Her er alle vinderne af Design Awards 2021

For 8. år i træk hylder vi det bedste design og de bedste designere i Danmark. Se her, hvem der løb med priserne i år.

Design Awards 2021

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet, Scandinavian Living og Costume Living det bedste design og de bedste designere i årets løb.

Herunder kan du se alle vinderne og blive klogere på, hvorfor det netop er dem, der løb med årets priser.

Årets Møbel

© Carl Hansen & Søn

RF1903-R Sideways Sofa af Rikke Frost for Carl Hansen & Søn

Med Sideways Sofa har Rikke Frost skabt et grafisk og skulpturelt møbel, som opfordrer til samtale, og til at vi ser hinanden i øjnene. Sofaen passer derfor lige ind i den tid, vi befinder os i lige nu. Vi får lyst til at nyde Sideways’ design 360 grader rundt, og samtidig har sofaen en størrelse, der også kan passe ind i mindre boliger. Den har et meget stærkt udtryk og er rund, venlig og indbydende – og man sidder godt i den. De håndværksmæssige kvaliteter er i top.

Årets Lampe

© Louis Poulsen

Moonsetter af Anne Boysen for Louis Poulsen

Moonsetter er ikke kun en lampe, men også en lysskulptur – det er kun de bedste lamper, der har begge egenskaber. Anne Boysen har designet lampen ud fra sin egen fascination af lys og den måde, lyset kan indtage et rum på – at designeren faktisk næsten kan male med lys. Det er lykkedes suverænt. Moonsetter inviterer til leg med lys, skygge og refleksioner og står knivskarp i sit formsprog.

Årets Design

© Efsen UV & EB Technology

UV Bench af Kasper Salto for Efsen UV & EB Technology

Hvad er design egentlig? Er det æstetik, funktion, nytænkning? Årets designpris er defineret som en pris, der går til et design, der manifesterer nytænkning, kreativitet og omtanke i forhold til livet og hverdagen i boligen i dag og i fremtiden. Alt det gør UV Bench, som Kasper Salto har designet i samarbejde med Efsen UV & EB Technology. Vores verden har ændret sig det seneste år og efterladt os med en masse spørgsmål. Man smider tusinde Lego-klodser i bænken, og efter 10 sekunder er 99 % af alle bakterier og vira elimineret! Det er en nyskabende teknologisk løsning i et design, som ubesværet vil glide ind på et museum, i en kirke eller på et bibliotek.

Årets Comeback

© Carl Hansen & Søn

FK10 Plico Chair af Fabricius & Kastholm for Carl Hansen & Søn

Lænestole kræver generelt plads i indretningen, men det gælder ikke Plico Chair, som den danske designduo Preben Fabricius og Jørgen Kastholm tegnede i 1963. De ønskede at skabe en stol, som optog så lidt plads som muligt, når den ikke var i brug – vel og mærke uden at gå på kompromis med komforten. Plico Chair ser ud, som var den designet i morges, og den har noget bohemeagtig over sig med mikset af lærred, læder og træ. Og så rammer den en tendens i tiden, hvor navnet, der betyder at folde, virkelig vil passe ind i også små hjem.

Årets Grønne Idé

Jonas Edvard

Jonas Edvard har siden sin designuddannelse i 2013 nysgerrigt og dygtigt udforsket nye materialer, der helst er hentet fra naturens skatkammer, og det har blandt andet resulteret i nye lamper for Restaurant Noma, stolen MYX Chair lavet af svampe og hampefibre og senest samme plantemateriale brugt til akustikfliser. Jonas Edvard får prisen for sin vedholdende fokusering på naturens materialer. Jonas Edvard betræder nye stier og kreerer et idébibliotek, som kan tage os til et nyt niveau.

Årets Kunsthåndværker

Esben Kaldahl

Det giver virkelig mening at kalde Esben Kaldahl for kunsthåndværker, for han tager keramikken helt nye steder hen og viderefører traditionen på helt nye måder. Det har vi brug for. Esbens værker kan være befriende ubrugelige, men først og fremmest tilfører han et menneskeligt udtryk til leret. Hans keramiske værker er håndmodellerede, og han går efter glasur, som får et nyt, overraskende udtryk i brændingen. Vi glæder os til at følge hans videre udvikling.

Årets Designer

OEO Studio

OEO Studio har et særligt blik for at skabe helheder med æstetisk ro i en kompromisløs stil, som i vis forstand er atypisk dansk, men i sit designsprog blander danske, japanske og italienske elementer. OEO Studio har overbevisende lanceret den stabelbare stol Coco for Gubi, suveræne spejle for Fredericia Furniture og elegante tæpper for Massimo. Hertil kommer den fuldstændig overbevisende indretning af Casa Mutina i Modena. OEO kunne stå for Overbevisende Elegant Overalt.

Årets Læserpris & Årets Ildsjæl

Foruden de syv ovenstående kategorier, kåres læsernes favorit også hvert år blandt alle de nominerede.

Årets Læserpris er i år gået til Kasper Saltos UV Bench, der er designet for Efsen UV & EB Technology og som også vandt prisen for Årets Design. Fusionen mellem et funktionelt møbel, der også rengør og fremmer hygiejne, var i læsernes øjne en klar favorit.

Den særlige pris Årets Ildsjæl kåres de år, hvor en særlig ildsjæl har gjort sig særligt bemærket. I år blev denne pris tildelt Signe Terenziani, direktør i 3daysofdesign for hendes ukuelige arbejde for at positionere København som én af verdens hovedsæder for design.

Signe Terenziani

Signe Terenziani, direktør og grundlægger af 3daysofdesign

© Thomas Dahl

LÆS OGSÅ