Juledekoration på Hotel d'Angleterres facade på Kongens Nytorv

Så tændes julelysene på Hotel d'Angleterre

Vær med til en af de mest hyggelige nyere juletradtioner, når d'Angleterre på fredag tænder for årets juledekoration på hotellets facade.

Den nye københavnertradition

Endelig er tiden kommet! Det femstjernede Hotel d'Angleterre på Kongens Nytorv tænder lysene på årets juledekoration på hotellets facade. Den begivenhed er på få blevet en fast og stor københavnertraditionen med stort opløb foran facaden.

Mange skal ind og se, hvad belysningmestrene og dekoratørerne har fundet på i år. Der har de senere år både været krybbespil og Nøddeknækkeren på gesimserne og balkonen med et halvåbent teatertæppe med tusinder af lysdioder som indramning.

D'Angleterre plejer at holde fast i den samme juledekoration to år i træk, og i år er lysshowet en gentagelse af forrige års. Det var nu også ret spektakulært, så der er næppe nogen, der bliver skuffede over den reprise.

Sådan så juleudsmykningen ud på Hotel d'Angleterre i 2013.
© Flickr.com v/ Comrade King

Den kongelige Livgarde

De seneste mange år har Kongens Nytorv været spærret af og inddraget til Metro-byggeri. Det var ellers en smuk kulisse med skøjteløberne på Krinsen rundt om rytterstatuen af Chr. V.

Det holder dog hverken turister eller københavnere tilbage, at Kongens Nytorv i dag streng taget er én stor byggeplads. Så kom i god tid, hvis du vil kunne se det hele, når d'Angleterre sætter strøm til lysene.

Afsløringen af den oplyste julefacade bliver i øvrigt også i år akkompagneret af festlig musik fra Den kongelige Livgarde.

Skøjtebane på Krinsen foran Hotel d'Angleterre
© Flickr.com v/ Lars Plougmann

Vær med 11. november klokken 17

Arrangementet løber af stablen den 11 november og varer en halv time fra 16.45 til 17.15. Lysene tændes klokken 17.00.

Se mere på den facebook-side for juleeventet, som Copenhagen Christimas har oprettet.