Dansk topdesigner åbner restaurant på ikonisk adresse i København

Vi bliver lovet en spiseoplevelse, der forener gastronomi, vin, service og design.

Italiensk-japansk mad indrammet i gedigent design

En ny restaurant er undervejs, på en eftertragtet adresse i indre Københanvn, der indtil for nylig blot var en parkeringsplads. Det er den danske topdesigner Johannes Torpe, der i samarbejde med en velkendt restaurationsduo åbner den nye restaurant i det nye år.

Designeren har indgået samarbejde med den velkendte duo Jesper Boelskifte, der er direktør i Copenhagen Concepts – kendt for Le Sommelier, MASH og Umami, og Peter Trauboth, der er kendt fra sine roller hos blandt andet Alchemist og Geranium.

Sammen har de indrettet stueetagen i den nye smukke bygning på hjørnet af Ny Østergade og Store Regnegade, der nu omdannes til den nye restaurant. Det har længe været hemmeligt, hvad der skal ske i de nye lokaler, men nu bliver sløret løftet.

En fusion mellem sanser, design og gastronomi

Trioen vil skabe en spiseoplevelse, der forener gastronomi, vin, service og design, hvor de hver især bidrager med deres kompetencer og skaber dét, de selv savner i København, der lige nu er verdens navle for gastronomisk innovation.

– Fra første møde i de tomme, nybyggede lokaler vidste vi, at der skulle skabes et sanseligt designunivers. Design skal ikke blot kunne ses, det skal kunne mærkes – og give en følelse af at træde ind i et levende og glædeligt kaos, hvor alle sanser kommer i spil, forklarer Johannes Torpe.

– Magien opstår i mødet mellem subtilt design og en overraskende gastronomisk fusion. Noget København mangler, og noget vi selv har savnet. Køkkenet bliver et møde mellem det italienske og japanske - pakket ind i dansk design. Det er uformelt og uden lange taler om maden eller vinen med en kosmopolitisk atmosfære, hvor gæsterne lige så godt kan føle sig henført til en metropol i Sydøstasien eller Nordamerika. Samspillet mellem maden og rummet skaber den helhedsoplevelse, vi i fællesskab har lagt alle vores kræfter bag. Vi kan ikke vente til at åbne lige midt i det hele.

Restauranten er endnu navnløs, men forventes navngivet inden jul.

Den nye restaurant åbner efter planen medio marts 2022 på Ny Østergade 24, København K.

Johannes Torpe driver det internationale designstudie Johannes Torpe Studios.

LÆS OGSÅ