Pynt op til advent

I år gør vi det nemmere for dig at kreere en smuk adventskrans. Vi har dekoreret syv forskellige købestager, som du kan kopiere eller lade dig inspirere af.

© Tim Wahlfried

Friske blomster i pink, lilla og bourgogne i støbejernsstage fra Muuto. Her kan man sætte lys ned med den afstand, man ønsker. Vi har placeret 4 lys asymmetrisk i forskellige lilla, pink og bourgognefarver og fyldt ud med små stykker vandtrukne oasis. Roser, juleblomster og tørret bourgognefarvet brudeslør er stukket i kransen sammen med små pinkmalede kogler. Det hele har fået et drys rødt glimmer. Blomsterne kan skiftes ud i løbet af december, eller man kan lade dem tørre for et nyt, smukt udtryk. Stage, Gloria, i støbejern, designet af Norway Says, 499 kr., Muuto. Bord og stol, ASAP, designet af Foersom & Hiort-Lorenzen.

© Tim Wahlfried

Kubus-stagen i sølv designet af arkitekt Mogens Lassen i 1962 er et elsket stykke designhistorie i mange moderne danske hjem. Her er en enkelt gren fyldt med tætsiddende små lærkekogler fundet i skoven og malet med en rest sølvmaling. Mens malingen, eller sølvspray, er våd drysses med masser af sølvglimmer. Ryst det overskydende glimmer af, når malingen er helt tør. Læg grenen løst over stagen og sæt fire sølvlys i. Kubus-stagen fås i flere størrelser i sort, hvid, sølv og guld, med plads til 4 lys, 1280 kr., By Lassen. Lænestol, Repos, i lysegrå uld med Panchina-fodskammel, designet af Antonio Citterio for Vitra. Pink velourpude, designet af Paustian. Bord, Plate, i mørkebrun, designet af Jasper Morrison.

© Tim Wahlfried

Elegant og let juledekoration i forskellige grønne nuancer. Menu’s kandelaber i blankpoleret stål er skøn året rundt. Til jul bliver den noget særligt med en enkelt krans bundet af buksbom fra haven. Bind små stumper af buksbom med blomstertråd på et tykt stykke ståltråd. Bind et par sløjfer af satinbånd i forskellige grønne nuancer og afslut med 4 lakerede stearinlys i sart grøn. Bind kransen på stagen med en stump blomstertråd. Menu-kandelaber, 1199 kr., Menu. Bordlampe, Panthella, designet af Verner Panton/Louis Poulsen. Reol designet af 2R Rasmussen & Rolff. Lænestol i meleret pink tekstil fra Paustian Loungeserie designet af Foersom & Hiort-Lorenzen. Velourpude, Tekstil Star.

© Tim Wahlfried

Skandinavisk formsprog med Kählers nye stage i glaseret keramik pyntet op til advent med en enkelt hvid rose og en grangren. Fyld lidt vand i bunden af stagen og læg en hvid rose, der har fået kronbladene dyppet i vand og fået et drys med hvid glimmer. Stagen vil også være fin som nem borddekoration. Stage, Illumina Advent, designet af Michael Geertsen, 399 kr., Kähler. Bord, Plate, med marmorplade, designet af Jasper Morrisson. Gulvtæppe, Ray, designet af Gunilla Lagerhem-Ullberg/Kasthall. Grå reol designet af 2R Rasmussen & Rolff.

© Tim Wahlfried

Forgyldt jul med kristtjørnblade der danner den smukke krans fra Rosendahl. Røde bær er fundet i skoven, tørret og derpå lagt løst på kransen. Stage, Karen Blixen, designet af Ole Kortzau, fås også forsølvet, forgyldt, 899,75 kr., Rosendahl. Kaffekop, Flora, designet af Anja Vang Kragh for Royal Copenhagen. Sofabord, Albulla, designet af Antonio Citterio for Vitra. Sofa, Polder, designet af Hella Jongerius for Vitra.

© Tim Wahlfried

Lyst og let med forsølvet stage fra Georg Jensen fyldt med hvide glaskugler og glitrende stjerner, begge dele fra Illums Bolighus. Kuglerne er lagt løst ned i stagen. Stage, Season, designet af Maria Berntsen, 599 kr., Georg Jensen. Stol, Tip Ton, designet af Barber Osgerby for Vitra.

© Tim Wahlfried

Store kogler fundet i skovbunden er den enkle dekoration, der pryder støbejernsstagen Allas fra Iittala. Karamelfarvede stearinlys understreger den rustikke stemning og det solide støbejern. Stage, Allas, designet af Andreas Engesvik, aflang med plads til 4 lys, 399,95 kr., Iittala. Sofa, La Mise, designet af Luca Nichetto for Cassina. Sofabord, Jiff, fra Flexform. Velourpude, Tekstil Star.