:S MIRROR
© LAB LA BLA

Tableau vil have os til at tale om mentalt helbred - og bruger kunsten til at starte samtalen

Under titlen Confessions har multidesignbrandet Tableau og den terapeutiske klinik Post Service kurateret en udstilling med værker, der alle kredser om mænds mentale helbred.

Kunst med et budskab

En lysekrone med form som en “krøllet” motorcykel, en vase med ordene “I didn’t do enough” og et keramik-sværd med perler og platin. Det er bare tre af de værker, der er en del af udstillingen Confessions.

Udstillingen er kurateret af den terapeutiske klinik, Post Service og multidesignbrandet Tableau, der bl.a. har en konceptbutik i Indre København med design, kunst og blomster.

Under titlen Confessions har de to partnere inviteret kunstnere fra en række europæiske lande til at se indad og skabe et værk med udgangspunkt i deres eget mentale helbred. Ideen er at kunstnerne gennem værket “tilstår”, hvordan de oplever det at være mand i nutidens verden, med alt hvad det indebærer af samfundsmæssige udfordringer og debat om “toxic masculinity”, inklusion og kvinder og mænds rolle i samfundet.

FAST AS LIGHTNING CHANDELIER

Fast as lightning-lysekrone. Skabt af den danske kunstner Jacob Egeberg.

© JACOB EGEBERG

Den stille krise

Målet med Confessions er at sætte fokus på den “stille krise”, som Tableau og Post Service kalder det, og forhåbentlig lægge op til diskussion og eftertanke.

Som en del af processen har hver kunstner fået tilbudt en terapisession hos Post Service, som har lagt grundlaget for det senere værk.

Til sammen og hver for sig undersøger og belyser værkerne, hvordan det står til med det mandlige køns sindstilstand.

THE BEAUMAINS BLADE SCULPTURE
© ESBEN KALDAHL
THE BEAUMAINS BLADE SCULPTURE

Esben Kaldahl har bl.a. skabt værkerne The Beaumains Blade og spejlet Wasdwasdwasd (Can't you see you are running in circles)

© ESBEN KALDAHL

Køb værkerne

Confessions-udstillingen kunne opleves på 3 Days of Design i København og har tidligere været udstillet i Milano under møbelmessen Salone del Mobile.

I alt har 13 kunstnere og kunstnergrupper bidraget til udstillingen, herunder keramiker Esben Kaldahl, der vandt prisen som Årets Kunsthåndværker ved Design Awards 2021, designer Jacob Egeberg og glaskunstner Alexander Kirkeby.

Værkerne, der har titler som Throne of Fragility, I Didn’t Do Enough Vase og Safe Space Shelf kan købes gennem Tableaus webshop. Priserne varierer fra 6160 kr til 165.000 kr.

I didn't do enough
© WILLEM VAN HOOFF