Guide til studievenlige steder i København

København byder på mange ting, men ofte kan det være svært at udnytte byens mange faciliteter på et lavt budget. Vi har samlet 7 seværdigheder, hvor du enten får studiegoder eller er helt gratis i Kongerigets hovedstad.

Det Ny Teater

Er du også vild med teater og elsker en aften i underholdningens tegn? Så kan du tage et smut forbi Det Ny Teater, hvor du sparer op til 100 kr. på en forestilling, hvis du da er under 25 år.

Du kan læse mere om aktuelle og de kommende forestillinger lige her.

Noma

Elsker du mad og ønsker samtidig at udvide din horisont inden for den brede verden af madkunst?

Hos Noma er der rig mulighed for at udforske smagsløgene med en sæsonpræget menu. Du kan nemlig bestille en studiepakke, hvor du her får gourmetmad for færre penge hos den verdenskendte restaurant.

Design Museum Danmark

Design Museum Danmark er til dig, der interesserer sig for design - og især dansk design.

Museet tilbyder udstillinger, hvor du kan blive klogere og inspireret af den danske designhistorie inden for industriel design, møbelkunst og kunsthåndværk. Og det er endda gratis for designstuderende.

Desuden huser museet Nordens største bibliotek inden for design og kunsthåndværk, hvilket ligeledes er gratis at besøge.

Glyptoteket

Interesserer du dig for kunst og kultur? Så er et besøg hos Glyptoteket det hele værd!

Museet rummer 10.000 kunstværker og arkæologiske genstande - alt fra det antikke Egypten til dansk kunst fra det 19. århundrede. Og museet er ligeså interessant ved anden og tredje besøg, da der stadig tilbydes nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år.

Når du besøger Glyptoteket skal du blot fremvise et gyldigt studiekort, så får du gode procenter i entréen.

Dansk Arkitektur Center

DAC er mødestedet for alle med interesse i arkitektur, design og bykultur. Så hvis du også er én af dem, der bliver inspireret og fascineret af smuk arkitektur, er dette stedet for dig.

Hvis du viser et gyldigt studiekort ved indgangen til Dansk Arkitektur Center, kan du til gengæld opleve udstillinger, ture, events og den spektakulære udsigt over København fra caféens store tagterrasser for færre penge.

Statens Museum for Kunst

Kan du slet ikke få nok af smuk og unik kunst? Så skal du opleve SMK! Museet har en samling på ca. 260.000 værker, der beriger om vores kunsthistorie helt tilbage fra 1300-tallet og frem til vor egen tid.

Museets værker rammer bredt i det kunstneriske univers, så der vil med garanti være noget, der falder inden for din smag.

Når du besøger Statens Museum for Kunst, kan du blive inspireret af denne imponerende samling af kunstværker for blot 95 kr., (normal pris: 120 kr.) hvis du da er under 27 år.

Statens Naturhistoriske Museum

Statens Naturhistoriske Museum er fordelt på tre adresser - Geologisk Museum, Zoologisk Museum og Botanisk Have.

Museet omfatter ca. 14 mio. genstande, som er indsamlet gennem 400 år - genstande, der er afstedkommet af naturen og som har overlevet de mange år.

I Botanisk have kan du opleve de levende samlinger, hvori haven har en samling på ca. 12.000 forskellige plantearter. Det er gratis for alle at besøge Botanisk Have, dog koster det penge at besøge Palmehuset, hvor du kan nyde de tropiske temperaturer - her er det muligt at få studierabat.

For blot 50 kr. i indgangen, kan du opleve Statens Naturhistoriske Museum, hvis du da husker dit studiekort.

Franks Toast i Tivoli
© Tivoli

Billig (men lækker) mad i Tivoli

Når man er på besøg i forlystelsesparker kan maden godt være en dyr fornøjelse. Men sådan behøver det ikke at være.

I Tivoli er Franks Toast flyttet ind, og her får du et lækkert måltid til en meget lille penge. Franks Toast er startet af to studerende, og derfor var målet også at lave mad, som alle har råd til.

For helt ned til 45 kr. får du en lækker toast stukket i hånden - og der er to lækre vegetariske varianter på menukortet.

Vi guider dig også til studievenlige oplevelser i både Aarhus og Odense.