Skøn mørkeblå jul i lille lejlighed på Christianshavn

Hos Kasper Staalsø blandes mørke vægfarver med træ i både møbler og julepynt til en varm og personlig stemning i en lille lejlighed på bare 58 m2 på Christianshavn.

Kasper Staalsøs julehjem på Christianshavn
© Frederikke Heiberg

At kunne føle sig hjemme blandt sine egne ting er den største luksus for Kasper Staalsø, der er Brand og Strategy Director hos Boozt.com, der er en af Nordens største webshops. Og blandt de dybe farver, der præger hans lejlighed, er der en særlig ro, der i julen underbygges af naturlig julepynt med træer, hyacinter, kogler og mistelten og skæret fra levende lys. Her er intet der støjer og generer øjet. I lejligheden på blot 58 m2 blandes graner med danske designklassikere, hvor farvespillet fra de mange træsorter skaber en rolig og organisk stemning med underspillet luksus. Inspirationen henter Kasper Staalsøe fra sine rejser.

– Når man bor på hoteller rundt omkring i verden, er det svært ikke at ønske sig samme fornemmelse af komfort, samt den meget gennemførte luksusprægede stil, som ofte er ren, men med lige det dér ekstra, som man kan glemme i sit eget interiør, fordi den også skal rumme ens personlighed. Eftersom mit hjem er min base, har jeg brug for at skabe en varm og hyggelig stemning. Men også en fornemmelse af noget internationalt med afsæt i fx rejser, kunst og teater-scenografi, der skaber en dramatisk effekt, forklarer han.

BILLEDE Kasper Staalsøe rejser i kraft af sit job som Brand og Strategy Director for Boozt.com i hele verden, hvor han henter inspiration fra især de mange hoteller, han overnatter på.

Lejlighed med kontraster og danske klassikere
© Frederikke Heiberg
Og netop effekten af vekselvirkning er essensen af Kasper Staalsøs indretning, som for ham betyder, at et hjem ikke bliver kedeligt, og at det er et sted, hvor man kan hente inspiration i det daglige. Og i det spil vægter han sammenhængen mellem ting og farver. – Jeg er ret glad for kontraster i stort mod småt og det mørke mod det lyse, for det er i det modspil, at tingene træder frem med deres egen karakter. Desuden forsøger jeg at skabe en historie med farver, som på den måde fungerer som en rød tråd i mit hjem og får det til at virke større, siger Kasper Saalsøe. Sat sammen med hans fascination af danske klassikere, Arne Jacobsen, Finn Juhl, men også glaskunstnere som Tobias Møhl og Ingegerd Råman, skaber det et harmonisk og gennemtænkt hjem, hvor julen over det hele er tilstede, uden at det bliver dominerende eller overdoseret. BILLEDE Det klassiske juletræ har Kasper Staalsø byttet ud med to sukkertop-graner, der skaber en hyggelig og julet skovstemning blandt resten af lejlighedens kogler og grene, hvor gran skaber en rød tråd. Sofabordet med praktiske skuffer til opbevaring er fra Raun, og som moderne adventskrans bruger Kasper Staalsø en Mogens Lassen-stage. I hjørnet står Arne Jacobsens Svane-stol, og modsat en PH 31⁄2-21⁄2-gulvlampe fra Louis Poulsen.

Enkel juledekoration med gran og kogler
© Frederikke Heiberg
På et fad har Kasper Staalsøe skabt en enkel juledekoration af grangrene og kogler med diskret rødt fra granatæbler. De enkle julestjerner er fra Shop Dora, og uglen er fra Bergdorf Goodmans julestue i New York.

Stor indbygget reol i stuen
© Frederikke Heiberg
En indbygget reol glider diskret ind i boligen og giver plads til både bøger og små udstillinger.

Enkel julepynt i Kasper Staalsøes hjem
© Frederikke Heiberg
Enkelhed er nøgelordet, når Kasper Staalsøe pynter op til jul. Som her, hvor en sukkertop-gran blot er pyntet med en enkelt gylden stjerne købt i New York.

Snedker reol med fine udstillinger
© Frederikke Heiberg
Reolen er snedkereret af Hostrup Snedkeri, så den passer perfekt omkring døråbningen. Kasper Staalsøe kan godt lide at lave små udstillinger på hylderne, ikke mindst op til jul, hvor han pynter med keramik og blomster. Arne Jacobsens stol Svanen giver en skulpturel kontrast til reolens skarpe linjer.

Keramik og blomster i den store reol
© Frederikke Heiberg
En keramikkande med sort glasur fra Munk - Way To Live bliver brugt til hvide hyacinter. I keramikskålen fra K. H. Würtz ligger appelsiner dækket med nelliker, som konserverer, så appelsinen kan gemmes fra år til år.

Spisestue med møbler af teak
© Frederikke Heiberg
Spisestuen er møbleret med et klapbord og stole af teak, som Kasper Staalsø har arvet efter sin mormor. Et rullebord fra Normann Copenhagen bliver brugt som hjemmebar med dekorative facetslebne flakoner. Med mørkeblå vægmaling har Kasper Staalsø skabt en kølig ramme, der spiller flot sammen med møblernes varme nuancer. Gulvtæppet er fra Munk - Way To Live på Christianshavn, og pendlerne Blown er fra &tradition.

Vinreol med levende lys og kalendernumre
© Frederikke Heiberg
En vinreol fra Fil de Fer, pyntet med levende lys og kalendernumre, skaber stemning i entreen.

Gallerihylder med litografier og tegninger
© Frederikke Heiberg
Reolen Royal Systems af Paul Cadovius giver plads til litografier og tegninger fra venners børn.

Soveværelse med mønstret tapet i blå nuancer
© Frederikke Heiberg
Mønstre i mørke farver blandes i soveværelset med et tapet fra Cole & Son og mindre puder fra Society fra Studio Oliver Gustav og store puder fra Munk - Way To Live.