragter på Designmuseum Danmark
Den danske designer og modeskaber Nicholas Nybro har høstet anerkendelse for sine nyskabende og ekstravagante modekreationer. Til oktober kan publikum tage med designeren på en folkelig og designfaglig tour de force rundt i det danske land gennem en serie moderne, sprudlede og mangfoldige folke- og egnsdragter i udstillingen STOLT.
Fra Amager til Ærø og fra Hirtshals til Højer. Iført kasket og leopardjakke har Nicholas Nybro rejst rundt i det ganske land i en undersøgelse af vores forhold til tøj og status i forskellige egne af Danmark. På sin researchrejse gennem landet har Nybro taget temperaturen på den danske folkeånd og har fået indblik i de forskellige egne og deres kulturhistorie gennem samtaler med lokale borgere og museumsfolk. Resultatet, der til oktober kan opleves på Designmuseum Danmark, er 21 overdådige, smukke, humoristiske, særprægede og tankevækkende dragter, der rummer fortællinger om hver egns identitet, diversitet, miljø og ånd.
Nicholas Nybro er designeren bag den røde balkjole, som Ghita Nørby bar til et kunstbal hos H.M. Dronningen i 2016 og som fik stor opmærksomhed. Foruden sit arbejde som modeskaber er Nybro også kostumedesigner og har lavet kostumer til bl.a. DR’s julekalender Theo & Den Magiske Talisman i 2018 og til forestillingen Helligtrekongersaften på Grønnegårdsteatret i 2019.
HVOR & HVORNÅR
Designmuseum Danmark
5.10.23 – 3.3.24

DET SKER I RUNGSTED: Hendes Majestæt Dronningens découpager, kostumer og skitser
Til oktober åbner en særudstilling af Hendes Majestæt Dronningens découpager skabt som scenografi til Karen Blixens forførelseshistorie ”Ehrengard”.
Ehrengard vises også som film med global premiere 14. september på Netflix med blandt andre Mikkel Boe Følsgaard, Sidse Babett Knudsen og Alice Bier Zanden på rollelisten. Filmen er blevet til i samarbejde mellem Oscar-vindende instruktør Bille August og Hendes Majestæt Dronningen, der har skabt scenografi og kostumer.
I museets udstilling er fokus på 41 af Hendes Majestæt Dronningens découpager skabt til filmen. De udstilles i samspil med Karen Blixens fortælling og lydklip med Dronningens egne fortællinger til flere af billederne. Découpagerne er vidunderlige landskaber og interiører, hvor Dronningen udfordrer øjet med eventyrlige billedkompositioner.
Museet udstiller også et udvalg af Dronningens kostumer til filmen og en række af Dronningens kostumeskitser i akvarel. Udstillingen suppleres med tekster af såvel Dronningen som af kunsthistoriker Bente Scavenius, litteraturprofessor Johnny Kondrup, kunstmaler Michael Kvium og forfatter Siri Hustvedt.
HVOR & HVORNÅR
Karen Blixen Museum Rungstedlund, Rungsted
6.10.23 – 30.4.24

DET SKER I KØBENHAVN: Ulven kommer til storbyen
Ulven er tilbage i den danske natur, og dens genkomst skaber fortsat både fascination og frygt blandt danskerne. Men hvorfor vækker ulven så voldsomme følelser i os? Stå ansigt til ansigt med ulven i hjertet af København og overvej dit eget natursyn, når vandreudstillingen Dansker med ulve rykker ind i Rundetaarn. Udstillingen tager udgangspunkt i menneskets sameksistens med ulven gennem mange tusinde år. Den tager ikke stilling, men skal gøre folk klogere på myter, holdninger, forskning og viden om de danske ulve.
Udstillingen er skabt af Naturhistorisk Museum i Aarhus, der siden 2013 har forsket og indsamlet data og viden om ulve i Danmark i samarbejde med Aarhus Universitet. Udstillingen har tidligere været vist både på Naturhistorisk Museum i Aarhus og på Holstebro Museum.
HVOR & HVORNÅR
Rundetårn, København
31.8.23 - 31.12.23

DET SKER I KØBENHAVN: Rosas Reality Radio 2 – Pis & Papir
Den danske kunstner Rosa Marie Frang inviterer en række gæster og kunsthallens publikum til at være med til de første optagelser af sæson 2 af det prisvindende og anmelderroste dokumentariske lydværk Rosas Reality Radio.
Over tre aftener vil Frang, med afsæt i facts og hendes eget liv og erfaringer som udøvende kunstner, tale med en række fagfolk om ulighed i forhold til magt, penge og synlighed. Samtalerne bliver optaget foran live-publikum og vil blive udgivet som del af den kommende sæson af Rosas Reality Radio 2 – Pis og Papir.
HVOR & HVORNÅR
Kunsthal Charlottenbord
20.9 kl. 17.00-19.15
27.9 kl. 17.00-19.15
4.10 kl. 17.00-19.15

DET SKER I KØBENHAVN: Keramiske fuglebade og malerier i megaformater
De to kunstnere Mie Olise Kjærgaard og Rose Eken har hver især markeret sig stærkt på den internationale kunstscene. Og selvom de umiddelbart har gået ad forskellige spor, er der mange fælles tråde og forbindelsespunkter. Det er netop disse fælles knudepunkter omkring kvinders position i kunsten og musikhistorien, som har dannet afsæt for og farvet deres kunstneriske praksis. De er begge optaget af at opmuntre til og give såvel som at tage plads til at lade indre styrker og kvaliteter slippe fri.
Den aktuelle udstilling på Gammelgaard er blevet til igennem en længere proces, hvor Mie Olise Kjærgaard og Rose Eken sammen har fundet fælles forbindelser mellem deres praksis og interesser ved at dele inspirationsbilleder, historier og tanker, og de har derigennem skabt to kæmpe visuelle collager i hvert deres atelier. Disse collager er blevet til et fælles ’bibliotek’ af referencer, symboler og sprog, der har formet forskellige temaer som kvindelighed, råstyrke, hår (i bevægelse), hekse og metamorfoser.
HVOR & HVORNÅR
Gammelgaard, Herlev
9.9.23 – 19.11.23

DET SKER I KØBENHAVN: Kulturnatten 2023
I år er det 30 år siden, Kulturnatten for første gang omskabte København til én stor kulturel begivenhed. Det var i 1993, og programmet havde dengang 45 deltagende institutioner.
Siden da er antallet af arrangører steget til over 200, ligesom antal besøgende er mangedoblet, men gennem alle årene har den oprindelige idé bag Kulturnatten holdt sig intakt; Kulturnattens formål er at skabe byens største endagsbegivenhed, der én gang om året åbner byen og binder den sammen i en intens oplevelse af ekstraordinære kulturarrangementer.
Med et væld af spændende arrangementer, særlige oplevelser, lækker mad og et liv af glade mennesker i byens gader, er Kulturnatten tilbage den 13. oktober. Mere end 200 arrangører, herunder museer, teatre, kirker, ministerier og biblioteker, slår dørene op for at byde indenfor i kulturens mangfoldige verden.
HVOR & HVORNÅR
København og Frederiksberg
13.10.23

DET SKER I CHARLOTTENLUND: Anna og Michael Ancher. Sammen og hver for sig
Ordrupgaard sætter fokus på forskellige kunstnerhjem, hvor du blandt andet kan besøge Finn Juhls hus, og i rækken af udstillinger ser de nu nærmere på det berømte og elskede danske kunstnerpar: Anna og Michael Ancher – for første gang i nyere tid i en fælles udstilling, der omhandler begge kunstnere.
'Anna og Michael Ancher. Sammen og hver for sig' sætter den kunstneriske dialog under luppen og belyser ligheder og forskelle de to kunstnere imellem. Oplev blandt andet, hvordan parret arbejdede sammen om værker – uhørt i en tid, hvor kvinder ofte måtte opgive karrieren ved ægteskab. Og dyk ned i deres fælles historie.
HVOR & HVORNÅR
Ordrupgaard, Charlottenlund
20.9.23 - 7.1.24

DET SKER I KØBENHAVN: Teatralske iscenesættelser af ødelagt kulturarv
For første gang i Norden præsenterer Copenhagen Contemporary (CC) og Glyptoteket en soloudstilling med en af samtidskunstens markante stemmer; Abbas Akhavan.
Kunstneren genrejser Palmyras skattede søjler og Iraks plyndrede nationalmuseum vist i én samlet udstilling på tværs af de to kunstinstitutioner.
Værkerne berører Syrien og Iraks svundne og krigshærgede kulturarv – præcis 20 år efter invasionen af Irak og 10 år efter Palmyra blev indskrevet på UNESCO’s liste over truet verdensarv. Udstillingen curtain call er den første i en treårig udstillingsrække, der skal bidrage med nye perspektiver på mellemøstlig kulturarv og dens betydning i dag.
HVOR & HVORNÅR
Glyptoket & Copenhagen Contemporary (CC)
23.6.23 - 26.11.23

DET SKER I KØBENHAVN: Designoplevelser fra øverste skuffe
I hjertet af København ligger hele Danmarks designmuseum. Museet byder på design fra både fortid, nutid og fremtid i en bred palette af udstillinger: Fra fortidens wonders til danske designikoner og banebrydende, nyt design, som peger mod en mere klimavenlig bæredygtig fremtid.
Gå på opdagelse i alt fra fine, gamle lommeure og snustobaksdåser, skinnende sølvskatte og japanske sværdprydelser til magiske mønstre, danske designklassikere og en lampe lavet af kotarme.
Besøg også den anmelderroste museumscafé og shop både ikonisk og unikt design i museumsbutikken.
HVOR
Designmuseum Danmark, København

DET SKER I CHARLOTTENLUND: Fortryllende installationskunst
Ordrupgaards drivhus fra 1921 har genindtaget sin oprindelige placering i den østlige del af parken efter en gennemgribende renovering. Herfra genopstår det nu som et væksthus for samtidskunsten med et treårigt udstillingsprogram, hvortil en ny kunstner hvert år skaber et stedspecifikt værk med fokus på klima og bæredygtighed.
Veronica Hodges indvier den nye udstillingsrække med installationen Under træet. Værket forestiller et gigantisk forårsblomstrende træ, der fylder drivhuset til bristepunktet med håndkolorerede papirblomster og en stamme af sammenflettede grene belagt med birkefinér. Værket består af 4000 blomster, der er foldet af genbrugspapir samt grene fra skovene omkring Ordrupgaard. Sørg for, din telefon har rigeligt med strøm, for installationen får du lyst til at dokumentere.
HVOR & HVORNÅR
Ordrupgaard, Charlottenlund
19.4.23 - 1.11.23

Det sker på Fyn
DET SKER I ODENSE: Kærlighedsbomber og svævende kroppe på Kunstmuseet Brandts
Hvor er vi – menneskeheden – i en tid præget af masseproduktion, masseforbrug og rumfart? Det spørgsmål gennemsyrer Kogelniks kunst, hvor også robotten er en tilbagevendende figur. Menneske eller maskine – eller begge dele? Kogelniks værker er fulde af eksistentielle spørgsmål og politiske budskaber.
Østrigsk-fødte Kiki Kogelnik (1935-1997) er en af de mest opsigtsvækkende kunstnere, der udgik fra 1960’ernes eksperimenterende kunstscene. Hendes livsværk rummer en dyb fascination af alt, der er nyt, og hendes værker består af originale greb og temaer, som adskiller dem fra popkunstens mainstream.
Kogelniks værker er gennemsyret af et originalt, kunstnerisk blik – en særlig Kogelnik’sk billedverden og livsfilosofi – som et dansk publikum hidtil har haft til gode at opleve.
Nu er tiden inde.
HVOR & HVORNÅR
Kunstmuseum Brandts, Odense
01.09.23 - 14.01.24

DET SKER I KERTEMINDE: Udstillingen 'Kæde'
Kunstnersammenslutningen Chroma består af væver og tekstilformgiver Karin Carlander, strikdesigner og kunstner Iben Høj og keramiker Lea Mi Engholm, en treenighed af værdier, der knytter sig til kvalitet, materialenærhed, håndværk og en evig nysgerrighed.
De tre kunstnere har til Johannes Larsen Museet skabt en udstilling, hvori deres værker mødes og arbejder sammen. Trådene i de tekstile installationer krydses og griber ind i hinanden, danner letforgængelige masker og kæder i konstruktioner, mens de hårdtbrændte lertrådes snoninger og viklinger giver mindelser om halvt forvitrede, sammenfiltrede rebstumper skyllet op på stranden efter en storm.
Der er så meget larm i verden, og udstillingens kuratatorer håber, at den vil efterlade de besøgende med RO.
HVOR & HVORNÅR
Johannes Larsen-museet
30.10.23 - 10.12.23

DET SKER I SVENDBORG: Kvindelivet i ny form
Det fine galleri DGV i Svendborg præsenterer en række Danmarks topkunstnere i nogle æstetisk forførende rammer. Frem til den 20. august viser galleriet en solo-udstilling med den fænomenale maler Kathrine Ærtebjerg, hvis surrealistiske motiver viser kvindelivet i en eventyrlig, om ikke besjælet, natur, skildret med stærke farver og mange symbolske naturelementer.
HVOR & HVORNÅR
Galleri DGV, Svendborg
NU - 20.8.23

DET SKER I KERTEMINDE Farvespil - fynboernes palet
Med Farvespil. Fynbomalernes palet er Faaborg Museum og Johannes Larsen Museet gået sammen om et fælles mål: At kaste nyt lys over såvel velkendte som mindre kendte værker på tværs af museernes samlinger med udgangspunkt i farven og derigennem belyse malernes palet. Man kan opleve værker af kunstnerparrene Alhed og Johannes Larsen, Anna og Fritz Syberg, samt Peter Hansen, Jens Birkholm, Christine Swane og en række andre malere med tilknytning til kunstnergruppen.
Fynbomalerens værker er struktureret i farvekategorierne blå, blå-okker, gul-gylden, rød, grøn, hvid, komplementærfarver og gråvejrsfarver. På udstillingen vises oliemalerier, enkelte pasteller og et rum med akvareller. Dertil kommer kunstnerhjemmet og eksempler på dets farvesætning samt Johannes Larsens vægudsmykninger. I udstillingen kan publikum gå på opdagelse eller bidrage aktivt med tanker og spørgsmål om farver.
HVOR & HVORNÅR
Johannes Larsen Museet, Kerteminde 17.6.23 - 24.11.23
Faaborg Museem 18.6.23 - 10.12.23

Det sker i Jylland
DET SKER I AARHUS: A Surreal Shock – Surrealistiske mesterværker
Træd ind i den surrealistiske verden i udstillingen 'A Surreal Shock', der fokuserer på kunstretningens forsøg på at skabe en ny og bedre verden gennem værker, der ligger ud over det realistiske. Samarbejdet med museet Bojimans Van Beunigen har givet ARoS en unik mulighed for at præsentere ikke blot mesterværker af kunstnere, som sjældent udstilles i Danmark, men også at placere dem side om side med deres danske kollegaer.
Der indgår centrale værker af Salvador Dalí og René Magritte, Man Ray, Joan Miró, Leonora Carrington, Eileen Agar og Max Ernst. Derudover vises værker af danske surrealister som Sonja Ferlov Mancoba, Rita Kernn-Larsen og Vilhelm Bjerke Petersen. Hermed får de den plads i den internationale surrealistiske bevægelse, som de fortjener.
Værkerne på udstillingen er meget forskellige i brug af materialer, teknik og stil, hvilket afspejler de forskellige surrealisters arbejdsmetoder og idéer. Fælles for kunstnerne og udstillingen er, at de finder en skønhed i drømme og det underbevidste og bruger det i deres kunstneriske udtryk.
HVOR & HVORNÅR
ARoS, Aarhus
07.10.23 – 21.01.23

DET SKER I KOLDING: 100 år med Nanna Ditzel
Som en hyldest til en af de største danske designere i det 20. århundrede udfoldes for første gang nogensinde Nanna Ditzels univers af inspiration og idéer på Trapholt i Kolding – 2023 er nemlig året, hvor den berømte designer ville være blevet 100 år.
Nanna Ditzel hyldede den frie tanke, og drevet af stærk skabertrang og nysgerrighed på livet skabte hun gennem seks årtier æstetiske og innovative designs, der udfordrede konventionerne. Hun skilte hun sig ud fra sine samtidige designere og arkitekter med en vedholdende insisteren på at udforske nye veje og tænke på rum og møbler på nye og frigørende måder.
Udstillingen, der er den største udstilling nogensinde om den berømte designer, udforsker Ditzels fascination og tætte forhold til naturen og tager os med på en rejse ind i Ditzels sanselige verden gennem en imponerende præsentation og totaloplevelse af møbler, smykker, tekstiler, designobjekter og ruminstallationer iscenesat i Ditzels ånd.
HVOR & HVORNÅR
Trapholt, Kolding
28.9.23 – 11.8.24

DET SKER I HOLSTEBRO: Europæisk identitet mellem verdenskriser
Holstebro Kunstmuseum præsenterer soloudstillingen Cyber versus Buddha af billed- og konceptkunstner Jørgen Michaelsen (f. 1961).
Udstillingen er skabt specifikt til Holstebro Kunstmuseums Færchfløj, hvor den indtager rummene som en totalinstallation af visuelle, lydlige, rumlige og sproglige elementer.
Det billeddannende, konceptuelle, sprogligt intervenerende og dermed politisk aktivistiske kan sagtens kombineres – det vidner Jørgen Michaelsens kunstneriske praksis om.
Helt fra begyndelsen af 1990’erne, hvor han bl.a. var medstifter af kunstnersamarbejdet og tidsskriftet Koncern° – Skrift for kunstnerisk-filosofisk grundforskning (1989-93) og det kunstnerdrevne udstillingssted Max Mundus (1994-96), der var blandt 1990’ernes foregangssteder for videokunst, mediediskussioner og kunstnerisk arkivpraksis, har samarbejder og det selvorganiserede været et vigtigt omdrejningspunkt
for kunstneren.
HVOR & HVORNÅR
Holstebro Kunstmuseum
16.9.23 – 7.1.24

DET SKER I AARHUS: 'A REACTION OF TIME'
Konceptet bag Maja Ejbys udstilling 'A Reaction of Time' afspejler den verden, vi lever i: På trods af vores bestræbelser på at kontrollere, skabe og udnytte ressourcer, er det et grundlæggende vilkår, at alting er i en konstant tilstand af forandring og forfald; mørtel smuldrer, glas splintres og bygninger kollapser.
Udstillingen udspringer af det teoretiske og materielle koncept, at alt på ethvert givent tidspunkt er i en form for opløsning, nedbrydning og forfald - og at alt, til sidst, vil nedbrydes til materialets mindste bestanddele.
Med rod i dette princip udforsker Maja Ejby, med sine keramiske værker, hvordan begreber som smeltning over i opløsning og ekspansion før kollaps sættes i kontrast til næsten overkonstruerede og kontrollerede former. Formsproget tager udgangspunkt i simple og stringente geometrier med en vis volumen. Symmetri og præcision bliver tydelige kontraster til den intentionelt ukontrollerbare glasur.
HVOR & HVORNÅR
Carl Blochs Gade 53 st. 8000 Aarhus C
7.10.23 - 4.11.23

DET SKER I HOLSTEBRO: Oliva Holm-Møllers minimalistiske raderinger
Den store kolorist og overgangsfigur mellem den første danske modernisme og Cobra, Olivia Holm-Møller (1875-1970), var også en stor grafiker. Hendes raderinger er skarpe, enkle og to the point, nærmest minimale i udtrykket. Med få streger fremkalder hun et troværdigt, sanset landskab ud af næsten intet, badepiger på vej til stranden, landarbejdere i fuld sving, en krumbøjet vejmand under arbejdet eller tyre og heste.
Det er koldnålsraderinger, som er ridset direkte i zinkplader. Der er adskillige mesterværker, og en lille snes motiver fra rejser foretaget i 1949-51, de fleste fra Ægypten. Nu kan man opleve en tredjedel af hendes i alt ca. 200 raderinger på Holstebro Kunstmuseum. De er så godt som ukendte.
HVOR & HVORNÅR
Holstebro Kunstmuseum
NU - 22.10.23

DET SKER I AALBORG: Kunst, arkitektur og møbelkunst
I SUPER DANSK møder du 14 danske arkitekter og tegnestuer. De vil skabe en fremtid, hvor kunsthåndværket blomstrer og bliver afsæt for ny dansk arkitektur og møbelkunst.
Arkitekterne eksperimenterer med materialer, transformation og samlingsteknikker. De designer alt fra dørhåndtag og møbler til selve bygningsværket og landskabet udenfor. I udstillingen kan du opleve tegnestuernes arbejde i alle skalaer. En bænk, en stol og en kirkedør. Et kolonihavehus og en betonfabrik. Et fuglekikkerttårn? Det er der også. Du kan opleve en primitiv hytte hvor plankerne nærmest er strikket sammen, et rubin-rødt p-hus og en væg af marksten og jord. Du møder fantastiske materialer som søgræs, pigmenteret kalksten, knuste mursten og en trone af skrøbeligt bioplast.
HVOR & HVORNÅR
Utzon Center, Aalborg
2.2.23 - 5.11.23

DET SKER I KOLDING: Ikoniske kunstnere i Kolding
I 2023 er det 20 år siden, at udstillingen mellem danske Michael Kvium og norske Kjeld Erik Killi-Olsen åbnede på Esbjerg Kunstmuseum. Nu har den danske kunstner Michael Kvium og norske kunstner Kjell Erik Killi-Olsen i tæt samarbejde udarbejdet udstillingen In Clay and Paper, der kan opleves på Trapholt. Trapholt er et af Danmarks mest besøgte museer med enestående arkitektur og naturskøn placering ned til Kolding Fjord.
Udstillingen er en præsentation af helt nye værker fra de to internationalt anerkendte kunstnere. Værkerne pryder museets hovedgade, hvor du på begge sider bliver opslugt af store tankevækkende papirarbejder og udtryksfulde keramiske skulpturer.
HVOR & HVORNÅR
Trapholt, Kolding
NU - 26.11.2023
