Nybagte forældre fejrer jul i ny bolig

Den første jul sammen som familie er noget ganske særligt. Hos familien på Holmen er rammerne nye, men julens gamle traditioner bliver der ikke pillet ved. Kom inden for i deres personlige hjem her!

Kristina Rossel Jepsen
© Lene Samsø
Her bor Kristina Rossel Jepsen, 26, og Nicholas Mtiliga, 36, samt Marley Mtiliga på seks måneder. Familien bor i en lejlighed i en nyopført ejendom på Havneholmen. 117 m2 fordelt på fire værelser og to altaner med udsigt til Københavns kanal.

Hygge på altanen
© Lene Samsø
Lejligheden har to altaner, begge med udsigt til det hyggelige kanalmiljø. Kristina og Nicholas har lavet et bord af europaller, som her til vinter bliver dækket med lune skind og lys, lanterner og lamper, hvis skær kan nydes indefra hele aftenen.

Sofa fra Bolia
© Lene Samsø
Stuen med sofaen fra Bolia, som parret kalder investerings-sofaen. Den kan snildt rumme mange gæster og fungerer som hyggeligt samlingspunkt i hjemmet. Kristina har fyldt den op med masser af puder, hvoraf nogle er hjemmestrikkede, nogle er fra Hay, Ikea og Södahl, og andre er arvestykker. Grønt tæppe fra Hay.

Personligt børneværelse
© Lene Samsø
Her bor lille Marley, som er opkaldt efter den kendte reggaemusiker Bob Marley.

Bæredygtigt juletræ
© Lene Samsø
Familiens bæredygtige juletræ bliver bragt til huse allerede den 1. december og er med rod, så det holder hele julen og derefter lever videre på altanen.

Ophæng fra House Doctor
© Lene Samsø
Træet er pyntet med ophæng fra House Doctor.

Genbrugsfund
© Lene Samsø
Køkkenet er ud i ét med stuen, og som det centrale samlingspunkt har Kristina valgt et lille spisebord med stole, som hun har malet lysegrønt. Bordet fylder ikke meget, men har ekstra plader til, så der kan blive plads til gæster. Bordet har parret fundet på et loppemarked i Sverige, og lampen er en gammel københavnerlampe, fundet i storskrald, og som de selv har restaureret.

Glasflasker fra Broste Copenhagen
© Lene Samsø
En enkel dekoration af glasflasker fra Broste Copenhagen i forskellige størrelser med tørrede blomsterstande og stearinlys, som kaster fine skygger på spisebordet.

Jul i soveværelset
© Lene Samsø
I soveværelset har julen også sneget sig ind. En buket vintergrene er blevet pyntet med rustikke træornamenter, og levende lys sørger for den hyggelige stemning. Sengetæppet er fra Hay, puden er fra Ferm Living, rensdyrskindet er fra Broste Copenhagen, og gulvtæppet har Kristina selv hæklet. Den lille skammel er fundet på loppemarked, og Kristina har malet og ombetrukket den. De små sekskantede spejle på væggen er fra Ikea.