Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Design Awards: Her er den særlige symbolik bag dette års statuette

Blod, sved og....sæd. Dette års vindere af en Design Award får alle tre ting med hjem.

Design Awards 2021 statuette

© Thomas Dahl

Blod, sved og sæd

Statuetten, som vinderne af dette års Design Awards får med hjem, rummer mere end bare minderne om en god aften. Under det store sejl i bronze findes nemlig en lille beholder, der indeholder blod, sved og sæd. Den kombination symboliserer dét, der for kunstneren Marco Evaristti er tre elementer i succes:

– Det er ofte en lang vej, der er til din succes. Du vil græde i stræben efter at opnå det, du kæmper for, og du vil bløde for det. Og så skal der være lidenskab, forklarer kunstneren.

Selve statuetten består af en københavnsk brosten, og et sejl i bronze med et flyvende barn på. Sejlet er ét af de mest danske symboler, mener Marco Evaristti.

– Vikingerne erobrede verden med sejl, vi har været en sejlende nation altid, det er et stærkt symbol, forklarer han.

På bronzepladen under sejlet er der indgraveret symboler for Strøget i København, Kongens Nytorv og havet omkring Danmark.

Marco Evaristti håber, at statuetterne hjemme hos vinderne vil minde dem om den succes, de har opnået. Og at de fortsat må have vind i sejlende, som statuetten har.

Håndplukket til dig