Skæv, skør og skøn jul i lejlighed fra 1920 på Frederiksberg

I en stemningsfuld lejlighed fra 1920 på Frederiksberg bor Art Director Ida Thestrup med sin mand, Morten Dalgaard Hansen. Rummene er indrettet med en blanding af dansk design og vintage, og når julen står for døren, mikses det diskret med julestemning fra naturen i en enkel og inspirerende jule-styling.

Art Director, Ida Thestrup
© Birgitta Wolfgang
Ida Thestrup Senior Art Director, bor med sin mand, Morten Dalgaard Hansen, i en 120 m2 lejlighed på Frederiksberg, som de selv har istandsat.
Når der pyntes op til jul hjemme hos Københavner-parret, foregår det med øje for både traditioner, hygge og æstetik. Der skal finurligt julepynt, hjemmebag og levende lys til, og der må gerne være meget af det hele. Men de holder sig til de lune og naturlige nuancer, som passer til hjemmets øvrige møbler og interiør. Ida og Morten ledte længe efter den helt rigtige lejlighed med sjæl og mulighed for et køkkenalrum. Det fandt de i denne skønne lejlighed, hvor de øjeblikkeligt faldt for lofthøjden og det smukke lysindfald, der kommer gennem de store vinduer. De elsker de grønne områder, den stille charme og de gamle, klassiske lejligheder på Frederiksberg, der samtidig kun er 10 minutter væk på cykel fra Indre København. Parret satte hele lejligheden i stand – gulve blev slebet og malet, og de lavede selv nye høje paneler. Køkken-alrummet var oprindelig tre rum, som blev slået sammen til ét stort. Under istandsættelsen formede Ida ideer i Photoshop, inden parret i fællesskab valgte den bedste løsning. Det var blandt andet på denne vis, at farven på køkkengulvet blev valgt: – Hvis vi er i tvivl om en indretningsløsning, har vi lovet os selv at vælge den modige løsning. Vi besluttede os for at male de nye vinduer i køkkenet sorte, selvom alle syntes, det lød helt tosset, men det er en af de ting, som vi i dag sætter allermest pris på, siger Ida, der finder inspiration til indret- ning på rejser, Pinterest og Instagram.

Skæve juletræer og tableauer i douce farver præger Ida Thestrups julepynt. Tæppet er købt hos Ellos, bordet er fra Ox Denmarq, og i hjørnet står Hans J. Wegners Bamsestol. Loftslampen er fra House Doctor, og lysestager og glas er loppefund. Plakaten af Scarlet Johansson, købt hos Fotografiska, tilfører sammen med barskabet fra Danish Fuel en rå stemning.

© Birgitta Wolfgang
Hun indretter med hjertet og har kun ting i sit hjem, som hun er forelsket i. Parret leger gerne med kontraster, og sort og hvidt skaber de gennemgående rammer, mens puder, keramik og grafik tilføjer et strejf af farver. – Jeg ser meget på rummets balance og stemning – en kombination af nyt og gammelt, mørkt og lyst samt bløde materialer mikset med hårde, forklarer Ida Thestrup. Hun elsker julen og dens traditioner. Så meget, at hun som barn gerne så julekalender om sommeren. Køkkenalrummet er omdrejningspunkt for mange af julens aktiviteter for både familie og venner. – Hvert år mødes jeg med en veninde og laver årets julepynt, og jeg har også en fast bagedag med min mor og søster, hvor vi bager en hel dag, så vi har til hele december, fortæller Ida. Hun elsker naturen og er vokset op med en mor og far, der har dyrket og solgt juletræer, og hun ved præcis, hvordan det perfekte juletræ skal se ud. Det er måske derfor, at det ikke er det, hun selv går efter. – Jeg har de seneste år, til min forældres fortvivlelse, valgt de skæve og skøre juletræer. Jeg kan godt lide, at de ser lidt vilde ud, som også er et smukt modstykke til de perfekte julekugler, smiler Ida Thestrup og viser sine krogede og skæve, men alligevel skønne, juletræer frem.
Lejligheden har et skønt lysindfald fra de store sprossede vinduer. Sofaen er fra Sofakompagniet, og puden fra Umemi. Herover hænger et miks af kunst fra galleriet Format Artspace, en del fra Society 6, kunst af Kasper Eistrup fra Kashmir samt kunstplakater fra udstillinger.

Lækre jule-detaljer
© Birgitta Wolfgang
Når det bliver jul, finder Ida pynt og bånd frem. Farver og materialer er med til at understøtte en nedtonet juleelegance. Stoff-stagen er designet af Werner Stoff i 1960'erne. Ida og Morten har selv lavet de høje paneler, der giver karakter til rummet. Barstolen er fra Mater, taburetten fra Menu, og derpå står en lampe designet af Signe Hytte for New Works.

Industrielt med gamle møbelklassikere
© Birgitta Wolfgang
I kontoret har parret hængt et stort sortmalet rionet op, som de bruger som opslagstavle. Stolen er designet af Jaime Hayon for &tradition, og skrivebordet er et arvestykke. Den gamle telefon er kun til pynt. På staffeliet står et maleri, som Ida selv har malet, og ved siden af en T-stol af Arne Jacobsen. Loftslampen er en gammel tysk arbejdslampe.

Holder fast på de gamle og hyggelige traditioner
© Birgitta Wolfgang
I borddækningen står det stringente op imod det organisk-naturlige. Keramik fra Normann Copenhagen og K.H. Würtz. Vinreolen, der står ved siden af en barstol fra Mater, er lavet af den ene halvdel af en gammel champagnereol fra en vinhandler.

Hyggeligt hjemmekontor på Frederiksberg
© Birgitta Wolfgang
Hjemmekontoret er et personligt, inspirerende og hyggeligt værelse med en hel væg dedikeret til en collage af billedrammer. Gulvtæppet er vintage, og stolen hedder DCM og er af Eames.

Lækkert istandsat køkken
© Birgitta Wolfgang
Parret har selv sat køkkenet i stand. Vinduespartierne er malet sorte, og gulvet lakeret i en mørk gråblå farve. Det nye køkken er fra Ikea, og bordpladen af kompaktlaminat er fra Kvik. Spisebordet har Ida og Morten lavet af gamle planker, der er bejdset mørke. Stolene er af Eames, og loftpendlen er fra Bergman Lights.

Charmerende og personligt
© Birgitta Wolfgang
Soveværelset er indrettet med charme og personlighed, så det mere minder om et opholdsværelse end et klassisk soveværelse. Lampen er fra Hay, natbordet er et arvestykke, og sengegavlen fra Ikea. Puder og skind er fra Ellos, og de grafiske plakater fra Society 6.