Se stylistens smukke julebord og svævende blomsterdekoration

Det blændende julebord har både poppende røde farver, smukt vintagejulepynt og rustikt stentøj.

Blomsterdekorationen i loftet laves ved at rulle et hønsenet sammen til en passende bold, hvor enderne hæftes sammen med metaltråd. Stik derefter blomsterstilkene af røde Protea ind i hønsenettet, og udfyld hullerne med tørret hortensia, indtil hele nettet er dækket af blomster. Hæng derefter dekorationen op i loftet med en fiskesnøre. Alle materialerne er fra Panduro Hobby, og de tørrede blomster er fra Stalks & Roots.

© Andreas Mikkel Hansen

Blændende blomsterværk

Fotografen og stylisten Signe Bay kalder sig visual storyteller. Hendes gennemførte casual stil sætter gang i drømme om det perfekte uperfekte liv, som hun iscenesætter på magisk vis gennem sine stylede kreationer.

Bliv inspireret her af hendes autentiske julebord.

Bordet er dækket med en hørdug fra Åhlens. Omkring bordet står røde Thonet-vintagestole, som har inspireret julebordets design. For Signe Bay arbejder altid ud fra både en grundfarve og en farve, der popper op og markerer.

© Andreas Mikkel Hansen

Det gamle trykkeri i Charlottenlund

I et gammelt trykkeri fra 1952 med store vinduespartier i Charlottenlund i Nordsjælland bor Signe Bay.

Selv kalder hun sig visual storyteller, og hun arbejder som fotograf og stylist. Hun er drevet af intuition og fantasi og har en stil med en vis nordisk fornemmelse, der har bjergtaget flere internationale magasiner.

– Jeg er dybt inspireret af både danske malere som Hammershøi og de helt gamle hollandske mestre og deres brug af lys, fortæller Signe.

Rustikt stentøj fra Apato er blandet med vintagevinglas, vandglas fra WMF og bestik fra Artilleriet. Sammen med hørservietter fra Himla og vintagejulepynt får bordet et gedigent look i spillet mellem nyt og gammelt og teksturer som blankt og råt.

© Andreas Mikkel Hansen

Farver der popper

Signes idéer opstår gerne ret spontant, bl.a. under hendes daglige lange gåture i skoven. Hun vidste, at hun til dette års julebord ville bruge sine røde Thonet-stole, og så var farvepaletten ret klar.

– Jeg holder meget af at bruge en grundfarve, som beige, og så en farve, der popper, som den røde. Men ikke andre farver, der forstyrrer. Så jeg planlægger nok farverne, men derefter er resten lidt tilfældigt, for jeg tænker ikke så meget over, hvad jeg gør, men gør det bare: sætter ting sammen og tager noget ud og noget andet ind. Blomsterne vælger jeg lidt efter, hvad der er til at få fat på, men røde, det skulle de være i år, siger Signe.

Signe Bay kalder sig selv visual storyteller og arbejder som fotograf og stylist.

© Andreas Mikkel Hansen

Italiensk og dansk jul

Den gamle julepynt har en fast plads i julen, og det er det eneste, der altid er sikkert ved årets julebord.

– Vi elsker julepynt, og jeg køber næsten al vores julepynt i genbrugsbutikker. For jeg er vild med pynt fra gamle dage, og ofte finder jeg noget ordentligt hjemmelavet kram, fortæller Signe.

Juleaften bliver holdt skiftevis med familien enten i Danmark eller i Italien, hvor familien også har rødder. Det sker altid med den store familie og med et fire meter højt juletræ. Alle i familien elsker at lave mad, så alt er selvfølgelig hjemmelavet.

Menuen står på and, gerne stegt på grillen, brune kartofler, rødkål, waldorfsalat og hjemmelavet ribsgelé. Signes bror står altid for desserten, som består af en uovertruffen version af risalamande med kirsebær.

Gaveindpakningen bliver der kræset for hvert år, og her spiller æstetikken især en rolle. Signe sætter stor pris på at give alle gæster hver sin lille oplevelse i indpakningen med fine til og fra-kort.

© Andreas Mikkel Hansen

"Det at se børnenes ansigter, når de ser træet, er fantastisk"

Signe og familien elsker alt ved julen. Spændingen og forventningerne hos os alle, julekjoler, træet, den gode mad, glæden og kærligheden. Især når træet skal tændes, har familien en dejlig tradition.

– Ved trætænding går alle børn og voksne ind i stuen ved siden af, mens Signes far tænder samtlige levende lys på træet. Når han er klar, må vi åbne døren. Det at se børnenes ansigter, når de ser træet, er fantastisk, siger Signe.

Signe får gerne flittig hjælp fra datteren Anna med borddækningen.

– Anna elsker at hjælpe og er fantastisk god til det, fordi hun er omhyggelig og har øje for alle detaljerne. Måske hun en dag går mors vej? siger Signe.

Julegodter der altid rigeligt af juleaften – både før og efter maden. Den hvide lampe Atollo fra Oluce er designet af Vico Magistretti i 1977. Naturlige farver bruges som en neutral grundtone og er skabt af en keramikkande fra Ejnar Paulsen, kopper fra Bo/Tyrrestrup Design og skåle fra Gurli Elbækgaard.

© Andreas Mikkel Hansen

Iscenesættelsen af det pittoreske. Signe har selv kreeret den originale dekoration af røde Protea-blomster, og hun gør det på en så formidabel vis, at flere udenlandske magasiner som det amerikanske Vogue og britiske Elle Decoration også har fået øjnene op for hendes veludviklede stilsans. Den røde thonet-stol er valgt som en farve, der popper op i en ellers beige grundfarve.

© Andreas Mikkel Hansen

Barndomsgården i Sønderjylland

Bordet er i år dækket med en hørdug, servietter, gamle, knaldrøde julekugler fra en genbrugsbutik, granatæbler og grankogler. Desuden nogle dekorative indpakkede gaver. Signe husker hver eneste jul med varme og glæde.

I hendes barndom var det noget ekstra særligt, når de skulle holde jul hos hendes onkel og tante på hendes mors barndomsgård i Sønderjylland.

– Vi er mange kusiner og fætre, og det var en fest. Jeg husker det som mange dage med leg i halmballerne og direkte ind til det store julebord. Når vi dansede 30 mennesker rundt om juletræet og rundt i alle stuerne, gik det så stærkt, at ens fødder løftede sig fra gulvet. Det er dejlige minder, fortæller Signe.

Forberedelsen til borddækningen bliver et æstetisk syn i Signes hænder. Knagerækken i eg er fra Artilleriet. Kransen med kogler er lavet ved først at binde en krans af elefanttråd, hvor enderne vikles om hinanden og klippes til med en bidetang. Beklæd dernæst kransen med blomstertape, og vikl små kviste af lærkegrene om den med vindseltråd. Brug et naturfarvet sisalbånd til ophængningen. Materialerne er fra Panduro Hobby, og lærkegrenene er fundet i naturen.

© Andreas Mikkel Hansen