Wonderfestiwall 2021
© Wonderfestiwall

7 hyggelige musikfestivaler, du stadig kan nå

Vi har fundet 7 mindre sensommer-festivaler, som stadig har billetter til salg. Hvem ved, måske venter den helt store musikalske oplevelse i strandkanten på Møn, på en gård udenfor Aarhus eller til Københavns nye festival O/Day.

Findes der noget bedre end at stå under en åben sommerhimmel og lytte til god musik? Nej, vel? Mens de fleste musikelskere i Danmark udmærket kender til Roskilde Festival, Smukfest og Northside, så findes der også en lang række mindre - og for de flestes vedkommende - mere ukendte festivaler. Her er det ikke de store internationale navne, der trækker, men derimod nærvær, hygge og de intime koncertoplevelser, som er i højsædet.

Vi har fundet frem til 7 festivaler, der finder sted i august - og som stadig har billetter til salg. Som bonus holder flere af dem til på nogle helt særlige locations.

Grimfest

4.-6. august, Hasle: Skal du nå at høre både Lydmor, Iceage og Malk de Koijn under åben himmel, så skal du til at skynde dig. De optræder nemlig alle tre til Grimfest den første weekend i august. Festivalen finder sted på Grimhøjgaard - en hyggelig gård uden for Aarhus placeret i hjertet af Hasle bakker og midt i et smukt naturområde. Grimfest er altså ikke specielt grim, tværtimod. Festivalen har bare taget sit navn efter gården. Her er plads til 2-3.000 i besøgende og udover store koncertoplevelser, er der skaterområde, lækre cocktails og foodcourt med retter som vietnamesisk fingerfood, byens bedste falaffel og hjemmebagte hindbærsnitter på menuen.

En partoutbillet koster 795 kr. Læs mere og køb billet på deres hjemmeside.

Grimfest
© Grimfest
Grimfest
© Grimfest

Badesøen Festival

6. august, Albertslund: Festival iført bikini og live musik på kanten af en lækker swimming pool. Det lyder umiddelbart som et Los Angeles- eller Ibiza-fænomen, men helt så langt behøver du ikke at tage. Første lørdag i august inviterer The Lake og Forbrændingen nemlig til endags-festival i Albertslund omkring Badesøen, der eftersigende også går under navnet Vestegnens Mallorca. Programmet byder på et mix af koncerter, pop-up-happenings, talks, radio-bingo, vandland og meget mere - og børn er også velkomne. På det musikalske program er bl.a. rapperen FVN, rock fra Baby in Vain og allestedsværende Tobias Rahim.

En billet koster 429 kr. Billetter og info på hjemmesiden.

O/Day

11-13. august, København: O/Day Fest er Københavns nyeste festival for musik, kunst, design og arkitektur. Allerede ved indgangen vil du blive mødt af en blomsterinstallation kreeret af design studio TABLEAU, der tidligere på året var aktuel med kunstprojektet Confessions.

På musikprogrammet er bl.a. When Saints Go Machine, Chinah og Av Av Av. O/Day går efter at skabe musikoplevelser, hvor atmosfæren, lys og dekorationer bliver inddraget på lige fod med musikken, og det betyder både DJ-sets i Orangerie - et kæmpe drivhus med masser af planter - og live acts på hovedscenen Omni, som er en stilladsopbygning inspireret af bueformede amfiteatre med trinvis opdeling og udsigt til Københavns havn og resten af pladsen. Derudover kan man se frem til langbordsmiddage med Øens Have, silent disco og ølsmagning med Mikkeller og meget mere.

3 dage koster 1200 kr. Info og billetter på deres hjemmeside.

O/Day

O/Day finder sted på Refshaleøen i København 11.-13. august

© Jonas Pryner
O/Day / ÅBEN

Bag den nye festival står bryggeriet ÅBEN

© O/Day / ÅBEN

Frigjort Festival

12.-13. august, København: Frigjort Festival er en lille festival, der finder sted hvert år i august på og omkring spillestedet Loppen på Christiania i København. Her er god musik, kunst og kærlighed i uformelle rammer og med plads til alle på programmet. På scenen kan man bl.a. opleve Lowly, First Hate og Sulka, og her er god chance for at blive overrasket og udfordret - og måske finde sit nye yndlingsband. Folkene bag lover i hvert fald et festivalprogram, der “ikke er bange for at skeje en smule ud og gøre sig fri af rammerne.”

En partoutbillet koster 525 kr. Find line-up og billetter i deres Facebook event.

Frigjort Festival
© Niclas Hawkesworth

Wonderfestiwall

18.-21. august, Bornholm: Der er god grund til at støve kameralinsen af, hvis du drager mod Wonderfestiwall i august. Den bornholmske festival er nemlig placeret i det smukke landskab tæt ved ikoniske Hammershus. Omgivelserne er en udflugt værd i sig selv, mens programmet lokker med navne som Drew Sycamore, Andreas Odbjerg, Tessa og Lis Sørensen. Med plads til 6500 besøgende er Wonderfestiwall den største af festivalerne på listen her.

En billet til alle dage koster 1120 kr. Læs mere og køb billet på deres hjemmeside.

Uhørt Festival

18.-20. august, København: Vil du være med helt i front, når det kommer til morgendagens stjerner, så skal du tage til Uhørt Festival i København. Her er udelukkende nye artister på programmet, så der er en god chance for at opleve nogle navne, før de slår igennem. The Minds of 99 spillede for eksempel på festivalen tilbage i 2013, og hvem vil ikke gerne kunne sige “Jeg så dem først” om landets næste store navn?

Festivalen har tre scener, og for adgang alle tre dage skal du kun af med 395 kr. Besøg deres hjemmeside for billetter og program.

Uhørt Festival
© Uhørt Festival / Kristian Gade

HøstMøn

26.-28. august, Møn: Sidste weekend i august finder en af sommerens hyggeligste festivaler sted - især hvis vejret er i top. HøstMøn er nemlig placeret direkte ned til stranden, så når der ikke er musik på festivalens eneste scene, kan man passende tage sig et dyp. På programmet er navne som School of X, Rigmor og Selina Gin. Stemningen er afslappet, og det er et godt sted at introducere børnene til konceptet festival. Hvis man ikke magter camping eller er så heldig at have et sommerhus på Møn, så har festivalen indsat shuttlebusser til København.

En partoutbillet koster 800 kr. Tjek hjemmesiden ud for info og billetsalg.

HøstMøn Festival
© HøstMøn