Møbelparrets klassiske jul

Julen kan både ses og duftes hjemme hos Helena Malmros og Chresten Rud, der er indehavere af møbelbutikken Couch by Chresten Rud i Hørsholm. Hygge er kodeordet ...

© Anitta Behrendt

Det knitrer i pejsen, og duften af ædelgran, kanel og pigeonæbler pirrer lugtesansen, når man træder ind i Helena Malmros og Chresten Ruds hyggelige stue i deres moderne hjem i Hørsholm.

Parret og deres to børn nyder at pynte hjemmet op til en klassisk jul med et moderne præg, grundet deres lette adgang til de sidste nye juleting, der er at finde i butikken.

– Jeg tror egentlig, at vores jul er meget traditionel. Vi blander gerne noget gammel pynt, der har minder i sig, med den nye pynt, vi får hjem i butikken, i en – hvad jeg vil kalde – moderat oppyntning.

Pynten skaber en rar atmosfære i huset, og det handler om at finde en balance, hvor man ikke klistrer det hele til, så indtrykket bliver overfyldt, siger Chresten Rud, der forklarer, at julen betyder hygge med familien.

– Det hele handler jo om at være sammen med familien og nyde andesteg og æbleskiver og gløgg og det hele.

© Anitta Behrendt

Chresten Rud og Helena Malmros er indehavere af Couch by Chresten Rud. Med sine godt 300 m² fordelt på to etager ligger livsstilsbutikken Couch by Chresten Rud på et lille torv i Hørsholm Midtpunkt. Butikken byder på møbler og design. Se eventuelt mere på couchbyc.dk

© Anitta Behrendt

Couch by Chresten Rud Med sine godt 300 m² fordelt på to etager ligger livsstilsbutikken Couch by Chresten Rud på et lille torv i Hørsholm Midtpunkt. Se eventuelt mere på couchbyc.dk

© Anitta Behrendt

Den eksklusive julesok på væggen i stuen er fra parrets egen butik. Sokken er i hvidt læder med Swarowski-sten og pels fra Roxy Sania.

© Anitta Behrendt

Familiens tredje barn Babuska, nyder at ligge foran den varme brændeovn.

© Anitta Behrendt

Det er en hel opdagelsesrejse at gå rundt om juletræet. Kræmmerhus i keramik med grå silkesløjfe er designet af Helle Vestergaard, gyngehesten i grå filt og iskrystallen i finér er fra Showroom Finland, det hele er fra parrets egen butik.

© Anitta Behrendt

Langbordet i køkkenet er pyntet op med masser af levende lys og med den særprægede lyseholder af gevir fra Anja Blinkenberg, porcelænskrukker fra Helle Vestergaard med duftende hyacinter i og julepynt i hvid keramik af Lars Rank. Små fyrfadsholdere i kanel sammen med saftige pigeonæbler og ædelgran sætter prikken over i’et og kan bruges gennem hele julen som pynt på bordet.