Naturens egen pynt

Forfrosne frugter, vinterhvidt og uudsprugne hyancinter.

Normalt har vi amarylissen
© bobedre.dk

stående med løg på i en potte, men den kan sagtens stå i et glas som en hyacint. Den nemme metoder er at købe en amaryllis, der allerede er ved at være i blomst, tage løget op af potten og skylle jorden af rodnettet. Stil amaryllissen i et stort hyacintglas, og fyld vand i, så rødderne lige akkurat når ned til vandet.

Forfrosne fruger
© bobedre.dk

Spray frugterne med klar lak, og drys med sukker. Brug evt. perlesukker, som giver større effekt. Fyld en skål eller et fad med pudemos i bunden, og læg de frostede frugter ovenpå.

Vinterhvidt
© bobedre.dk

Det snedækkede landskab er jo en dekoration i sig selv, og hvis vi er heldige, bliver julen hvid i år... En nøgen troldegren i en kande fører naturen ind i stuen.

Jul
© bobedre.dk

Køb uudsprungne hyacinter i potte, tag jord og løg ud af potten, og stil det i vand i 10 minutter. Skyl, indtil al jord er væk fra rødderne, og sæt løgene i hyacintglæs med vand, der kun lige når til rodnettet. Lav hætter af akvarelpapir, og sy perler fast med sølvsmykketråd.

Jul
© bobedre.dk

Fyld en bakke med fyrrekogler, og stil fyrfadsstager ind imellem koglerne. Smør glimmerlim yderst på koglens skæl.

Valnødder med guldglitter
© bobedre.dk

Arrangér nødderne på en bund af pudemos. Et pust med en glitterspray gør nødderne blanke med et diskret gulddrys.

Jul
© bobedre.dk

Del buketten ud i mange vaser med en enkelt hvid ranunkel i hver. Stil samlingen på et fad, og pynt med levende lys og et par julekugler.