© Maria Eklind

Copenhagen Street Food lukker - og åbner igen

Mange var vrede, skuffede og utilfredse, da det kom frem, at Copenhagen Street Food, som i fire år har haft kæmpe succes med deres alternative madmekka på Papirøen i København, skulle lukke. Nu siger folkene bag, at de er klar med et nyt koncept.

Copenhagen Street Food har i fire år været en stor succes med et alternativt og afslappet madkoncept. Det gav derfor genlyd, da det kom frem, at det populære madmekka skal lukke til nytår, fordi lejekontrakten ikke er blevet fornyet. Copenhagen Street Food har nemlig været på en tidsbegrænset lejekontrakt, og det har hele tiden været meningen, at området skal byudvikles, lyder forklaringen fra Københavns Kommune.

Men nu står folkene bag Copenhagen Street Food frem og fortæller, at de er klar med et ny lignende koncept, der skal ligge på Refshaleøen – omkring 2 kilometer fra det nuværende Copenhagen Street Food. Det skriver Berlingske i dag.

– Her er en industri fra 1940'erne, som man ikke ser længere. Det har patina, og der er en arbejderhistorie derude, som gør det til noget specielt, siger Jesper Møller, initiativtager til Copenhagen Streetfood, til Berlingske.

Han og resten af holdet har allerede underskrevet en lejekontrakt på en hal, der hedder Riggerloftet, og 10.000 m2 udendørs areal. I første omgang var tanken, at overføre det nuværende Copenhagen Street Food til det nye sted. Men det er droppet, og nu er et helt nyt koncept ved at tage form, hvor det ikke nødvendigvis er de samme folk, der har madboder, som i dag, forklarer Jesper Møller.

Det nye madmekka, som stadig ikke har noget officielt navn, forventes at åbne fra påsken 2018.