Tine Kjeldsens nordiske julebolig

Tine Kjeldsen, der ejer Tine K, har valgt at indrette sit julehjem med nordiske elementer samt mere eksotisk inspiration fra hendes mange rejser.

Nordisk & eksotisk
© Iben og Niels Ahlberg

Tine K behøver næppe den store præsentation. For omkring femten år siden lancerede hun helt ny, anderledes og personlig stil i sin forretning i Charlottenlund – en stil, der med tiden er blevet synonym med klassisk nyskandinavisk boligstil.

  • Jeg elsker kontraster. Det rå og det fine i strukturer, farver og stilarter er dét, der giver spænding til en indretning. Det er vel egentlig dét, jeg søger i min egen stil, forklarer Tine.

Julen i år hos Tine er præget af de kølige nordiske farver, der er hendes signatur. Men man fornemmer et stemningsskift med eksotiske undertoner, efterhånden som man kommer gennem huset. Entreens lyse enkelhed brydes med et sort sidebord, der varmt og hyggeligt byder velkommen med levende lys, gran og et mini-nisselandskab. Selvom vi er i et designerhjem, skal her være plads til børnene. Duften af nybagte småkager spreder sig fra det store køkken, hvor Tines ældste datter Klara bager småkager sammen med veninder fra skolen. Som i entreen er også køkkenets vægge, gulv, loft og køkkenelementer hvide. Rummets gennemsigtighed brydes kun af et lille sort bord omringet af en håndfuld vintage-taburetter i mørkt træ med rester af den maling, de engang var malet med.

I spisestuen, der ligger i forlængelse af køkkenet, kommer et overraskende brud med de rene nordiske rum. Her har Tine malet de høje paneler i kulsort for at understrege det eksotiske stemningsskift. Sorte bambusstole er sat sammen med et rustikt skandinavisk spisebord i ubehandlet tømmer. Sorte lamper med kobberfarvede inderskærme sender et dæmpet gyldent lys over bordet, og lyset reflekteres i antikke spejle, der ligger som en del af juleopdækningen på bordet. På gulvet ligger et naturfarvet beduintæppe fra Marokko vævet af strå og dekoreret med et traditionelt tryk fra regionen. Støvetrosa puder matcher farverne på de franske anemoner, der står på spejlene på bordet, og sammen med facetslebne glas med fyrfadslys giver farvevalget et varmt blødt lys i rummet. Til juleaften bliver bordet dækket med en dug i mørkviolet hør, og hvide keramiktallerkner bliver dekoreret med et bordkort i form af et lille stjerneformet spejl, der er pyntet med en sløjfe i samme farve som dugen. Lyset fra fyrfadslys får glassene og flaskerne, der er drysset med sølvglimmer, til at glimte som en levende bund til de franske anemoner i flaskerne. Her i den mørke og intime stue spises julemiddagen med udsigt til juletræet i dagligstuen, der står med sin enkle pynt i glas og sølv som en grøn skulptur på snehvid baggrund.

© Iben og Niels Ahlberg
Den tidligere lægebolig er på ca. 300 m2, og med i købet fik de mere end 13.000 m2 stemningsfuld have.

© Iben og Niels Ahlberg
Den gennemgående tone i hjemmet er lys og skandinavisk. Men i spisestuen bryder Tine med stilen og lader en varmere og mere eksotisk stil bryde frem. Her har hun malet høje paneler i sort for at tilføre et stemningsskifte, der harmonerer med de sorte bambusstole omkring det rå spisebord. Fire sorte lamper med kobberfarvede inderskærme sender et dæmpet gyldent lys over bordet, der står på et traditionelt beduintæppe fra Marokko. De stærke kontraster blødes op af støvetrosa puder og franske anemoner i samme nuancer.

© Iben og Niels Ahlberg
Glas med fyrfadslys og franske anemoner er en del af julepynten på bordet.

© Iben og Niels Ahlberg
Som en ny supplerende farveskala har Tine valgt variationer af støvet rosa, der går igen flere steder i indretningen. I verandastuen, der ligger i forlængelse af spisestuen, bruger hun den sammen med grå vaskede vægge, naturfarvede bambusmøbler og en antik kelim fra Nordafrika. På væggen hænger julepynten på en lærkegren med fine kogler, der sammen med en lærk i potte og en bakke fuld af glaskugler bringer julen ind i stuen.

© Iben og Niels Ahlberg
Fra spisestuen har man et smukt langt kig gennem den smalle dagligstue, hvor juletræet står. Pakkerne i den flettede dobbeltkurv venter på at blive lagt under træet, så julefesten kan begynde. Det er børnene, der spiller klaver, så her er selvfølgelig også pyntet op med snemænd og guirlander.

© Iben og Niels Ahlberg
Sofahjørnet er et af de steder i huset, Tine synes er mest vellykket. Opspriften på hendes indretningsstil, som også gælder i julen, er at holde dekorationerne enkle, så de bare slår en stemning an og overlader resten til fantasien.

© Iben og Niels Ahlberg
Tine bruger ekstra mange lys i julen. Her ses fyrfadslys i kulør- te glas, som glimter i sølvjuletræerne på kaminhylden.

© Iben og Niels Ahlberg
I den mørke og intime stue spises julemiddagen med udsigt til juletræet i dagligstuen. Datteren Tilde har sat sig ved klaveret i dagligstuen.

© Iben og Niels Ahlberg
Køkkenet er præget af Tines sans for kontraster og detaljer. Selv køkkenet, der er enkelt, næsten industrielt indrettet med hvidevarer i rustfrit stål og en mørk bordplade i lakeret træ. Over køkkenbordet hænger Tines lette nyfortolkninger af den klassiske skomagerlampe.

© Iben og Niels Ahlberg
Køkken og spisestue flyder sammen til ét stort rum. Kun en smal halv-væg adskiller de to funktioner. Den dekorative sorte bageplade på væggen samler opmærksomheden på den smalle væg og ønsker god jul over det lille spisebord med taburetter.

© Iben og Niels Ahlberg
Adventslys på en zinkbakke med kogler imellem står sammen med en julestjerne skabt af grene i spisestuens vindueskarm.

© Iben og Niels Ahlberg
Et stort badeværelse på 1.-salen rummer både badekar og bruseniche. Et vitrineskab er fyldt med håndklæder, duftlys og cremer.

© Iben og Niels Ahlberg

Gulv, badekar og bruseniche er af sandfarvet beton, der sammen med bambussen og de gamle kobberstik af muslinger, søstjerner og skaller på væggene netop giver en stemning af lyse tropiske sandstrande, som familien elsker og som regel rejser til i starten af januar.

© Iben og Niels Ahlberg
Soveværelset er fint og klassisk indrettet. En træskammel ved sengen giver lidt varme til rummet, der ellers er holdt i hvidt og sort. Den hvidmalede gamle stol er et charmerende element.