Copenhagen Light Festival er klar til at lyse hele København op

Copenhagen Light Festival 2022 løber af stablen fra 4. til 27. februar. Med over 50 værker og endnu flere pop-up events vil der tilbydes lysoplevelser for enhver smag.

Phenix af Julien Menzel
© Copenhagen Light Festival

Et lysprogram for folk i alle aldre

Det summer i kulisserne hos Copenhagen Light Festival efter mere end 500.000 besøgende sidste år, der gjorde festivalen til Danmarks mest besøgte og med international medieomtale i hele verden.

Festivalprogrammet favner i år bredere end nogensinde før, og rummer alt fra pop-up events og storskala-lysinstallationer til 3D mapping værker.

Der er fokus på alt fra de små finurlige lysoplevelser til de store spektakulære lysværker af kunstnere fra både Danmark og udlandet.

Officiel festivalapp

Kort over aktiviteter og info ligger på hjemmesiden og i den officielle festivalapp Copenhagen Light Festival - within 10 Minutes, hvor man kan finde de aktiviteter der er beliggende i nærheden af ens lokalitet. Derudover er der også mulighed for at læse mere om kunstnernes tanker bag værkerne i lyd og tekst, officielle serveringssteder, lys-skattejagt, toiletter og meget mere.

Trust Nature af Umage x Hackstage
© UMAGE X HACKSTAGE

Premiere på 3D animerede mapping-værker

For første gang i festivalens historie bringes 3D mapping-værker til København. Her vil facaden på Havnegade 29 tæt ved Kongens Nytorv blive bragt til live af animerede projektioner. Der vil være mulighed for at opleve animerede grønne planter og farvestrålende blomster vokse frem på bygningsfacaden.

På havnefronten markeres festivalens afslutning desuden med et silent disco med diverse musikkunstnere den 26. og 27. februar. Her kan besøgende opleve en visuel happening/koncert på bygningen synkront til musikken.

On the Wave of Light af Those Guys Lighting
© Copenhagen Light Festival

Festival i børnehøjde

Festivalen strækker sig over vinterferien, så både børn og voksne kan gå på opdagelse i lysprogrammet.

Flere værker og pop-events inviterer til leg og bevægelse, såsom de interaktive trampoliner på Havnegade og monsterjagt i ruinerne under Christiansborg Slot.

Desuden inviterer app’en børn i alle aldre til at tage på lys-skattejagt og lede efter den næste lysinstallation rundt om hjørnet. Har man fundet 20 værker, kan man vinde en drik hos de cirka 15 officielle lys-serveringssteder langs ruterne i indre by.

Photonic Empathy af Lumus Instruments
© Copenhagen Light Festival

Festival i voksenhøjde

Voksne i alle aldre kan foran hvert værk fordybe sig i kunstnerens ideer via mobilen. En QR-kode ved hvert skilt indleder til speak og tekst, samt relevante hjemmesider, uden at du behøver at forlade app’en.

Festivalen tilbyder ligeledes guidede ture, hvor man kan opleve festivalens værker til vands eller lands. Stromma Canal Tours laver igen i år guidede bådture, mens særlige ‘Wine & Walk’ eller ‘Fredagsøl’-ture blandt andet kan ledsage en rundt på festivalen.

Billetter kan købes via Copenhagen Light Festivals hjemmeside.

Lysdansere til Copenhagen Light Festival
© Copenhagen Light Festival

Pop-up-værker, lysdansere, lysbryllupper og lysløb

Særlige midlertidige pop-up-værker og events kan under festivalen opleves på udvalgte steder i byrummet i specifikke tidsrum. Heriblandt en iscenesættelse ved Rytterstatuen på Christiansborg Ridebane med en hyldest til den danske kvindelige kunstner Anne Marie Carl-Nielsen, der i tidens ånd stod i skyggen af sin mand, skabt af kunstgruppen Tokyo Blue.

Et andet eksempel er den audiovisuelle byvandring, der undersøger materielle spor fra kolonitiden i bygninger og monumenter i centrum af København kaldt “Stemmer i skyggen af monumenter” af bla. Katrine Dirckinck-Holmfeld.

Lys-bryllup

Lys-bryllupper er et tilbud fra Københavns Kommune i vinterferien den 17. og 18. februar. Her vil par blive viet ved værket “A Dozen Sun” af miljøkunstneren Maj D, som er placeret ved Skuespilhuset.

Lysdansere

Lysdansere vil dukke op i mørket og langs ruterne og særlige danseforestillinger kan opleves ved BLOX i løbet af de 3 uger festivalen varer.

DAC Arkitekturløb x Copenhagen Light Festival
© Kontraframe

DAC Arkitekturløb

Sæt lyskæder på kroppen og deltag i rekordforsøget på Danmarks Største Lysløb. Løbet går igennem indre by og foregår fredag den 18. februar 2022 fordelt over 7,5 smukke kilometer, hvor ruten går forbi en række af de mange lysværker, der lyser byen op under Copenhagen Light Festival. På ruten og kun denne aften kan man opleve værker skabt særligt til DAC Arkitekturløb – Copenhagen Light Festival.

Tilmeld dig her.

Gåture

Copenhagen Light Festival har også kortere ruter, hvor man kan gå, hvis ikke man er den store løber.

Fælles for ruterne er, at lysværkerne er placeret langs ruterne i indre by, mens enkelte værker kan findes på Refshaleøen, Bavnehøj, Vanløse, Tingbjerg og Sundby. Værkerne er nøje udvalgt og placeret på de udvalgte locations, så oplevelsen af lyset understøttes og går i dialog med det specifikke byrum.

Jeppe Ørsteds vinderfoto
© Jeppe Ørsted

Fotokonkurrence og udstilling

Festivalgæsterne har de sidste par år været flittige til at tage fantastiske billeder af lysværkerne. Igen i år kan både professionelle og amatørfotografer deltage i festivalens fotokonkurrence, hvor det flotteste billede vil blive præmieret med en Louis Poulsen lampe.

Desuden indføres i år det nye tiltag “Peoples Vote”, hvor man stemme på ens favoritfoto. Fotoet med flest stemmer vinder den spritnye Samsung telefon, der er specialiseret i fotografering i mørke.

LÆS OGSÅ